ja če maladi voznik napiha tok potem je itak avtomatski odvzem izpita, zdej pa razmišli kaj boš/bo naredu
To ni res. Ce napiha do 0,24 dobi kazen in kazenske točke. Če pihne več pa je sodnik tisti ki izreka kazen in ima možnost da ne izreče toliko pik kot je rpedviden in mu izpit ostane. Nič ni avtomatsko.Citat:
Uporabnik osiris12345 pravi:
ja če maladi voznik napiha tok potem je itak avtomatski odvzem izpita, zdej pa razmišli kaj boš/bo naredu
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sem ti napisal zakaj ne. Poleg tega je blizje cloveka peljat naprimer v lokalni zdravstveni dom kot pa recimo 50km dalec kjer je etilometer. Tko da zal se premalo uporabljajo.
Eno vprašanje zate Apollo, al pa če kdo drug ve.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja, sta enakovredna v procesni vrednosti izmerjenih rezultatov. V praksi pa se žal ne uporabljajo skoraj nič, kar verjetno veš če delaš kot policist.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja, sta enakovredna v procesni vrednosti izmerjenih rezultatov. V praksi pa se žal ne uporabljajo skoraj nič, kar verjetno veš če delaš kot policist.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Recimo da po 10.tih letih pozabiš podaljšat vozniško dovoljenje, (pa ni zadrškov glede zdravstvenih težav, očal itd..), Ali si potem ko ti preteče in se voziš s pretečenim, ali si mladi voznik ali stari voznik al sploh nisi voznik, ali kaj?
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Mi ga uporabljamo
Kaj pa če spiješ še eno pivo? (pod 0,24) Te bodo smatrali za starega voznika, in jo odnesel s samo 40€, al za mladega, ki ne sme nič spit in bodo zraven zaračunali še alkoholiziranost? Khmm, res da si imel včasih že vozniško 10 let, ampak zdej jo pa nimaš (pretekla)!!!, kar je še manj od tega da bi imel vozniško 1 dan do 2 leti?Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Recimo da po 10.tih letih pozabiš podaljšat vozniško dovoljenje, (pa ni zadrškov glede zdravstvenih težav, očal itd..), Ali si potem ko ti preteče in se voziš s pretečenim, ali si mladi voznik ali stari voznik al sploh nisi voznik, ali kaj?
Če ni vzrok zdravstveno stanje potem se vozis s pretecenim vozniskim. dobis kazen 40 EUR. Si pac voznik.
Tako kot sem napisal mi je kolega razlagal par dni nazaj. Se je tud meni zdelo čudno, ampak saj veš, pri inkasantih vse je mogoče.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja sej moja je zadnjic sla v trgovino in kupila kruh pa ji je blagajnicarka rekla da je 150 EUR.Ne spomnim kdaj tocno ampak pomoje so jo nategnili.
Jaz sem ti napisal kako je, produktov svoje domislije mi pa ne rabis plasirat. priznam pa d asi dolgo zdrzal ker sem podoben post pricakoval ze en moj reply prej.
Citat:
127. člen
(1) Pravico voziti motorno oziroma motorno in priklopno vozilo ima oseba, ki:
- je telesno in duševno zmožna voziti motorno vozilo;
- je dopolnila predpisano starost za vožnjo vozil;
- ima veljavno vozniško dovoljenje tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo, ki ga vozi;
- ima v času, ko vozi vozilo, veljavno vozniško dovoljenje oziroma ji vozniško dovoljenje ni odvzeto ali začasno odvzeto oziroma se ji ne izvršuje izrečena kazen oziroma varstveni ukrep prepovedi vožnje motornega vozila določene vrste ali kategorije;
- uporablja pripomočke za vožnjo, ki so vpisani v njenem vozniškem dovoljenju.
(3) Z denarno kaznijo najmanj 90.000 tolarjev in 3 do 5 kazenskimi točkami ali s kaznijo zapora in 3 do 5 kazenskimi točkami se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjo ali četrto alineo prvega odstavka tega člena.
117. člen
(1) Med vožnjo v cestnem prometu, in ko začnejo voziti, ne smejo imeti alkohola v krvi:
.......
7. vozniki začetniki.
(3) Voznik oziroma voznik inštruktor, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek:
a) če ima od 0,00 do 0,50 grama alkohola na kilogram krvi, z denarno kaznijo najmanj 25.000 tolarjev in 1 do 3 kazenskimi točkami;