Ali res rabimo umetnike?

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.250
2.708
113
Mene je fascinirala tista umetniška slika - z ozadjem!

This painting of a young woman breastfeeding an old man in a prison cell was sold for Euros 30 million. The painting may look perverse but the story behind is heart-touching & inspiring.

The poor man was sentenced to "death by starvation" for stealing a loaf of bread during the reign of Louis XIV in France. The woman was his only daughter and the only visitor to his cell. She was allowed to visit him daily but was searched thoroughly such that no food was taken in.

When after 4 months the man still lived on with no weight loss, the authorities were perplexed and started spying on her and to their utter astonishment found her to breastfeed her father to the fullest sharing her baby's milk.

Le kakšno ima ozadje dojenje psa? Želja po otroku? Želja po dodatku k pokojnini?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.299
-8.937
113
In kdo je uveljavil tak sistem? Zmeraj nekdo najebe, da ima nekdo drug toliko več. Vem, ker sem zaenkrat v spodnjem delu lestvice.
Ja čakej no. A zdej pa kapitalizem ni več dober :sprasujemse: Ne bit heretik no, te bo tomi imenoval za komunista in fašista. Po njegovo je vendar povsem normalno, da imajo korporacije in vodilni bajne dobičke, delavci so pa lahko srečni, da sploh živijo:evil:

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in Gatto

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.271
4.047
113
Ja čakej no. A zdej pa kapitalizem ni več dober :sprasujemse: Ne bit heretik no, te bo tomi imenoval za komunista in fašista. Po njegovo je vendar povsem normalno, da imajo korporacije in vodilni bajne dobičke, delavci so pa lahko srečni, da sploh živijo:evil:
Idealnega sistema ni. Problem je predvsem v pogoltnosti. Ker tudi v kapitalizmu ti nihče ne preprečuje, da daš delavcu več. Svoje pa seveda prispevajo tudi države, ki postavljajo osnovne pogoje in ti so povsod drugačni. Če država obere gospodarstvo do golega zaradi visoke lastne porabe, potem verjetno kaj dosti več za delavce ne ostane.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

jest5

Guru
18. avg 2007
26.299
-8.937
113
Problem je predvsem v pogoltnosti. Ker tudi v kapitalizmu ti nihče ne preprečuje, da daš delavcu več.
Seveda ti ne. Ampak se tega večinoma ne počne. Da se minimalno, kar se lahko.
Ko se začne govoriti o varovalkah, ki bi preprečile takšno izkoriščanje, pa hitro pridemo do dretja o socializmu/komunizmu.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto