akvarij

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
če je dobro skup narjen in ima dobre pogoje ga čistiš na 14 dni recimo ... je pa seveda odvnisno kak velik in zahtevn akvarij imaš ... recimo, da ti čiščenje vzame kako urco ... za hrano si lahko kupiš krmilnike, ki avtomatsko ob določeni uri vržejo hrano

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a une ribce k neki po steni/steklu plezajo pa čistijo so bolj larifari al res kej očistijo?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
seveda čistijo ... pobirajo hrano, ki je ribe ne pojejo in pa pojejo polže

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
nima veze
grin1.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
ko je enkrat ustvarjeno biološko razmerje v akvariju je dovolj,če 2x letno zamenjaš tretjino vode,priporočam pa zunanji filter z keramičnim in šotnim polnilom,ki ga očistiš 1x mesečno
če se misliš odločiti za razbore,moraš dati temen fin pesek ali mivko vulkanskega izvora,nikakor pa ne apnenčastega,ker ta rod rib ne prenaša najbolje trde vode.tudi ne sme biti preveč osvetljen akvarij
hraniš 1x dnevno,lahko pa jih 1 dan v tednu tudi ''stradaš''
veliko sreče
smile-1.gif

izida

Pripravnik
30. avg 2007
30
0
6
Se ne strinjam v celoti.
Razen če govorimo o res ogromnem akvariju, kjer se (lahko) vzpostavi pravo ravnovesje, je menjava vode 2x letno premalo in šok pri menjavi prevelik. 200 l akvarij je za moje pojme premajhen za take eksperimente.
Šota je potrebna samo pri določenih vrstah rib (nekateri mehkovodni habitati) in ni splošno pravilo.

mick

Pripravnik
3. avg 2007
101
0
16
53
www.aquariumwild-team.com
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
ko je enkrat ustvarjeno biološko razmerje v akvariju je dovolj,če 2x letno zamenjaš tretjino vode,priporočam pa zunanji filter z keramičnim in šotnim polnilom,ki ga očistiš 1x mesečno

Tukaj pa si ga krepko mimo vsekal. Postopek pridobivanja nitrata verjetno poznaš ? Kako se ga spravi iz akvarija verjetno tudi ? Tako da menjava vode 2x letno je doooooosti premalo. Je pa tudi veliko odvisno od višine pH-ja, koliko bo nitrat toksičen za ribe. Kje pa še je dotok raznih rudnin, mineralov,... ki jih ribe potrebujejo za normalno rast in življenje v vodi.

Še glede filtra, pa naj bo to zunanji, notranji prekatni,.... Fitra kot celoto se ne čisti, čisti se samo vata, ki je zgoraj na dotoku v filter in nam služi za mehansko čiščenje vode. Ostalih delov fitra se ne dotikamo dokler se pretok skozi njega res ne zmanjša toliko, da voda več ne gre skoraj skozi. Pa še takrat se filter ne čisti do čistega, ne pod čisto vodo,...

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
jaz sem to prakticiral pri discusih v 280L akvariju,resda sem jih imel samo 4 pare,a glede na to da so se mi redno drstili,mislim da sem ujel pravi recept
smile-1.gif

je pa res,da pri tako velikem akvariju potrebuješ poleg še pravi mali laboratorij

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
http://www.tomo-diskus.com/

takole pa zgleda laboratorij mojega fotra
grin1.gif

@jtfc
če pa hočeš še kaj več vedet o nabavi akvarija, opreme, rib, rastlin, itd. pa ga konkatiraj pa ti bo vse povedo (vsi podatki so v rubriki "kontakt")
grin1.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
shocked-1.gif

nobody,jaz sem pri tvojem fotru pred kakimi 17-18 leti nabavil par rjavih discusov,ki sta se nekajkrat uspešno zdrstila
aplauz.gif

vsekakor upoštevajte tomotove nasvete...je pravi frik kar se discusov tiče,pa ribe ima tudi kvalitetne
aplauz.gif