V Sloveniji še teh 43 km ne znamo vnovčit. Bolj kot ne sama ciganija povsod. Kaj ti potem nuca nekaj tisoč obale? Nič.
Posnetek: Turisti, pojdite domovravno prejle je bila na val202 oddaja o turizmu na hrvaškem. Priporočam poslušanje vsem.
če potegnemo povzetek oddaje:
TURIZEM JE POSEL!
ni to socialna dejavnost za boljšo prepoznavanje dežele v tujini. Ljudje morajo živeti od tega, državni proračun stoji na teh zadevah.
Na suh si se pustil...
Posnetek: Turisti, pojdite domov
Na suh si se pustil...
a si poslusal oddajo?
zato sem pa nekaj strani nazaj postavil vprašanje po katerem tečaju, ker namreč se že nekaj let opazujem to sceno in se trudim ugotoviti in lahko zatrdim da sigurno ni menjalniški tečaj moje banke v tem primeru SKB ampak mi prej diši na medbančni tečaj...sem šel gledat izpisek iz banke, je tečaj napisan pri podatkih od transakcije. Ampak če uporabim napisani menjalniški tečaj ni isti znesek kot mi ga je odbilo... Znesek se bolj ujema z tečajem od naše banke, okol 7,2....
Poglej priponko 27838
Torej
816kun / 6,5 = 125€
816kun / 7,3 = 111€
tega tudi jest ne razumem najbolje...
jest nič ne nasprotujem, samo ni mi jasno, kje v tem rdečem sestavku ti razbereš, da so nahrbtnikarji problem?
in pregovor nima čist nobene veze s nahrbtnikarji.
jest ne vem, zdi se mi, da pač ne znaš prebrat vsebino določenega teksta.
Leta 2015 je Euronet imel "21,000 ATMs across 25 countries in Europe and Asia"
Od takrat so precej zrasli.
Tako da njihove bankomate lahko srečate povsod, se nategnete povsod in tudi navodila kje dvigovati so napisana v vseh jezikih z askoraj vse valute.
Skratka, to je posel kot vsak drug in nateg kot vsak tak posel.
zato sem pa nekaj strani nazaj postavil vprašanje po katerem tečaju, ker namreč se že nekaj let opazujem to sceno in se trudim ugotoviti in lahko zatrdim da sigurno ni menjalniški tečaj moje banke v tem primeru SKB ampak mi prej diši na medbančni tečaj...
Se ne zmoreš vprašati, zakoj so prebivalci Barcelone pisali po zidovih: Turisti - teroristi?
1. Ker je turistov v Barceloni aboslutno preveč.
2. Ker prebivalci Barcelone (enako kot Ljubljančani), nimajo od vse te silne množice, razen smeti, kakšnega bruhanja na tleh in nočnih pevskih koncertov - nič. Prebivalci, ne gostinci!
3. Ker je DOSTI BOLJE imeti pol manj gostov, ki pa trikrat, celo desetkrat več potrošijo, kot tisti z najnižjo kupno močjo - nahrbtnikarji.
Petičen gost se pripelje z zasebnim letalom... Je pa možno (ena na sto), da gre potem po mestu z nahrbtnikom na rami...
In je EDINI nahrbtnikar v Benetkah, ki ima premoženje vredno 800 miljonov evrov...
1. Se strinjam - vseh turistov, ne samo nahrbtnikarjev
2. Seveda nimajo. To so velemesta. Od turizma imajo samo turistični delavci, ostali pač ne. Ampak posredno pa imajo vsi. Ker davek tudi občina dobiva, in občina rihta in vzdržuje infrastrukturo, ceste, parke, itn...
3. Tisti ki zapravi 10x - koliko misliš da je teh dnevno v Barceloni? za 1 avtobus? 2 avtobusa? vprašanje kakšen je rezultat pod črto...
in še enkrat, koliko petičnih gostov se pripelje s svojim avionom v Barcelono?
že večkrat se je izkazalo, da se včasih splača delat tudi na količini. In od raje živi več ljudi kot pa od petičnežev. Ko pride petičnež gre v hotel in v eno restavracijo - to je koliko zaposlenih? Petičnež ne kupuje pa prigrizkov, spominkov, cunjic ipd... pa mi povej, česa je več na ulicah? petičnih restavracij ali raznih štantov in low budget zadev? Kje je več ljudi zaposlenih?
Najbolje bi bilo, da bi vsa mesta čakala samo petičneže. Bi bilo fino... vse prazno. tja pa sem kakšna limuzina in kakšni restavraciji miza zasedna. Res bi bil tak lep utrip mesta...