AlfaRomeo 1.6 TWIN SPARK

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.126
113
Titograd
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Pusti alfo 156 na miru, za tak denar dobiš jajca ki jih lahko samo na odpad še zapelješ, izpod 4k € grem stavit da ni pametnega primerka.

Se mi zdi ja.Zato pa bom iskal 146.Moram se še za stroške pozanimat direkt na servisu, pa sem že skor odločen. Pa za teh par let bo ok voz, če nebo kaj vlkega crknilo.

Hvala vsem še enkrat!! Javim, ko nabavim.
wink-1.gif

Dosti delov ima skupnih z bravo/ brava, tako da ugibam da vzdrževanje ni drago..... pač odvisno tudi ali dobiš primerek avta ki se ne kvari ali pa takega ko si si z vsemi serviserji okrog že kolega
smile-1.gif
fajn kupi

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
haha ti pa si cepljen. Za jurja pa pol hočeš met avto, ki bi zadovoljiu tvoje standarde?? Ja Alfo si pol našu gledat, k je kraljica odstavnega pasu. Alfe so že tko jetra pokvarlijva nova, kaj šele stara. Če mislš za jurja pa pol se pelat, z majhnimi stroški, so potem tamala jajca, k ti je folk svetovau. Bodi realen za ta denar ne dobiš nič, kaj šele da bi vozu 5 letm brez problemov. Prvo sm mislu, da se hecaš, k si odpru to temo, zdj pa vidm, da živiš v oblakih:)
Drgač moj nasvet Honda Civic 1.4. Nč ne pije, mašina dela,varnost nikakva:)

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Citat:
Pusti alfo 156 na miru, za tak denar dobiš jajca ki jih lahko samo na odpad še zapelješ, izpod 4k € grem stavit da ni pametnega primerka.

Se mi zdi ja.Zato pa bom iskal 146.Moram se še za stroške pozanimat direkt na servisu, pa sem že skor odločen. Pa za teh par let bo ok voz, če nebo kaj vlkega crknilo.

wink-1.gif

V bistvu pri 156 ostani saj izbira vsaj malce vecja. Novejsih (TS) 145/146 je bilo v SLO malo, danes pa se manj. Stroski niso vecji od konkurence (potrosni material), tudi v najslabsem primeru se da zadeva relativno poceni popraviti.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Da razčistimo, tip je omenil da želi varen avto - mora imet vsaj airbage etc.! Zato sem tudi omenil da je alfa prejšnjega tisočletja vse prej kot varen avto; je sramota za tedanjo italjansko industrijo. Golf 2 sem dal zraven za prispodobo .. recimo če že primerjamo potem je golf 4 precej bolj varen avto. Dal sem pa link na test kjer ima alfa 6 AB pa je to niti ne rešuje, ker če pogledaš sliko, celoten avto razpade kar je sramotno (tudi za leto 2001). Aja, testiran je avto ki je novejši (nova serija) od tistega, ki se omenja. Torej bolje kot tako alfo je kupit malo manjši Clio, je varnosto boljši da o drugem sploh ne govorimo ...

Alfa 156 je malce vecji Cliota, avtomobila sta v bistvu skoraj identicna. Po obliki, voznih lastnostih, itd, itd. Clio je seveda zaradi svoje "mladosti" (kaj je 10let tak avto?!) zagotovo boljsa izbira
stupid-1.gif

ali ce povzamem, zapisal si kup neumnosti...

You point get no, yes?

Govorim o varnosti alf in o temu da je alfa 147 dosegla cele 3 točke (ne zvezdice - točke!!!) pri čelnem trku ... da ni dobila ENE zvezdice jo rešuje 6AB, ki so ji pripomoglji do neke srednje ocene (16 točk) pri bočnem trku. A sem omenil da je avtor predlagal alfo 146 ki je STAREJŠI model (izahaja iz leta 1994) in bi z 2AB dosegla natanko 1 zvezdico!

Renault clio eno leto starejši (nov model, kise prodaja še danes) z 2AB ima pa 11 točk za čelni in 15 za bočni trk, kar ga uvršča med bolj varne avtomobile po crash testih tistega časa!

To da je Clio precej manjši niti ne drži, 145/146 se ne more ravno hvalit s prostornostjo za 4 potnike - nekako na istem kot clio, je pa alfa večji avto.

Po voznih lastnostih (kaj je to?) je kakšen clio 1.6 16V čisto enkovreden alfi - no s tem da ne pije toliko in predvsem motor deluje!

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Jp, Dinotti sm mu jst svetoval naj se obrne za kakim Civicom in tisti ki mislite da je 90km malo , dejte ga malo peljat pa boste videli da je Hondinih 90km precej bolj živahnih od ostalih vozil (npr.Fordovga Focusa) ki ga je nekdo omenju
wink-1.gif

Če pa želiš udobno vožnjo potem pa nekaj takega KLIK
si reku da poraba niti ni pomembna
grin1.gif

LP.S

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Sicer ti letnik najverjetneje ne ustreza, pelje se pa n-krat bolje kot 145/146, carisme, civici in podobne škatle kot jih gledaš. Solidno opremljen (električen šibedah, avtomatska klima in 2x airbag), pa še E36 ni več zanimiv za čefurje, tako da ti za image ni potrebno skrbet.
smile-1.gif

Je pa E36 kvalitetno izdelan voz, motor pa nezahteven za vzdrževanje in trpežen.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4187035&show=2

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
ksz

badguy: 1.500 eur, 150k max prevozenih, bulletproof motor, pa varen avto..

