Alfa 156 2.4JTD vs VW Passat TDI vs Volvo S60 D5

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Rigler

Pripravnik
2. feb 2008
34
0
6
Torej zanima me slednje:

V kratkem se bom odločil za nakup enega od zgoraj omenjenih, pa me zanima katerega najbolj priporočate, rabim pa avto za daljše poti (trgovski potnik) in predvsem iščem kvaliteto, zanesljivost in dobro lego na cesti (ker vmes veliko telefoniram in opravljam veliko nalog, seveda prostoročno telefoniram).

Res rabim trpežen avtomobil, do sedaj sem imel Opel Omega 2.5DTI letnik 2002 in ima 690 000 prevoženih in to sem prevozil v skoraj 6-ih letih! Avto je bil večinoma na avtocesti in je bil super zadeva, razen rednih servisov in stroškov za nafto nisem imel NOBENE okvare!!!! Nekako ni Opla ki bi nadomestil mojo Omego, zato Vas naprošam da mi priporočate katerega od zgoraj naštetih ali pa po vašem mnenju še omenite kateri drug avto ki bi bil vreden nakupa in premisleka?

Aha nekako me zanima še SAAB 9-5 vendar sem slišal da SAAB ima odlične bencinarje ne pa dizle?? Kako je s tem?

Ali je tudi kak Japonec konkurenca (pregovorno slišim da so nepokvarljivi)? Saj pravim katerega koli mislite da bi bil vreden nakupa mi sporočite, vsakega bom pretehtal.

Nujno mora biti dizel (pa ne samo zaradi nizke porabe in dosega z polnim tankom ampak tudi zaradi ugodne vožnje na avtocesti) navadil sem se na 6 cilindrov in pri temu verjetno tudi ostajam razen če me prepričate?
Za avto bi namenil okoli 12 000€ če pa bi kateri izstopal bi tudi razmišljal o višji ceni.

Vprašanje sem tukaj postavil ker menim da ima veliko ljudi tukaj katerega od teh avtov in da marsikdo prebere veliko testov in zna povedati svoje mnenje in pa tudi vsakdo ima lahko kakega znanca in ve za kak problem oz. pozitivno lastnost.

Na podlagi vaših mnenj bo veliko odvisno kateri avto bi vzel?

Hvala in upam da vam ni bilo odveč.

LP,

Jernej

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Doma imamo 1.9 TDI-ja že 9 let (tri Octavije) pa z njimi še ni bilo hujših težav z mašino... delalo se je 40kkm letno. Od večjih je samo enkrat šla pumpa ampak je bila to krivda Petrola... je pa res, da so se menjale pred 180kkm na števcu.

Bi se pa jst v tvojem primeru odločil za TDI-ja, če zarad drugega ne, zaradi porabe... pri 100kkm letno se ti že en liter porabe manj kar precej pozna.

Drugih dveh pa nebi komentiral, samo imam občutek, da tudi servisi pridejo dražji kot pri passatu.

Nazadnje urejeno:

dejan001

Pripravnik
3. sep 2007
363
0
16
koff topic: kaj pa je z omego narobe? če nič, zakaj jo ne bi še naprej fural. po moje boljša izbira kot alfa 166, passat,...
lp

p.s. takšen avto (kot je tvoja omega kot praviš) so verjetno sanje vsakega voznika
cheer.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Med tem, ki jih omenjaš bi osebno vzel 156SW 2,4JTD (motor ima 5 cilindrov), primer

Trije moji kolegi imajo take Alfe, vsi trije črne, in vsi prek 250k prevoženih brez problemov, verjetno tudi kaj več, ker so vse tri pripeljane iz ITA. Motor je že pregovorno zanesljiv, vleče ko pra*ica, če ti je pa 175 KM premalo, pa še čip vtakneš not
in si na 200KM, poraba tam okrog 7,5-9 l/100, odvisno od načina vožnje.

