zgleda da so poštarj ipogruntali.....meni so včeraj zadržali eno pošiljko, ki prihaja prek NLpostNima pojma deda. Ze nekaj casa prakticno vse gre preko Nizozemske, brez davka. Tudi posiljke v vrednosti 100€.
Evo danes dobil obvestilo pošte slovenije. Da moram predložit račun.
Zadeva je bila 8 avgusta naročena in plačana v Kanadi.
Poslali so je preko Nizozemske.
Carina in stroški carinjenja na paket vrednosti 50.61€ so okoli 23€
Kakšna carina? A niso paketi ocarinjeni samo za vrednosti 150€ in več (al' neki tazga)?Evo danes dobil obvestilo pošte slovenije. Da moram predložit račun.
Zadeva je bila 8 avgusta naročena in plačana v Kanadi.
Poslali so je preko Nizozemske.
Carina in stroški carinjenja na paket vrednosti 50.61€ so okoli 23€
Sem dobil carinjeno...
na paketu je navedna država pošiljatelja Nizozemska, v zahtevi za predložitev računa so navedli da je to kitajska....nikjer pod milim bogom ni razvidno, da je paket iz kitajske...tud ene same kitajske črke ni na paketu.....
imam občutek, da mal blefirajo....
ne vem a se splača za 20 eur bunit....itak me bojo al odjebal al še bolj zakompliciral....
P.S 7 dni so rabli da so to sprocesiral...ko sem dobil SMS sem v 10 minutah vnesel potrdilo na njihovem spletu... Poglej priponko 36209
Kakšna carina? A niso paketi ocarinjeni samo za vrednosti 150€ in več (al' neki tazga)?
Za razliko od tebe na Pošti niso slepiimam občutek, da mal blefirajo....
ne vem a se splača za 20 eur bunit....itak me bojo al odjebal al še bolj zakompliciral.... Poglej priponko 36209
Spodnje nalepke so za pot Kitajska - Nizozemska, potem pa na nizozemskem dajo gor novo nalepko Nizozemska - SlovenijaKaj je pa napisano na nalepki pod to nalepko? Ker se vidi, da je prelepljeno.
Jaz sem tudi dobil dva paketa iz aprila. Še nekaj jih pa manjka. Novi paketi pa kar hitro prihajajo, tudi samo 14 dni.Včeraj (30.9.2020) prispel paket, naročen na Aliexpressu 7.4.2020.
Drugi paket, naročen na Aliju iz skladišča v Španiji, rabil 5 dni od Španije do Slovenije, potem pa 1 teden od vstopa v Slovenijo do dostave na dom v LJ.
Zadnje čase (vsaj 2 meseca) vsi paketi z Alija, ki imajo tracking, kažejo da so vstopili v SLO vsaj 3 tedne preden jih dejansko dostavijo na dom. Ne vem, imam občutek, kot da mogoče namenoma zadržujejo pošto s Kitajske, da mal preusmerijo slovenske potrošnike na dražje lokalne variante.