ja kako je najlažje ubiti male podjetnike? da ukineš denar pa gremo vsi na pos terminale provizije pa take da te ubijejo...Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Ja kako pa najbolj enostavno omejit šverc in delo na črno ter preprodajalce. Da se počasi papir umakne plastiki.
jaz sem za plastiko če naredimo zakon da banka lahko vzame provizijo samo za zneske nad 1000€ pa pos terminal ti morajo dati zastonj.Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Saj potem bo kar naenkrat res vse drago-malo preračunajte kaj vse plačate brez računa.
Na drugi strani bo pa določenim privatnikom promet na računu poskočil
Bol je problem v tem, da folk hoče nekaj večjega kupit in opazi, da ima dnevni limit za plačevanje s kartico borih 150eur. Jebeš tako plastiko ...Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Ne hodim veliko po trgovinah, sem pa opazil eno "zanimivo"zadevo...
.
Posebej v BAU-BAU stacunah se mi zdi, da je sorazmerno več plačevanja z gotovino.
V 90%, ko tam kaj kupujem, je pred mano v vrsti kakšen "domači mojster", ki plača s 500-tko.
delonačrnopress
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Bi pa tak po občutku rekel, da je v obtoku precej več 500 bankovcev kot pa 200. Delam v takem poslu, da se dnevno srečujem s precej gotovine, s katero se plačuje malo višje zneske kot sicer po trgovinah. Pa je 500 precej pogost, zelo redko pa naletiš na 200.
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
In FURS bo zadovoljno
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Zakaj? Ko mi je zadnjič pripeljal drva, ni hotel vzeti 500. Me je prosil, če mu lahko naslednji dan izročim kupnino v manjših apoenih. In sem mu.
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
@bizi - si prepričan?
VISA handles on average around 2,000 transactions per second“Based on rigorous testing, we estimate that VisaNet is capable of processing more than 56,000 transaction messages per second,” said Visa.
Bitcoin – 3 to 4 transactions per second
Ethereum – 20 transactions per second
PayPal – 193 transactions per second average
Iota - 500-800 transactions per second on average
In pa cash, število ljudi/2 transakcijCitat:
Uporabnik ferdo pravi:
@bizi - si prepričan?
VISA handles on average around 2,000 transactions per second“Based on rigorous testing, we estimate that VisaNet is capable of processing more than 56,000 transaction messages per second,” said Visa.
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
@bizi - si prepričan?
Ja, si hitreje odpravil stranko na šalterju-zdaj boš pa malo dlje štel dvige..Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
meni je tudi škoda, sem se kar lepo navadil nanje.