Alarm v šolski jedilnici opozarja na neplačnike

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
In nedopustno je, da bi mojemu ali kateremukoli drugemu otroku zvonilo, ker jaz nisem pravočasno plačal položnice.

Navaden nakladač, ki si na račun medijev skuša dvignit rating. Dobro ve, da piska tistim, ki mesece načrtno ne plačujejo, ne pa onim, ki slučajno pozabijo.

* da se ne bo kdo vtaknil, da to zvonenje zagovarjam, ker ga ne

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
In zakaj je sedaj ravnateljica umaknila sramotilni zvonec? Se ji ne zdi več smešno?

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
no no v SFRJ je bilo cisto isto, ce ni bilo denarja, nisi dobil malice, kosila ipd.. Sem bil od 5 razreda OS do konca srednje vec lacen kot sit, sploh srednja je bila kur.c. Danes je mladina samo razvajena prevec, ce ni 5, 6 obrokov dnevno so vsi ubogi in revezi.

No, pri nas je bilo drugače. Ker sta moja hodila v službo, sem moral plačati karte za v kino, enim pa ni bilo treba, ker so bile ženske doma in je bilo manj denarja. Važno je, da smo vsi videli film. Tako je bilo tudi v šoli, eni smo plačevali, eni pač ne, jedli smo pa vsi. Če sem bil pa sit, je pa drugo vprašanje. je pa res v današnjem času, da z dragim telefonom v roki jamrajo, da nimajo za jest.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Verjetno ji je smešno, ker mora skrbet za finančno vzdržnost ustanove, pa ne more popolnoma nič, razen da zaradi sistema popolnoma zavozi in po možnosti ostane brez službe.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
je pa res v današnjem času, da z dragim telefonom v roki jamrajo, da nimajo za jest.

po besedah moje žene so dejansko taki, ki nimajo za burek, mali se pa pojavi v šoli z novim galaxy notom za 600+€

ali primer njene sodelavke, ki jo hodi ena mama samohranilka, ki res nima denarja, nonstop fektat in ji vsakič stisne 50€. dokler ni pogruntala, da je šla baba sebi in hčerki naredi frizuro za 100€.

eni majo prioritete do konca zavožene in jim je tako početje normalno... si predstavlajo v svojih zblojenih buticah, da to vsi delajo in da je čisto normalno in nujno potrebno...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.568
5.131
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:Minister pozabi plačat položnice
bonk.gif
Sramota, da minister podpira plačilno nedisciplino in nabira pike na račun ravnateljev, ki se s tem morajo boriti kakor vedo in znajo. Če hočeš, položnice ne moreš pozabiti plačati. Obstaja spletno bančništvo in med nakazili brez doktorata iz jedrske fizike opaziš, da katere od rednih položnic nisi plačal. Če je to prehudo, obstajajo trajniki.
Pošteno bi bilo, da bi država ministru za kak mesec "pozabila" nakazati plačo. Se zgodi...

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
je pa res v današnjem času, da z dragim telefonom v roki jamrajo, da nimajo za jest.

po besedah moje žene so dejansko taki, ki nimajo za burek, mali se pa pojavi v šoli z novim galaxy notom za 600+€

ali primer njene sodelavke, ki jo hodi ena mama samohranilka, ki res nima denarja, nonstop fektat in ji vsakič stisne 50€. dokler ni pogruntala, da je šla baba sebi in hčerki naredi frizuro za 100€.

eni majo prioritete do konca zavožene in jim je tako početje normalno... si predstavlajo v svojih zblojenih buticah, da to vsi delajo in da je čisto normalno in nujno potrebno...

Zadel si kladivce na žebljiček.....

Bom rekel "spravljivo".... eni si ne morejo pomagat .da jim življenja ne bi vodil marketing...

Tudi jaz opazil neverjetno nelogiko....telefoni..kasneje celo avti(srednja-faks)....da ne rečem "da si in" moda, frizeraj, potovanja, smučarija.....Pa da še nekaj rečem tako za primerjavo....v mojih časi je bil petek tist dan za žur..pač čez teden se je študiralo...danes se sedi po kafičih, žura v bistvu vsak dan....ja pomanjkanje je veliko...kot ponavadi...v GLAVAH.

Da ne bo pomote.... V glavah staršev....in nas samih... Dopustili smo invazivnemu marketingu, da nam prevzame otroka...dijaka...študenta...in ko je blo kreditov....je bilo staršem prikladno, da jim otroka vzgaja televizija, filmi, socialna omrežja...skratka marketing..In kaj se zdaj bunite....logično je da ste dobili idealnega potrošnika...