Mislim, da je to glede na ceno/performance/izgled/zanesljivost, best buy.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
če bi kupoval avto glede na motor bi izbral alfo.
2.4 jtd je zakon no pravzaprav so vsi jtdji zakon delajo kot da ne bi bili italijanski.udobja sicer nir avno pretirano ampak se da preživeti.
passat bo držal vrednost. udobje jah meni ne sede kaj preveč čeprav nekaterim paše trdo vzemtenje in nasploh trda vožnja.
volvo razred zase tako po imageu kot obliki kot vožnji.motor ni ravno neki biser.od našetetih je na zadnjem mestu.če bi volvo imel 2.4 jtd motor notri bi bil prava izbira
wink-1.gif

Rigler

Pripravnik
2. feb 2008
34
0
6
@wacko:
Ravno Passat mi je zelo všeč notranjost, kar je pomemben faktor pri počutju med vožnjo, ker prebijem vsakodnevno na cesti cca. 10h, seveda dostikrat prespim v tujini in spet delam.
TDI mi je všeč edino me malce moti ker je 4 cilindrski, pa tudi ker znam naresti tudi po 120k km letno baje bi potem moral menjati jermene vsako leto?? Kako je z tem! Je pa res Passat zelo lep, sam nekako bi kupoval močnejši avto od sedajnega, sej ne da bi rad hitreje vozil, ampak da avto res z minimalnim naporom in brez problema premaguje dolge poti, da motor deluje z čim manj stresa.

@dejan001:
Omega je res super in jo bom imel še naprej, vendar imam občutek da je že zelo utrujena (material) in tudi notranjost je že čist konc, sedež sem že enkrat menjal pa zdej bi moral potem še volan, ročico menjalnika, pa osvetlitev je ponekod crknila, pa zdej ma tut nekaj čričkov, poleg tega pa bi sedaj žena in sin uporabljala ta avto, ker delata vsakodnevno krajše poti! Nekako pač je odslužil in bo dokler ne kupim novega še delala, tko da bi se tudi jaz bolje počutil v kakem novejšem in ustreznejšem avtu. Pa tudi 6 let sem ga vozil in na cesti malo pogleduje za kakim novejšim avtom.

@Notranjc:
Alfa mi je zelo lepa in tudi pohvale slišim na račun JTD petvaljnika, pa fajn je tistih 175KM, nebi rabil čipat.
Porabi tudi verjetno malo, notranjosti bi se edino moral malce privaditi ker se mi zdi da je namenjena bolj dinamičnim voznikom kot umirjenim, nekako se mi zdi kot da preveč priteguje pozornost voznika. Pravim da Alfa mi je tut zelo fajn res. Je tudi ena od opcij...

Hvala drugače za mnenja, upam da bo še več takih mnenj in kar na dan z vsem kar veste, ker nebi rad kupil mačka v žaklju ker ta avto imam namen imeti nekaj let.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ne bom podal mnenja glede nobenega od teh avtomobilov, ker bi se sam verjetno enakovredno odločal med alfo in passatom. Ti pa verjetno veliko pomeni dolg servisni interval in ti so velika hiba vseh vzhodnih avtomobilov. Novejši evropski imajo večinoma te na 30kkm, vsaj v "longlife" oblikah, Japonci in Korejci pa so še vedno pri 15 - 20. Meni osebno se pri mojih okrog 40kkm letno zdi vse kar je pod 30 brezveze kratko, kaj šele zate, ki bi visel na rednem servisu mesečno. Razumem, da cena servisa ni pomemben strošek, ampak čas, ki ga izgubiš pri tem pa najbrž je?

Rigler

Pripravnik
2. feb 2008
34
0
6
@brgo:
Zanimivo si povedal in imaš prav! Nekako se težko odločim za Japonca ker jih ne poznam.
Upam da bom izbral pravi avto, ker res napačen nakup mi bi povzročal sive lase ker se niti nimam časa potem ukvarjat z prodajo in novo odločitvijo, pa še stroški so preveliki.

dragan

Pripravnik
19. dec 2007
92
0
6
Malija-Izola
jaz bi se odločil za passata....sicer alfa je kr dober avto....to da ne pije preveč ne vem....znane so po tem da rad dobro grejo in pijejo.....morda se motim...ampak sem sam imel 146 2.0 twin spark....pa vem da sem bil stalen gost pump....za jtd ne vem....mam službeno astro CDTI 170 KM k ba baje isti motor kot nova alfa JTD m....tko mi vsaj serviser v Italiji pravi pa pije okol 6,7-7,0 lit/100....

MajkOly

Zelenc'
27. jan 2008
20
0
1
Kaj pa kakšna Toyota Avensis 2,2 D-CAT mašina, 177 KM? Kar sem testov bral ni blo nikjer kakšnih kritik slišat za motor, prej pohvale.

