Alpsko smučanje - šport ali produciranje invalidov

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Vprašanje, če se bo padca sploh spomnil. Sigurno si ga bo ogledal, ampak strah ga zaradi tega sigurno ne bo, po moje. Mu želim, da se vrne, če si to seveda želi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Aha. Avtomobilisti lahko prenesjo 4G s 1200 gramsko čelado, (piloti pa do 10G), kdo drug pa ne more?
Ne pozabit, govorimo o tekmovalnem smučanju. Bodo pobje in punce pač vratove nabildali.

smučarji v enem zavoju naredijo več premikov s telesom, kot dirkač na celi tekmi
A si ti kdaj sedel na dirkalnem motorju? Verjetno ne, drugače ne bi takih kozlarij klatil ...

a si se ti že kdaj peljal s smučmi več kot 20km/h? -||-
Ja. Precej več.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
carving smučke ob vseh prednostih prinašajo tudi nove nevarnosti, kot ste ugotovili, omogočajo veliko večje sile na telo, in ko gre kaj narobe, lahko gre precej narobe. Tako lahko pri majhni neprevidnosti potegne smuči narazen in grejo kolenske vezi instant. Veliko je odvisno tudi od sposobnosti in pa recimo našpičenosti robnikov, mostiščenja in konstrukcije, vendar nekako velja da se smuči vedno drži malce v ovinek, naravnost so vsaj extremecarving pa slalomke opasne...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Tukaj se vidi, da je oprema prehitela tehniko oziroma fizično sposobnost tekmovalcev. kajti vsi se lahko vozijo čisto na robu, so pa tudi hitro čez ta rob... ne brez posledic...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jaz sem vedno na robu, enkrat enem, enkrat drugem. Mi ne more "smučke vzet" ker mam samo eno, siršo
evil.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
KSZ

da obudim temo:
priprave, treningi: Alek Glebov, Peter Fill, Resi Stiegler
Sölden: Nicole Hosp
Lake Louise: TJ Lanning, John Kucera
Tole bo treba update-at.
crazy1.gif

A jih kdo zna dopolnit. Včeraj sta jih komentatorja omenjala, sam sem že pozabu katere.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
imam trenutno 9m radius loka. Imel sem 6,2m, pa 8m pa....

Vedno samo na eni dili....

Vozil sem tud HCX 163, 173 (ko so ble še kopija slalomke po konstrukciji)

Ne ti men kaj je carving in kaj ni
tongue-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kosteliæ, pa Stiegler se mi zdi.

A Cuche je že dober? Pouitiainen al kaj je že, je bolna al poškodovana?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sem prehitro sprožil sam po padcu sodeč in jamranju sem sklepal na zlo hudo poškodbo.