Čakaj, zakaj že za kriminalca? Kot smo ugotovili, je 500takov več kot 200tk. Poleg tega nisem nek mulec, ki bi se zafrkaval z ljudmi.
Leta 1998 sem kupil (posodil) od kolega gradbinca stanovanje za 125.000 DEM. 15 let kasneje, ko se je finančno opomogel, sem isti denar dobil nazaj v evrih, kajti stanovanje mi je delalo zgolj izgubo. Nisem ga položil na banko, ker imam tam že dovolj, ampak sem si naredil Mencingerjev sistem domače banke. Sam s 500tkami nimam in nisem imel težav. Dva kupčka sem spravil vsak v svoj žep in odšel. Tako sem nekaj let plačeval zgolj z gotovino, plačo pa puščal na računu in pazil, da mi je od nje ostalo vsaj 200 eur..
Z njimi nisem imel nobenih težav, razen tega, da me je nekaj trgovk lepo prosilo, če jih grem lahko razmenjati kam drugam, ali pa so mi dali stvari na "puf". Če bi mi pa kdo rekel, da noče mojega petstotaka, bi mu ga pa nalimal na čelo in rekel, da če noče mojega denarja, grem pa drugam.
Ampak kot sem rekel .. 20-30 tisoč sem lani sigurno porabil v 500tkah. Težav ni bilo nikjer.