sem videl ja, mater jim....
...pa še 2 akumulatorja ima in lahko fajn kombiniraš s polnilcem in laksarco...
sem videl ja, mater jim....
Za košnjo ob ograji ter ob težko dostopnih mestih moram kupit novo lakserco, ker je nahrbtni shittysaki crknil in se ga ne splača rihtat. Dejansko bi za moje potrebe zadostovala tudi baterijska, ker glavnino itak pokosim z traktorčkom, laksanja je mogoče kakšna ura.
Ima kdo karkoli podobnega, kako se mu obnese? V poštev pride samo makita, ker že imam baterije.
Hvala
Mislim, da sta dve baterijo v kompletu - no brainer!Odlično Husqvarno mi je požrla rja Gledam te baterijske kosilnice in mi ni jasno kake podatke sploh naj gledam? Ker mi vsi ti vati in volti nič ne povedo koliko rabim, da pokosim 500m2.
Konkretno recimo ta powerworks iz bauhausa za 260€. Koliko m2 to ca. pokosi z eno baterijo?
Sam tudi kupujem laksarco za košnjo po novi parceli (cca. 8 arov travnatih površin). Teren je zelo mehak (sveže nasutje), vmes je kar precej manjšega kamenja in trenutno raste gor plevel vseh vrst, tako da mislim da klasična kosilnica ni primerna.
Načeloma sem gledal da bi kupil neko bencinsko zadevo za ~200€, ampak če se lahko baterijska laksarca približa temu znesku, potem je tudi to opcija. Mi pa je avtonomija zelo pomembna, saj želim vse pokositi v enem šusu, zaenkrat pa še žal nimam možnosti polnenja na tej lokaciji.
Kakšne so sploh avtonomije teh manjših baterij? Recimo tista Makita z 18V / 3Ah baterijo. Na oko bi rekel da je to cca. 15-20 min avtonomije, ampak lahko da se motim. Kakšne real-life izkušnje bi mi seveda zelo prav prišle.
Laksarce s temi baterijami za orodje niso bogvekaj glede avtonomije ali pa moči, pač fizika naredi svoje. Če govorimo o teh močnejših laksarcah potem je problem zaloga energije iz klasičnih battery packov. Kaj ti pomeni 20 min resnega dela (in koliko baterij imaš na voljo za rezervo) pa veš sam. Imaš tudi pri profi opremo v tem segmentu (recimo Hitachi in Makita vem da jo imata) opcijo z nahrbtnimi battery packi (ranga 50Ah pri 36V, se pravi ene 10-20x toliko kot so kapacitete baterij v ročnih orodjih).
So pa mase teh tavelikih bencinskih laksarc skupaj z baterijo že večje od klasičnih 25ccm prdul. Glede na ceno in output je pomojem nakup nesmiseln naparam bencinu, je pa prednost če imaš doma že baterije in če ti je recimo pomembno tišje delovanje (uporabljaš v urbanem okolju v nedeljo zjutraj) ter jasno enostavnost uporabe baterijske kose napram ICE.
Jest pa rabim koso na baterije. sicer vecino dela naredi robotek Worx ampak po robovih pa moram še vedno z koso it.
Sem gledal od Worxa koso z 20v baterijo, verjetno bo to dosti. Travel ej za cca 500m2.. ima kdo izkusnje koliko casa taka baterija zdrzi?