Swifthead

Pripravnik
14. avg 2007
366
0
16
LJ
www.mercedes-amg.de
Citat:
Uporabnik MajkOly pravi:
Kaj pa kakšna Toyota Avensis 2,2 D-CAT mašina, 177 KM? Kar sem testov bral ni blo nikjer kakšnih kritik slišat za motor, prej pohvale.

Na vseh testih pograjali porabo....

glej Rigler jst ti priporočam Mercedes-Benz E320 CDI, zdejle pač daš več denarja ampak avto ti bo služil do konca življenja pa še Mecke so ustvarjene za tako vožnjo k jo ti opravljaš!!!!!

Zakon motor, poraba idealna, tih umirjen in uglajen, da o moči sploh ne govorim!!!

Če pa je keš ful problem pol pa kako Audi A6 2.5TDI al pa v skrajnem primeru BMW 530d....

DRUGIH OPCIJ NIIIII, NEMOREŠ SI DOVOLIT DA IMAŠ SLAB AVTO KO SI PA SKOZ NA CESTI PA SKOZ V NEVARNOSTI IN RABŠ MOČN IN ZANESLJIV STROJ IN Z NEUNIČLJIVO MEHANIKO IN DOBRO LEGO NA CESTI!!!

NIKAKOR VZEMAT TISTE 3 K SI JIH NAŠTEL!!!

Zakaj? Ker kot prvo Passat je 4 cilindrc in Alfa pa Volvo pa 5!!! Alfa ti bo preveč trd in neudobna, Volvo pa premehek pa še teli Volvoti se kr kvarjo...mi je povedu mehanik pa Interclassu....Passat je pa jajc da ni večjeg, pa še precenjen je!!!

Js pravm da zber Benza in to E klaso al pa C klaso, še najbolj fensi bi biu pa CLS al pa S klasa :D

No pa upam da boš pametn pa da boš Nemca izbral, ker konec koncev si ga meu do zdej in ti je dobr služu...Omega z BMW mašino je bla dobra, sam zdej pa Merklo uzam!!!!

LP,
Swifthead

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
444
83
45
dolenska
Če češ motor poslušat na dolgih turah pol vzemi al VW 2.5 al Alfo 2.4. Sam pazi Alfa je manj prostornejša. Moj glas pa pada na Mondeota.

Rigler

Pripravnik
2. feb 2008
34
0
6
@Swifthead:
Verjamem da so Mercedes E in ostali zelo dobri avti, ampak mislim da so predragi zame in tudi stroški so veliko večji, še ta zadeva pa je da se nočem peljat v take avtu ki vzbuja občutke pri drugih da sem bajno bogat in podobno. Mercedes je ravno tak avto, Audi mi je sicer všeč ampak tako kot pri BMW-ju se mi zdi da so to malo neresni avtomobili, so bolj za tiste ki se hočejo postavljati.

@smoukar:
Hmm kak pa je tale Passat 2.5TDI ali je zanesljiv, pa slišal sem da veliko porabi? Alfa pa verjamem da je najmanj prostorna, je pa motor verjetno odličen.
Mondeo? Zelo malo vem o tem avtu, vem samo to da je konkurenca Opel Vectri, no vsaj včasih je bilo tako.

Vsem: na avto.net sem opazil Lancio Thesis. Avto je poceni in ima tale JTD motor, notranjost je zelo lepa in tut velika je, ter baje udobna. Malce me sicer moti nekonvencionalen sprednji del, samo drugače je pa kr fajn pomojem.
Kaj menite?

Rigler

Pripravnik
2. feb 2008
34
0
6
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Če ti je pomembna uglajenost in pa veselje med vožnko vzemi to!
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1827655

Avto je praktično neuničljiv, dizel je od BMWja, za vsaj 500.000 km bo.
Vzami si en dan dopusta, pojdi stestirat avtomobile, med drugim tudi to 75tko. Ti povem koga boš izbral...?
l.p!

Opala opala sploh nisem še vedel za ta avto. Zelo lepa notranjost, zelo!
Kako pa da je motor od BMW-ja, ker drugače ima BMW po mojih izkušnjah vredu motorje?
Samo tale je 4 valjni, a je tudi 6 valjni dizel možen?
Je pa lep avto, čeprav je tudi cena še kr visoka.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.