Alfa Romeo Giulia

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
85k € osnovna cena, za 20k manj dobiš V8 Mustanga. Ne pa to V6 prdenje, s tem da se po zanesljivosti ni za primerjat. Tudi zunanji izgled Mustanga je neki posebnega, Guila pa zgleda kot vsak drug švaba v tem razredu.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Me veseli, da te je prevzela. Ti jo privoščim iz dna srca, pa ne tako, da jo boš samo šraufal
smile-1.gif
.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
85k € osnovna cena, za 20k manj dobiš V8 Mustanga. Ne pa to V6 prdenje, s tem da se po zanesljivosti ni za primerjat. Tudi zunanji izgled Mustanga je neki posebnega, Guila pa zgleda kot vsak drug švaba v tem razredu.

Glej vsakemu svoje, mene pa mustang sploh ne gane, (razen stare eleanor
srce-1.gif
)
Ce jo ze primerjas s svabi pol poglej ceno nalovdane M3 (ki je se vedno svohnej) ki mene osebno sploh ne gane.
To v6 prdenje moras slisat v zivo v pravi akciji, mam doma navit 3.0 alfin V6 in sem osebno pricakoval slabsi zvok pri giulii zarad turbin, no prijetno sem presenecen ker lepo zarjove na obratih in odziva se fenomenalno brez laga.
Pa tako neposrednega volana nima noben primerljiv avto (to majo pa alfe ze dolgo, npr. klasicna 156 2.2 zavrtljaja samo in GTA 1.8 zavrtljaja)

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Sem se malo popeljal s tole Qadrifoglio, pa je kar zanimiva zadeva, le izdelava me malo skrbi. Gumb za dvig in spust sedeža je ob pritisku padel v notranjost, obloga A stebrička je skoraj odpadla, pa enkrat sem moral resetirati avto zaradi napake na diferencialu.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ne, fej ogaba ravno ni, je pa dolgočasen avto.in ne razumem takšnega navdušenja kot ga je brati tukaj.

Čakaj, da pride novi golf (pa saj je dovolj, da pride facelift), in boš videl, kaj pomeni navdušenje.

Bo vsaj zgledal nov, ne pa, kot potreben facelifta še pred uradno predstavitvijo..

hysterical-1.gif
jaooo enim dogaja

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Sem se malo popeljal s tole Qadrifoglio, pa je kar zanimiva zadeva, le izdelava me malo skrbi. Gumb za dvig in spust sedeža je ob pritisku padel v notranjost, obloga A stebrička je skoraj odpadla, pa enkrat sem moral resetirati avto zaradi napake na diferencialu.
frown-1.gif

Torej bo šla zadeva po slabi poti...

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:

Pa tako neposrednega volana nima noben primerljiv avto (to majo pa alfe ze dolgo, npr. klasicna 156 2.2 zavrtljaja samo in GTA 1.8 zavrtljaja)

2.2 zavrtljaja je imel ze stari fiat doblo, kot zanimivost.
grin1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
frown-1.gif

Torej bo šla zadeva po slabi poti...

Itak. Pa ceno bo zgubljala, kdo pa bo dal za rabljeno alfo 50.000 eur ( mislim na to s 510 konji). Je pa zanimivo, da se inženirji v avtomobilski industriji nič ne naučijo oziroma nočejo popravit napak. Sploh recimo Italijani in Francozi. Motor jim še nekako uspe sestavit vse drugo pa je obup. Od podvozja, menjalnikov, elektronike..... no včasih še motorja ne uspejo sploh 1.9, 2.2, 3.0 dci recimo. Kot da enostavno sploh nebi nihče preizkusil kvaliteto preden gre vozilo na trg. Recimo nov model dajo na trg s takšno nastavitvijo podvozja, da spredaj pobere gume do platna z notranje strani po prevoženih 3.000-5.000 km. Po ponovni nastavitvi optike in menjavi gum se stvar spet ponovi. Ali pa da recimo ne privijejo zadnje preme, da se motor pregreva samo zaradi tega, da je "dobro" zvočno zatesnjen. To je vse površnost, katero bi se dalo ob preizkusu brez problema ugotoviti. Da o linijah sestave karoserije in kvaliteti lakiranja(smeti v laku več kot bi barvali pod kozolcem) sploh ne govorim.

Ampak glavno je da je avto iz razdalje 5 m lep.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Roko na srce: težave s kvaliteto so tudi pri Nemcih in moj občutek je, da je z vsako generacijo vozila slabše.
Ampak to kar se piše za Giulio (pa ne samo na Alterju) je še stopnjo ali dve huje. Očitno jim je res zmanjkalo časa (že tako so nekajkrat prestavljali rok) za ustrezno pripravo proizvodnje...

Sem pa sam zelo razočaran glede tega in mi je prav žal, če se bo ponovila zgodba z ostalimi Alfami
frown-1.gif
. Se bo pa zelo hitro videlo (v roku pol do enega leta), kam bo šla zadeva. Ko bodo prvi lastniki začeli zadevo javno predstavljat (forumi, itd.). In če je vse to, kar se zaenkrat bere v manjšem obsegu res, si bo Alfa v ZDA naredila hudičevo uslugo in se ji bodo Američani spet samo smejali. Pa FCA že tako ni ravno na dobrem glasu glede zanesljivosti, to pa lahko še celi grupi zabije dodaten žebelj v krsto.
Imajo pa Italijani jajca, da polizdelek plasirajo na trg. Čeprav z mojega vidika je bolj popolna neumnost.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Jaz pa mislim da bo avto uspesen, oblika jim je uspela v nulo, pogon je na pravem koncu,
cheer.gif
te slamparije so pa malenkostne in pridodajo italijanskemu sarmu.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Odvisno kaj razumeš pod uspešen.
Ampak v današnjem avto svetu si zelo težko uspešen s polizdelkom, ki ga dodatno bremeni še slaba zgodovina (glede kakovosti).
Sploh pa v premijskem razredu.
Alfistov pa žal ni dovolj za to, da bo avto uspešen.

Še vedno pa upam, da se motim, tako glede uspešnosti kot težav s kvaliteto.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
na cesti sem jih do sedaj videl več kot tistih bmwjevih active tourerjev al kaj so že. pa je tisti baje uspešnica.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Alfa 159 je bila menda kar ok kar se tiče kvalitete. Tudi kolega jo ima že nekaj let in nima nekih problemov.

Glede kvalitete nemcev se strinjam da ni ravno briljantna, a vsaj takih očitnih napak, kot se jih pripisuje alfi ni. Razni ostri robovi in da nekaj odpade pomenijo slabo konstrukcijo in ne (samo) slabo izdelavo. Škoda. Meni je avto všeč, samo za te denarje bi pričakoval nek nivo. Zadeve se da sicer zrihtati (večino tega se lahko odpravi pri novem modelskem letu), a upam da ne bodo vmes zavozili.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Tezko je bit pameten pri testnem avtu nad katerim se vsi izzivljajo (ker so komaj cakali rwd alfo)
Pocakajmo eno leto pa bomo videli kaj bojo mel lastniki za povedat.