Patriot, težko boš dokazal, da si katera fizična oseba (npr. škof), ki je uradni del cerkve, ustvarja bogatstvo in se mu veča njegovo premoženje. In bo potem to premoženje zapustil svojim potomcem. Kot to delajo "tajkuni", če uporabim letos popularen izraz. Dokler pa tega ne boš dokazal, boš pa še težje dokazal, da Cerkev ne nabira premoženja za izvajanje svoje dejavnosti, dobrobiti njenih vernikov in ostalih prebivalcev Slovenije. Brez stavbe se niti lovci ne morejo sestajati in tudi verniki se bolj težko.
Sicer pa se z nobenim od vas ne bi strinjal, ker ni noben nič pametnega napisal. Spomnil pa sem se na en komičen dogodek ob tisti pripombi, da so nekje ovili zvonove, da so jih utišali. Zadnjič sem prebral obsodbo mojega pradedka, ki je nekje okrog leta 1910 z neko skupino utišal orgle v cerkvi (ustavljali so meh?). Obsojeni so bili na neko denarno kazen, nekaj dni zapora (mislim, da tri dni) od tega en dan posta
. Včasih se ni bilo dobro hecati s temi rečmi. Še, če si organista užalil, si bil zaprt. Obsojenci so se branili, da je organist slabo igral in ga ni bilo možno poslušati, priče pa so menile, da je šlo za spopad med političnimi strankami, ki sta si povsod nagajali. Maša je bila menda del nekega strankarskega srečanja. Sicer pa je bil pradedek politični veljak neke takratne stranke in tudi lokalni župan. Po pripovedovanju njegovih sodobnikov pa tudi kar velika baraba, ki je gledal samo nase.