Alo javni

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
danes je plača, so vam plačali dan ko ste stavkali?
evil.gif

Meni ga niso
redface-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Seveda so, ker sem že izrecno povedal vsem, da ne stavkam in da mi naj zrihtajo list, da se podpišem. Slednjega seveda nisem dobil, ker bi glavni svizec na organizaciji znorel oz. je že tako norel po bajti.

Ta glavni Svizec, je tudi na sestankih z ostalimi Svizci dobil servirano, da stavka mogoče ne bo plačana, tako da so sami šli zavestno z glavo skozi zid in nima kaj glavni svizec za bluzit o plačani, regularni stavki, če je moral svojim članom priznat, da bo stavka plačana, le če bodo v vladi bebci, ki tega ne bodo opazili.

PS. Pri nas ni stavkalo 35% kolektiva, še cca. 20% jih je pa prefinjeno vzelo dopust.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
Če mi ga niso mi ga bodo plačali z obrestmi za nazaj. Sem namreč opravil vse odrejene naloge kot vsak drugi dan.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Veseli bodite, da imate redno plačo. Marsikdo jo mora čakati par mesecev, potem mu pa zabrusijo, da je lahko vesel, da je sploh kaj dobil.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nič nismo veseli! Glej kaj vlada zganja, kar nekaj bi "šparali" pa standarde zniževali!

Bi rad, da tvoj sin iz šole pride popoln mongoloid? To bi definitivno, če dvignejo št. učencev iz 28 na 30!

erikson

Guru
25. avg 2007
22.777
6.553
113
Podatki OECD za leto 2011 o povprečnem številu učencev v razredu:

4-4.gif

Svizci imajo zagotovo drugačno tabelo.
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Bi rad, da tvoj sin iz šole pride popoln mongoloid? To bi definitivno, če dvignejo št. učencev iz 28 na 30!
Sem mislil, da misliš resno.
tongue-1.gif

Ker kakšen [cenzura] nesposoben moram biti šele jaz, ko sem imel v razredu od osnovne do konca gimnazije povprečno med 32 do 35 sošolcev. Na faksu pa kar 180.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Za vse...

Danes se je tudi videlo, kako pomembni so zanje ti standardi.
bonk.gif

Ma, danes so dokazali, da delujejo politično in ne strokovno in v interesu tistih, katere naj bi zastopali.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Standardov sploh ni več nikjer. Prfoksi, ravnatelji vsi po spisku se bojijo znebit nesposobnih popolnoma neprimernih mulcev, pa naj bo to gimnazija ali poklicna SŠ.

Kvaliteta zaradi takih tako trpi, da ne bi pomagalo 5 profesorjev na 30 mulcev, tako da je zadnja stvar, ki be se poznala iz 28 na 30, sicer pa takih razredov skoraj nikjer ni. Samo še čakam, da začnejo dijake za vpis na srednjo šolo finančno motivirat oz. kako drugače nagrajevat.
stupid-1.gif

Če ni mulcev, ni oddelkov, če ni oddelkov ni ur matematike, slovenščine, gefe.... In tako potem ni ur in ni plačila. Na poklicnih šolah je 30% popolnega odpada, nekateri se sami odstranijo in se potem vrnejo ko pridejo k pameti in se potrudijo za poklic, drugi pa zbijajo prave STANDARDE v učilnicah na tako nizko raven, da bi vi morali videt, da bi verjeli. Ko dijak v tretjem letniku ne ve kje je Francija...
stupid-1.gif

Slišal sem že tako uro, ko bi v primeru normalnega pouka profesorca vse kar je takrat poizkušala povedat, povedala v 10min ne pa 45.
bonk.gif

Šole so postale VRTCI in to celo gimnazije, če bi se držali svojih "standardov" in po reglcih z ukori znebili nesposobnih in motečih, pa bi vsaka druga šola "banrkotirala", ker bi odslovila 30% učencev.

