71 let pozneje

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Srbi, hrabri ratnici....

In Belgrad se je predal 9 (devetim) Nemcem.
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.162
113
Kdo ve. V Marburgu so imeli s čim posneti, v Bg pa tega ni bilo in zato ni dokazov. Razen tega je zmeraj upanje, da z novim zavojevalcem pride kaj boljšega, ker prejšnji ni imel neke hude ideje, kako voditi državo. Velika večina takrat aktivnega prebivalstva je še v avstroogrski hodila v šolo in so znali bolje nemško kot srbsko. Tako so lahko vsaj pričakovali, da bodo vse stvari opravili v enem od dveh jezikov, ki jih znajo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.162
113
Seveda si pozabil napisati tudi naslednje:
1. Umrljivost dojenčkov na v Prlekiji se je v tistem obdobju drastično zmanjšala in je v povojni Jugi šele čez kako desetletje dosegla to raven. Za točne podatke bi moral pogledati v pisni vir.
2. Viničarji niso pozimi umirali več od lakote in kradli okrog, ker je bila možna zaposlitev in zaslužek.
3. Moj oče je prvič v življenju videl, da obstaja vrtec in da se tam dobi hrana.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.162
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:kerga leta je tvoj oče videl, da obstaja vrtec?
41 ali 42, potem je šel že v šolo. V stari Jugi tega na tem območju ni bilo, ker je imel starejše brate in sestre, ki noben ni imel tega privilegija, da bi v ranem otroštvu dobil en normalni obrok izven doma. Švabi so uvedli pojem socialne države, šele več let po vojni je to postal spet standard.
Še zanimivost, švabi so kot predzametek EU skrbeli tudi za "pravice živali". Prepovedali so kravam na paši privezovati glavo k taci ( vir - išči prepoved privezovanja). To še danes kje vidiš.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
normalno..ko daš narod na 1/3 se greš lahko marsikaj. sploh k 1/3 v taborišču dela za skorjo in kisel mlek.

sej si videl moj predlog rešitve slovenije...verjetno ga podpiraš.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.162
113
Hotel sem ti samo nakazati, da svet ni črno bel, oziroma eni so absolutno pravični, drugi pa absolutni prasci. Ampak če doslej niso osvojil tega nazora, ga tudi poslej ne boš.