Adriaroute 2.30 izšla

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Razočaranje!

Če izbereš Hofer v Lescah, te zapelje do njega kar direktno z avtoceste, čeprav tam ni odcepa. Do Špara v Radovljici te ne more pripeljati, prav tako ne na del otoka Brača, pa Laškega itd..... Po Ljubljani ne pozna cel kup enosmernih ulic, ne ve, da je vmes polna črta in da se ne da zaviti.

Vse to so bile očitane napake že od prej, pa še vedno isto sranje. Sem prav razočaran.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Navigacija je le pripomoček in nikoli se ne boš mogel 100% zanesti nanjo. Velja za vse navigacije in nekateri pač tega ne razumete.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
Navigacija je le pripomoček in nikoli se ne boš mogel 100% zanesti nanjo. Velja za vse navigacije in nekateri pač tega ne razumete.
Je res, samo očitne in javljene napake so pa nekaj drugega.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Pri Teleatlasu Draženci - Ptuj (vključno s Puhovim mostom) ni vrisana pa je že 2 (dve) leti odprta !!!

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Razočaranje!

Če izbereš Hofer v Lescah, te zapelje do njega kar direktno z avtoceste, čeprav tam ni odcepa. Do Špara v Radovljici te ne more pripeljati, prav tako ne na del otoka Brača, pa Laškega itd..... Po Ljubljani ne pozna cel kup enosmernih ulic, ne ve, da je vmes polna črta in da se ne da zaviti.
Vse to so bile očitane napake že od prej, pa še vedno isto sranje. Sem prav razočaran.

Pa si katero izmet teh napak poslal na Navigo-sistem. Moje popravke so vse upoštevali, tako , da bi tudi tvoje, če bi jih poslal.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Meni v Mapsourcu na relaciji Ljubljana - Hofer Lesce in obratno pravilno pokaže izvoz in uvoz iz avtoceste na odcepu za Radovljico, prav tako pravilno tudi iz gorenjske smeri.

Prav tako Ljubljana -Brač po morju preko Splita!

LP

Nazadnje urejeno:

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Včeraj sem malo pregledal novo AR in se mi zdi, da se obrisi zgradb(brez Adria topo) še vedno ne vidijo. Se motim?

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
584
21
18
Citat:
Uporabnik marc pravi:
Včeraj sem malo pregledal novo AR in se mi zdi, da se obrisi zgradb(brez Adria topo) še vedno ne vidijo. Se motim?

Točno tako, tudi pri meni enako. Moral sem naložiti (mi ni bilo težko
cool-1.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Razočaranje!
Če izbereš Hofer v Lescah, te zapelje do njega kar direktno z avtoceste, ............
???

Nisi izbral Hoferja, ampak točko na dovozni poti. Izberi točno Hofer in se javi! Potem pa izberi še točno Špar v Radovljici in ponovi vajo! Potem pa izberi neko vasico na severozahodu Brača in ponovi vajo!
In takih področij je še cel kup.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
To je zato, ker ni vrisana cesta točno do Hoferja. To so pač take napake, ki še jih bo potrebno sanirati.

Rasputin

Pripravnik
9. dec 2008
55
0
6
Potrjujem. Če izbereš Hofer boš nasrkal, če glih ne poznaš. Tudi za Brač velja enako. Nevem zakaj nekateri ne želijo priznati napak, če pa je očitno, da so. Se pa seveda AR popravlja, tako da je treba pač malo razumevanja še posebej glede na to, da so updejti pač zastonj...

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Ja, ampak tudi v tem primeru te ne bi smelo zapeljati kar direktno z avtoceste, ampak bi moralo potegniti ravno črto z najbližje dovozne poti. to je huda napaka v navigaciji. CN Europe tega ne počne.

jurman

Zelenc'
19. jun 2009
1
0
1
Mene pa zanima, če je še komu izginilo izbiranje držav. Pod KAM in Naslov imam samo možnost črkujte mesto ali pa preišči vse. Pred to novo karto pa sem imel možnost normalno izbrati še državo. Sedaj pa išče samo po Sloveniji (tudi države ne kaže v kateri išče).
Ali naj še enkrat naložim adriaroute ali ima kdo boljšo rešitev.

Odkril nekaj novega. Če pa izklpoim CN pa je spet vse OK

Lp, Jure

Nazadnje urejeno:

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Trije, štirje zgoraj niste prebrali osnovnih navodil za uporabo navigacije.
Garmin cestovna navigacija ima vse vnešene hišne številke že od vsega začetka vrisane na cesti , tudi če se stavba (vhod v stabo) v resnici nahaja nekaj m ali nekaj 100m od ceste.

In razumite tudi to, da vse kartografije vrisujejo ceste tako, kot so zarisane in kategorizirane s strani uradnih inštitucij (pri nas so to DARS, Geodetska uprava in še kdo) in, da to ni vedno tako kot so (ste) si sami speljali lokalne poti.

Citat:
Uporabnik juris pravi:
Nisi izbral Hoferja, ampak točko na dovozni poti. Izberi točno Hofer in se javi!
Od tam, kjer te Garmin pripelje "do Hoferja" vidiš parkirišče in trgovino.
Ti bi očitno želel, da te navigacije pripelje do praznega parkirnega mesta pred Hoferjem, do vozička z rdečo ključavnico in po možnosti še do blagajne z najmanjšo vrsto.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:

Od tam, kjer te Garmin pripelje "do Hoferja" vidiš parkirišče in trgovino.
Ti bi očitno želel, da te navigacije pripelje do praznega parkirnega mesta pred Hoferjem, do vozička z rdečo ključavnico in po možnosti še do blagajne z najmanjšo vrsto.

Lepo izberi na napravi KAM, pa potem DESTINACIJE, pa šoping in poišči Hofer, kot POI. Potem pa pusti, da te naprava pelje, kot pač ve in zna. Ta Leški Hofer seveda poznam in se ne bom zaletel, kaj pa je z ostalimi miljon štacunami, ki bi jih ne poznam in bi jih eventuelno iskal na poti, satelitsko gobezdalo bi me pa sredi Ljubljanske megle navigiralo kar direktno dol z AC, kjer ni odcepa?

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Lepo izberi na napravi KAM, pa potem DESTINACIJE, pa šoping in poišči Hofer, kot POI. Potem pa pusti, da te naprava pelje, kot pač ve in zna. Ta Leški Hofer seveda poznam in se ne bom zaletel, kaj pa je z ostalimi miljon štacunami, ki bi jih ne poznam in bi jih eventuelno iskal na poti, satelitsko gobezdalo bi me pa sredi Ljubljanske megle navigiralo kar direktno dol z AC, kjer ni odcepa?

Bog ti pomagaj! (Ker Garmin ti ne bo)
Upam, da čez dvojno črto (po navodilu Garmina) ne boš pred mene zavil!