AdriaRoute v4.10

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Vse lepo piše v Wiki za Garmin by Popotnik:

Citat:
Samo nuviji od serije 1xxx naprej pa znajo uporabljati tudi karte iz mape Map v kateri se lahko karte poimenujejo z poljubnim imenom vendar mora biti obvezno končnica .img

Na SD kartici se ustvari nova mapa Map v katero se dajo karte in se lahko tudi poljubno poimenujejo karte,končnica pa mora biti .img

V mapi Map lahko imate poljubno število kart in vam jih bo prepoznalo.

Če pa na SD kartici ustvarite mapo z imenom Garmin in v njo date karte,pa vam bo prepoznalo samo eno karto in ta mora imeti obvezno ime gmapsupp.img

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1290641/an/0/page/0#1290641

zmukec

Zelenc'
30. sep 2009
26
0
1
slo
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pa saj so ti povedali.

V mapo \Map\

Ali pa na sd kartici v mapo \Garmin\

na Garminu ni bilo mape MAP... zato sem preizkusil najprej drugo opcijo....

No, v glavnem dela !!!
aplauz.gif

Še na kratko povzamem tole celo telovadbo, za vse, ki bi lahko imeli isto težavo...

1. 1350 Garmin nikoli nadgrajen
2. preneseš datoteko AR - zadnja verzija
3. na SD kartici kreiraš mapo - MAP v katero skopiraj img datoteko
4. kartico SD vstavis v Garmin in zaženeš, preveriš na Orodja --> Nastavitve --> Zemljevid --> info

Pazi !! Mapa mora obvezno biti MAP - preizkušeno z mapo Garmin in ne dela!

Hvala Snecer, krimec !
zmaga.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Ostal sem brez besed,v wiki vse piše pa je kljub temu ta tema dolga dve strani preden je začelo delovat.b
frown-1.gif

Počakaj, da se spravi-mo še na nadgradnjo CNE
smile-1.gif

konkxyy

Pripravnik
22. jul 2012
80
0
6
Ruše
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Ostal sem brez besed,v wiki vse piše pa je kljub temu ta tema dolga dve strani preden je začelo delovat.b
frown-1.gif
Ja, dragi naš popotnik, pri vsem svojem trudu si pozabil na najpomembnejše: tud brat je treba ZNAT, kar pa očitno ni najenostavnejše
uf-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Nekatere omejitve hitrosti še zmeraj niso popravljene. Veliko se dela tudi na tem, upamo lahko samo, da bo v naslednjem popravku upoštevano. Seveda če so - bodo, uporabniki sporočali.

mkolenko

Zelenc'
5. jul 2009
23
0
1
No, meni pa ne pomaga niti če ustvarim mapo MAP. Namreč imam original na SD-ju AR in sem naredil posodobitev na 4.10, ko pa zaženem Garmin mi pa napiše da ni mogoče odkleniti zemljevidov. Prav tako se mi v sistemu pojavlja še naprej stara verzija AR (verjetno zaradi tega, ker nova verzija ni odklenjena, ali)? Poskusil sem vse regularne postopke pa še vedno nič. Kak predlog z vaše strani?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če imaš originalno verzijo AR na SD potem posodobi z verzijo za SD tako kot ti je predlagal @Naviboy.
Če se ne motim, boš moral AR pustit na SD tam kjer je sedaj, v nasprotnem primeru, če jo boš prestavljal kam drugam bo napisalo, da je zaklenjena.
Ko jo boš pravilno posodobil ti bo avtomatsko prepisalo staro verzijo.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Potem pa nisi izbral pravilne poti, kamor naj posodobi staro verzijo. Zato ti je pa na napravi naredilo mapo MAP.

mkolenko

Zelenc'
5. jul 2009
23
0
1
V originalu je bilo tako. Na napravi ni bilo mape MAP! Na kartici kjer je bila stara verzija AR je pa bila samo mapa GARMIN. Posodobil sem AR in mi je gmapsupp.img dalo v GARMIN. Zemljevid je bil zakljenjen. Na SD-ju sem naredil novo mapo MAP in omenjeno datoteko kopiral v novo mapo. Še vedno so zemljevidi zaklenjeni. In še enkrat, naredil sem update za SD

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Citat:
Uporabnik mkolenko pravi:
V originalu je bilo tako. Na napravi ni bilo mape MAP! Na kartici kjer je bila stara verzija AR je pa bila samo mapa GARMIN. Posodobil sem AR in mi je gmapsupp.img dalo v GARMIN. Zemljevid je bil zakljenjen. Na SD-ju sem naredil novo mapo MAP in omenjeno datoteko kopiral v novo mapo. Še vedno so zemljevidi zaklenjeni. In še enkrat, naredil sem update za SD

Nisem zasledil podatka, kateri model nuvija imaš
confused-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če imaš originalno SD z AR potem ti bo update dal na SD v mapo Garmin in ne v nuvija v mapo Garmin.

ar-update.jpg

Če tukaj izbereš namesto SD nuvija potem ti namesti v nuvija in je karta zaklenjena.
Preveri ime oziroma črko od SD kartice in v zgornjem oknu pravilno izberi in ti bo naložilo na SD in prepisalo tvojo staro AR.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Sedaj izbriši vse, kar imaš na napravi in je neodklenjeno. Na kartici pusti mapo Garmin in nič drugega. Opravi postopek posodobitve in določi pravilno pot, kam se naj nalaga nova verzija Adrie. Če to zna narediti moj 55 let star sodelavec, bo tudi tebi uspelo.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Šele sedaj sem videl, da posodabljaš Original AR na SD kartici. Če je tako, potem ti bo Garmin pravilno bral to karto le in izključno z original SD kartice, ki jo daš v nuvija. Ko pa zemljevid posodabljaš preko PC, pa daj kartico obvezno v SD čitalec in direktno na PC.

Če se motim, me popravi.