Citat:
Uporabnik Qshtr pravi:
Vidim, da ste tukaj sami mojstri za letalske karte.
Planiramo Utah (Salt Lake City) v juniju, glede datumov sem delno fleksibilen, šli bi za 12-14 dni nekje okrog 12. junija. Kot vidim je iz Pariza (CDG) dokaj ugodna povezava na SLC. V mislih imam let iz Benetk (VCE) do CDG in naprej do SLC, torej samo en prestop. Najdem ceno okrog 760 EUR (gledal sem najkrajši čas potovanja z enim prestopom).
Prosim za pomoč, če se da najti še kaj nižjo ceno (akcije) ali pa druge kombinacije letov/letališč.
Za junij še ni akcij, tako da bo po moje še ceneje, je pa ta let Pariz-SLC z Delto edini direktni let iz Evrope. Druga varianta z enim prestopom iz Benetk pa je Benetke-NY-SLC. Z enim prestopom je tako res cena nekje 740-760€, z dvema pa se da dobiti tudi za okoli 650€. Pričakujem, da bodo te cene padle še za okoli 50-100€ v naslednjih 2 mesecih (seveda p ni nič sigurno), se pravi na nekje 600€ z dvema prestopoma in na cca. 650€ z enim prestopom.
Pa mora biti nujno SLC? Če greš klasično turistično turo potem so možne tudi druge krožne variante, ki so običajno cenejše - npr. prihod v Denver, Las Vegas, tudi Los Angeles, San Francisco, Seatlle in Portland. Jaz sem bil dvakrat v bližini SLC, enkrat prav v mestu, drugič sem ga za las izpustil, pa smo leteli enkrat v Denver in enkrat v LA. Lahko pa tudi vzameš kombiniran let, tako da se ne vračaš iz istega letališča