Ali res rabimo umetnike?

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.267
2.716
113
Mene je fascinirala tista umetniška slika - z ozadjem!

This painting of a young woman breastfeeding an old man in a prison cell was sold for Euros 30 million. The painting may look perverse but the story behind is heart-touching & inspiring.

The poor man was sentenced to "death by starvation" for stealing a loaf of bread during the reign of Louis XIV in France. The woman was his only daughter and the only visitor to his cell. She was allowed to visit him daily but was searched thoroughly such that no food was taken in.

When after 4 months the man still lived on with no weight loss, the authorities were perplexed and started spying on her and to their utter astonishment found her to breastfeed her father to the fullest sharing her baby's milk.

Le kakšno ima ozadje dojenje psa? Želja po otroku? Želja po dodatku k pokojnini?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.299
-8.941
113
In kdo je uveljavil tak sistem? Zmeraj nekdo najebe, da ima nekdo drug toliko več. Vem, ker sem zaenkrat v spodnjem delu lestvice.
Ja čakej no. A zdej pa kapitalizem ni več dober :sprasujemse: Ne bit heretik no, te bo tomi imenoval za komunista in fašista. Po njegovo je vendar povsem normalno, da imajo korporacije in vodilni bajne dobičke, delavci so pa lahko srečni, da sploh živijo:evil:

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in Gatto

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.277
4.060
113
Ja čakej no. A zdej pa kapitalizem ni več dober :sprasujemse: Ne bit heretik no, te bo tomi imenoval za komunista in fašista. Po njegovo je vendar povsem normalno, da imajo korporacije in vodilni bajne dobičke, delavci so pa lahko srečni, da sploh živijo:evil:
Idealnega sistema ni. Problem je predvsem v pogoltnosti. Ker tudi v kapitalizmu ti nihče ne preprečuje, da daš delavcu več. Svoje pa seveda prispevajo tudi države, ki postavljajo osnovne pogoje in ti so povsod drugačni. Če država obere gospodarstvo do golega zaradi visoke lastne porabe, potem verjetno kaj dosti več za delavce ne ostane.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.299
-8.941
113
Problem je predvsem v pogoltnosti. Ker tudi v kapitalizmu ti nihče ne preprečuje, da daš delavcu več.
Seveda ti ne. Ampak se tega večinoma ne počne. Da se minimalno, kar se lahko.
Ko se začne govoriti o varovalkah, ki bi preprečile takšno izkoriščanje, pa hitro pridemo do dretja o socializmu/komunizmu.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.959
905
113
tu in tam
KZ? Kmetijska zadruga? Kazenski zakonik? Kleptomanski zanesnjaki (sori, ta je najbrž leva...)?

Ma lepo, sem mislil, da si že v penziji. A ni fajn, če lahko deliš svoje življenjska izkušnje iz pisarne? Žal je res tako, da moram iz traktorja, zadnjih par dni me hrbet ubija in zvečer samo padem v posteljo, namesto za računalnik. Se mi pa zaradi tega nabira birokracija, ki jo moram izpolniti, da potem fikusi v JU preverijo, ali sem vse pravilno izpolnil in mi pošljejo kontrolo, če sem kje zajebal. Vsa čast izjemam, jih je še nekaj zaposlenih v JS, ki vedo pokazati človeško plat.
KGZ, sori, se mi je mudilo..lahko pa rečemo tudi kleptomanski zanesenjaki, glede na poreklo vodstva.:fredi:
Penzija pa ne bo še tako hitro, sem JS, kar Ivana poglej, kaj napoveduje-delo do smrti..še on se pri svojih 68 še kar trudi za našo blaginjo, kaj se ne bi potem še drugi.
Zanimivo, zate sem pa mislil, da si vsaj na bolniški, če ne kaj drugega.;)

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.277
4.060
113
Ma je kar jeba v tem poslu, nimam še niti dneva bolniške odkar si plačujem prispevke. Ne deluje to v tem sektorju, razen, če se cel totalno polomiš.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.959
905
113
tu in tam
Ma je kar jeba v tem poslu, nimam še niti dneva bolniške odkar si plačujem prispevke. Ne deluje to v tem sektorju, razen, če se cel totalno polomiš.
Kaj pa vem, imamo tukaj enega močnega kmeta, ki je po pomojem vsaj 8 mesecev bolniška, na jago čez vikend pa nikoli ne zamudi..sicer se raje čimdalj pelje, pa vseeno. :cool:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.959
905
113
tu in tam
jao Dani, si pa smešen -ja, vprašal ga bom- ti Fonza čuj, enga Danija tamle iz Spodnje Ščavnice zanima, kolko točnu cejta si ti te na bolniški..tamle julija loni si reko, da si na bolniški, kolk je ze tau majscov-usm al deset, ko mjsliš? :D

• Haha
Reactions: aljoman

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.277
4.060
113
jao Dani, si pa smešen -ja, vprašal ga bom- ti Fonza čuj, enga Danija tamle iz Spodnje Ščavnice zanima, kolko točnu cejta si ti te na bolniški..tamle julija loni si reko, da si na bolniški, kolk je ze tau majscov-usm al deset, ko mjsliš? :D
No ok, pol ga pa ne sprašuj. Ampak sedaj vsaj vem, da pač marsikaj napišeš kar tako, na pamet, brez, da bi dejansko vedel ali je res ali ne.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.959
905
113
tu in tam
No ok, pol ga pa ne sprašuj. Ampak sedaj vsaj vem, da pač marsikaj napišeš kar tako, na pamet, brez, da bi dejansko vedel ali je res ali ne.
Raje sem v tvojih očeh lažnivec kot, pa da Fonzlu sitnarim...on bi rekel, če ga vprašam- kwa si to reku? te bom tak za uho speku -raje ne, ker ima ded konkretno šapo.:p