Zakaj mi tukaj nekaj ne gre skupaj?
evil.gif

pubec, to nea bo slo
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Da razčistimo, tip je omenil da želi varen avto - mora imet vsaj airbage etc.! Zato sem tudi omenil da je alfa prejšnjega tisočletja vse prej kot varen avto; je sramota za tedanjo italjansko industrijo. Golf 2 sem dal zraven za prispodobo .. recimo če že primerjamo potem je golf 4 precej bolj varen avto. Dal sem pa link na test kjer ima alfa 6 AB pa je to niti ne rešuje, ker če pogledaš sliko, celoten avto razpade kar je sramotno (tudi za leto 2001). Aja, testiran je avto ki je novejši (nova serija) od tistega, ki se omenja. Torej bolje kot tako alfo je kupit malo manjši Clio, je varnosto boljši da o drugem sploh ne govorimo ...

Alfa 156 je malce vecji Cliota, avtomobila sta v bistvu skoraj identicna. Po obliki, voznih lastnostih, itd, itd. Clio je seveda zaradi svoje "mladosti" (kaj je 10let tak avto?!) zagotovo boljsa izbira
stupid-1.gif

ali ce povzamem, zapisal si kup neumnosti...

You point get no, yes?

Govorim o varnosti alf in o temu da je alfa 147 dosegla cele 3 točke (ne zvezdice - točke!!!) pri čelnem trku ... da ni dobila ENE zvezdice jo rešuje 6AB, ki so ji pripomoglji do neke srednje ocene (16 točk) pri bočnem trku. A sem omenil da je avtor predlagal alfo 146 ki je STAREJŠI model (izahaja iz leta 1994) in bi z 2AB dosegla natanko 1 zvezdico!

Renault clio eno leto starejši (nov model, kise prodaja še danes) z 2AB ima pa 11 točk za čelni in 15 za bočni trk, kar ga uvršča med bolj varne avtomobile po crash testih tistega časa!

To da je Clio precej manjši niti ne drži, 145/146 se ne more ravno hvalit s prostornostjo za 4 potnike - nekako na istem kot clio, je pa alfa večji avto.

Po voznih lastnostih (kaj je to?) je kakšen clio 1.6 16V čisto enkovreden alfi - no s tem da ne pije toliko in predvsem motor deluje!

Tebi se kr ne potegne...
bonk.gif

Noben tako star avto ni ravno "varen". Tudi ce je ali pa ni je to predvsem zaradi preteklosti in vzdrzevanja in ne zaradi znamke in modela. Pa tudi ce pozabimo leta, vzdrzevanja, ... je dejstvo da so za nekatere ljudi nekateri avto bolj varni, za nekatere pa manj. Filozofiranje o nekih zvezdicah na nekem nebuloznem testu je ...
stupid-1.gif
Ce je on visje postave ima pri Cliotu ze pri normalni voznji problem, kaj sele pri nesreci. Nevzdrzevani in po vsej verjetnosti nedelujoci ABji Cliota (servis presega vrednost avta) mu bodo v oh sploh tolazbo ,ko bo ostal brez nog ze zaradi samih dimenzij.

p.s.: In ne, Clio 1.6 16v ni v noben pogledu kakorkoli primerljiv...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.126
113
Titograd
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Citat:

wink-1.gif

V bistvu pri 156 ostani saj izbira vsaj malce vecja. Novejsih (TS) 145/146 je bilo v SLO malo, danes pa se manj. Stroski niso vecji od konkurence (potrosni material), tudi v najslabsem primeru se da zadeva relativno poceni popraviti.

Pri taki poceni 156ki definitivno ne bo ostalo samo pri potrošnem materialu. Ko spusti kaka dihtunga glave (saj veš kako zanič so tesnila ne?), če zariba ali pa če je podvozje fuč, vrednost popravila hitro preseže vrednost avta. Jaz osebno ne bi upal iti v to, pa sam že nekaj časa vozim makarone.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.150
113
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Jp, Dinotti sm mu jst svetoval naj se obrne za kakim Civicom in tisti ki mislite da je 90km malo , dejte ga malo peljat pa boste videli da je Hondinih 90km precej bolj živahnih od ostalih vozil (npr.Fordovga Focusa) ki ga je nekdo omenju
wink-1.gif

Če pa želiš udobno vožnjo potem pa nekaj takega KLIK
si reku da poraba niti ni pomembna
grin1.gif

LP.S

seveda seveda ko vtec kickne in yo

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
tesnila ne?), če zariba ali pa če je podvozje fuč, vrednost popravila hitro preseže vrednost avta. Jaz osebno ne bi upal iti v to, pa sam že nekaj časa vozim makarone.

Ce sta avto in voznik normalna zadeva niti najmanj problematicna. Tudi ce zariba motor zadeva ni pretirano draga (govorimo za 1.8TS, pri 2.0 se zedava malce podrazi).

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.126
113
Titograd
Če je avto normalen in lastnik tudi, potem taka alfa ne bo za 1500 €. Ne pravim da so vse po vrsti zanič, definitivno pa so te za tak denar.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Če je avto normalen in lastnik tudi, potem taka alfa ne bo za 1500 €. Ne pravim da so vse po vrsti zanič, definitivno pa so te za tak denar.

Preveri cene za 156ke (preFL) na avto.netu

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.150
113
lep, a potem ga bodo zmerjali s ciganom...pa zadnji pogon ne vem če je najbolj primeren zanjga. zagotvo pa se s tem avtom ni dirkalo, kar se z alfami in BMWji redno dogaja.

lescanec

Pripravnik
27. mar 2009
132
1
18
nevem zakaj s ciganom? z zadnim pogonom pa sploh ni tako velik problem, samo malo se ga moraš navadit in to je to... po snegu ga malo ststiraš kako se obnaša itd... vzdrževanje minimalno, ketna namest jermenov... imam sam mercedeza letnik 91 pa nobenih problemov znjim .