Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Ti slabi pogoji so enaki tudi za tujce (razen če se tujci kako drugače teleportirajo skozi, brez da bi se z gumami dotikali naših cest).
Če so krive naše slabe ceste, bi se na njih morali ubijati tudi tujci, saj se tudi tujci vozijo po njih.
Tega ne razumem.
Glede tvoje trditve, da se pobijajo samo naši motoristi, tuje pa ne, se ne strinjam s teboj. Pred cca. enim tednom, je umrla sopotnica italijanskega motorista. Malo pred njo je umrl Madžar s Suzukijem. Spominjam se tudi Avstrijca, ki se je z motorjem ubil spomladi. Tako da, če upoštevaš število prevoženih kilometrov motoristov iz tujine in naših državljanov, so po mojem mnenju tujci na slabši statistiki.
Potrebno je upoštevati še nekaj. Vozniki so v tujem okolju bolj previdni kot na poznanih cestah, največ se jih pobije na cestah, ki so jih prevozili že ničkolikokrat. To velja tako za avtomobiliste kot za motoriste. Slovenski motoristi prevozijo veliko kilometrov tudi v tujini, izleti v Dolomite, na avstrijsko Golico, Nordkaap,... so priljubljeni. Žal poznam (sem poznal) eno izmed izjem, ki je letos pustil življenje v Avstriji. Res je tudi, da se v tujino podajajo motoristi in ne podivjani brazilci v papučah in kratkih hlačah.
Naslednje pa ni namenjeno tebi. Opažam s kakšno privoščljivostjo NEKATERI pišete o umrlih motoristih in mi gre na bruhanje. Motoristi so morilci, ki pobijajo nedolžne avtomobiliste. Ne vem ali obstaja statistika o smrtnih nezgodah, ki jih povzročijo motoristi in tistih, ki jih povzročijo avtomobilisti (s tem, da se ne upošteva smrt povzročitelja). Kdo pobije več nedolžnih udeležencev v prometu, motoristi ali avtomobilisti. Tudi če upoštevamo število registriranih avtov in motorjev, upam staviti, da jih več pospravijo avtomobilisti. Motoristi največkrat pospravijo samo sami sebe.
VSAKA smrtna žrtev na cesti je tragedija in povzroči družbeno škodo, pa naj umre 85-letni atek, ki se pelje v napačno smer, 50-letnik, ki se je prevrnil s traktorjem, pijan 40- letnik ali pa 25 letni motorist. Ob smrti šestnajstletnega fanta se nekateri prizanesljivo nasmihajo in zatrjujejo, da je dobil, kar je hotel. Ljudje, 16 letnik nima kaj dosti pameti in če je že na nekakšen način prišel do motorja, bežal pred policisti in po svoji krivdi prekmalu zaključil svoje življenje, je to vseeno tragedija.
Verjamem, da boste proti našli marsikateri očitek zato, ker sem motorist in zato pristranski, ampak želim vam predstaviti situacijo še z druge strani. Se pa strinjam s Hanzijem, da glede na vožnjo prenekaterega voznika še ni tako veliko smrtnih žrtev. V vseh vrstah vozil.
Tako lahko beremo ,da se je 52-letni kolesar ubil, ker je prehiteval avto in nato čelno trčil v kamion.