Sicer pa...to ne bi bilo slabo, bi pa isti profesorji dobili ure potem, ko bi ti mulci brez izobrazbe dobili košarico doma od staršev in na delovnem mestu. Pa naj študirajo ob delu ali pa pridejo čez nekaj let nazaj v šolo, ko bodo uvideli, da jih v takem "stanju" noben ne potrebuje in ne bo plačeval.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Nič nismo veseli! Glej kaj vlada zganja, kar nekaj bi "šparali" pa standarde zniževali!

Glej princeska, pri nas imamo zmanjšano plačo, regres pa je bil nekje decembra, pa stranke nič niso rekle, da so izdelki zdaj slabši.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.664
2.702
113
še v SLO - ampak komaj
Niso samo normativi vzrok v relativno majhnem številu otrok na učitelja. Glavni vzrok je treba iskati v razdrobljeni naseljenosti v naši državi in s tem posledično malim številom otrok, ki "padejo" na eno (prevdvsem) osnovno šolo. Tega tudi dvig normativa ne bo spremenil (razen seveda v urbanih "središčih"). Če pa bo že nekje prišlo do povečevanja oddelkov bo pa to možno le tako, da se bodo otroci "selili" po podružničnih šolah, kar bo bistveno podaljšalo poti v šolo.
Drugo bo, da se bodo morali učitelji "seliti" od šole do šole (kar samo po sebi ni problematično") da bodo spacali dovolj svojih ur (hebi - en zgodovinar na šoli z po enim oddelkom v vsakem razredu pač ne spravi dovolj ur skupaj (tudi s kombinacijo z geografijo ne gre čisto skozi) skupaj. Le-to bo pa možno le z sodelovanjem preko "običnskih" mej - in tu spet pridemo, do bistva problema - prevelika razdrobljenost.
Vse skupaj pa se bo tako ali drugače poznalo na kvaliteti dela. Sicer pa je Malecky načel še drugi problem - učitelji so skozi čas "zgubili" na avtoriteti in "strokovnosti" - in to predvsem zaradi prevelike zaščite pravic otrok. Na obveznosti s(m)o pa vsi pozabili. Posledično učitelji ne morejo "odstraniti" motečih elementov iz razredov, kar privede do tega, da dejansko niso zmožni obvladovati horde 30 otrok v razredu.
Za mojega časa se je HODILO po 4-5 km peš daleč v šolo (in se tu že pokurilo en del viška energije) - učitelji so bi bili pa toliko spoštovani, da sem jaz doma dobil še enkrat okoli kepe, ko sem se pritožil, da sem bil "kaznovan" s strani učitelja. In ja - razredi so bili večji.
Danes pa poznam primere, ko učitelj predlaga prestavitev otroka v šolo s prilagojenim programom (le-ta ima resne učne težave, je že leto starejši kot ostali v razredu in navkljub individualnemu pristopu enostavno ne gre in "krade" učiteljski čas ostalim 22 otrokom), pa psihologinja in ostale službe le-tega ne storijo, ker (pazi sad!) "so starši mnenja, da bo otrok zmogel"!?! Pa bi bilo dotičnemu otroku in vsem ostalim (staršem, drugim otrokom v razredu) bistveno lažje (razumem pa, da staršem v takem primeru ni lahko).

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.075
6.264
113
blizu močvirne prestolnice
aplauz.gif
zadel si bistvo vsega kar se vrti okrog učiteljev, še enkrat bravo!

Sicer sem tudi sam hodil 2 km do avtobusa, se drenjal na primestnem avtobusu, pa mi ni nič manjkalo, prav tako sem imel 3 km do verouka, sedaj pa morajo starši ali pa šolski kombiji - avtobusi pripeljati skoraj da v razred. Otroci so nesamostojni, imajo preveč izven šolskih dejavnosti, doma ne znajo nič postoriti, starši jim njihove svinjake pucajo, ker so otroci leni, v šoli ali pri verouku nimajo več avtoritete in še in še. Otroci imajo preveč pravic, večina staršev pa si ne zasluži biti starš, saj se vse vrti okoli pehanja za denarjem, vzgoje ni, če pas mulcu kaj rečeš, so pa takoj v luftu in rečejo, moj pa ne!