Upam da se zafrkavaš s to izjavo. Ali si star 65 let in stvari vidiš tako z vidika jugo nostalgije ali pa so ti to povedali drugi ki so bili že povsod? Ne rečem da ponekod ni lepo ampak daleč od presežkov da bi sem hodil zaradi lepote in narave. Vedno sem šel na hrvaško zgolj zaradi situacije, ker sem iz danes na jutri spakiral v avto in za nekaj ur bil tam. To pa je tudi vse. Pa verjemi da sem bil že marsikje.
Ko si tole natipkal sem bil v Primoštenu, prvič, ker smo obdelali magistralo letos. Men je bil zelo všeč, seveda pa še prej Stari grad Paklenica, Sibinj, Murter je tko moj. Tale Dalmacija ima svoj čar, verjetno plaže ravno niso ko na Karibih, sam zapričat s pravim Dalmatincem po njegovo in pristat v kaki pristni konobi (ne tisti, v katero si ti zašel) in se ga ulit z domačini in slišat pravo dalmatinsko pesem, ne klapa Intrade, pol pa in zjutraj zavohat morje z borom, meni je to za dušo. Se jim pa smejim, ko govorim z njimi dalmatinski (sem nešteto noči prepil z murterskimi domačini) ko jim ni nič jasno, ko z ženo spregovorim po slovensko.