AlfaRomeo 1.6 TWIN SPARK

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Hvala. Res ni testa za 145/146... Gledal sem tut 147, pa je slabša pri čelnem, kot xsara...

Torej, kak je z mašino TWIN SPARK, kak je s sprednjim/zadnjim mostom (pri citroenih se kar radi zvijajo), elektronika, kolko je je, dela al ne( električen šajbe, daljinsko odklepanje)?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Boš ti pokril zavarovanje, registracijo in benz? Sem si mislo
smirk-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Sej. Rad bi malo bolj dinamičen avto, kot je xsara.Pa rad bi, da se ok pelješ, da ga lahko malo stisneš, pa da maš te neko varnost, da nisi kot v cliotu in podobnih.Ne rabim "luksuza", ker pol bi iskal 156 za 2.5-3k eur oz. kakega audija/bmw.Pa karavani, suv, enoprostorci odpadejo, ker išem nekaj v velikosti xsare.

Gledal sem tut Carismo, samo so vse od dobrih 2k eur naprej, kar mi je malo preveč, ker ne mislim delat za avto
smile-1.gif
Pol ga že morš zvozit do konca, kar pomeni 7 let oz. več.

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.919
113
40
MB
z elektriko jaz na alfi nisem mel problemov, tud z mostovi ne, problem je variator, ki povzroča dizelski zvok prvih par sekund
smile-1.gif

meni je 145 1.4 TS pila 7,5-8L. zasnova avta je pač 15 let stara, temu primerna je tudi pasivna varnost, pelje se pa nedvomno boljše kot primerljive jajce citroenovske
smile-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Vredi.
smile-1.gif

No, pozabo sem še to, da nem delal ful kilometrov, zato mi 1 liter benza gor/dol ne pomeni dosti. Raje vidim, da žere 9 pa da se dinamično peljem, kot pa da gre bogo pa žere 7.5 -8. Na xsari sem mel povprečje nekje okoli 8.8 l, ker pač rad stiskam, prehitevam, dinamik pač
grin1.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Včeraj sem se vozil v alfi 145. In sem danes zbolel.
grin1.gif
Moral smo se 10 km peljati pri odprtem oknu, ker se je pokvaril mehanizem.
Drugače pa boxer lepo prede
srce-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
TS agregat je bil za tiste čase kar precej spodobna zadeva, za sedanje pa je precej žejen. Sicer je zadeva precej bulletproof, če le ni imela vmes kakšnega lastnika, ki je olje menjal na 30kkm in jo ves čas gonil v obrate. Najlepša stvar je verjetno zvok in moč nad 3000 obrati, ko stvar kar konkretno potegne, po drugi strani pa moraš pričakovati porabo nad 8l.

Sicer pa je moje osebno mnenje, da bi za ta denar raje vzel 156, če nimaš ravno 90% mestne vožnje, da bi rabil čim manjši avto za parkirišča, ker dobiš precej več udobja. So poceni in ker se slabo prodajajo, zbiješ ceno komot za par stotakov. Imajo pa serijske problem s poddimenzioniranim podvozjem in jih velika večina škriplje, ko se vozijo čez luknje (roke, stabilizatorji in podobno).
grin1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Včeraj sem se vozil v alfi 145. In sem danes zbolel.
grin1.gif
Moral smo se 10 km peljati pri odprtem oknu, ker se je pokvaril mehanizem.
Drugače pa boxer lepo prede
srce-1.gif

lol
grin1.gif
Kaj pa ste pol naredli z oknom?

Jaz sem tut nekaj bolan zadne dni.Vročino sem že dal skozi, me pa še angina (menda) zajbava.

Si predstavlam zvok.
cool-1.gif
Sem že gtv vozo, ki ma še bolj strupen sound, samo tam pa je še več možnih felerov.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Si predstavlam zvok.
cool-1.gif
Sem že gtv vozo, ki ma še bolj strupen sound, samo tam pa je še več možnih felerov.

Če si vozil V6, nima kej dosti serijskih napak, ker je zelo preverjen agregat. Ob ustreznem vzdrževanju (olje) je bulletproof mašina, še največji feler so kakšni mladi junci, ki jih dobijo vmes v roke in ni denarja niti za nove brisalce, kaj šele za ustrezno olje. Ampak to je pač itak potencialna težava vseh rabljenih avtomobilov, ki imajo vsaj malo bolj športen imidž...

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:
Če ga kupuješ zaradi sounda potem kup Subija
wink-1.gif

ne-ne-1.gif

Vem da veš da se ne da primerjat pasivne varnosti z novejšimi letniki in 1 oz.2 AB in 4,6 ali 8 AB pa kletke in podobno...
pa pr avtu ki je star 8-10 let če le ti delujejo
sprasujem se.gif
kar se tiče varnosti.

LP