60 URNI DELAVNIK

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
BTW, kje je že histerije glede nove ekonomije, ki je vladala okrog Y2K? Zakaj danes o tem nihče več ne govori?
confused-1.gif

zato, ker se casi vse hitreje spreminjajo in je vse manj takih, ki se vedno na plano vlecejo krdelja,

cikli v ekonomiji so vse krajsi in krajsi, oz. vse bolj zabrisani

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
LOL, precejkrat delam pozno v vecer in to trdo delam

a dobim kaj dodatnih cekinov za to
sprasujem se.gif

ne-ne-1.gif

To pomeni, da mora 50 letna delavka delati več za tekočim trakom, če se nekdo tako spomni in za to ne plača nič več?!

S kakšno pravico in dolžnostjo pa?!
bonk.gif

Malo premisli preden kaj takega napišeš.
stupid-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Edini cikel, ki je tu prepoznaven, je periodično nategovanje folka. Saj veš, balonček napihnemo, balonček poči. Balonček napihnemo ...

Sem in tja, tudi s podporo uradnih inštitucij, pa kakšen balon celo koga opraska po nosu, potem je pa cel hudič.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
malo si preberi kaj je namen podaljsanega delovnika

potem pa premisli in napisi
Ne bodi naiven.
Politika majhnh korakov.
Število nadur je že sedaj omejeno.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
A mi lahko potem kdo natančno razloži kaj je potem namen 60 oz celo 65 urnega delavnika....

Lepo lepo prosim za pametne odgovore....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ma Presneto, še sem vlačiš to.

Drugače pa sem že delal 70 in več ur na teden in moram reč da ni preveč zanimivo.
10.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Bomo pač SP odprli. Ko jih je*e svi**e. Kdo me bo pa pri SP kontroliral, koliko ur delam ? So govorili, da če imaš SP, da nimaš nič časa. Sem imel v času, ko sem imel SP, dosti več časa, kot ga bom imel če bom nekje delal 60 ur za isto plačo kot pri 40 urah. Če bo do tega prišlo, bodo pač Slovenci ful veseli in ponosni, da delajo za državo. Če jaz nebi imel družine pa hobijev bi bil isti. Ampak, mi ni vse v tem, da podpiram lene riti v bruslju. Pri nas smo že študirali, da bi zmanjšali delovni čas, ne pa zvišali. V 2 mesecih bo 200 ljudi garant na cesti, če pride do podaljšanja delovnika.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
bilo je nakako takole

dopoldne in del popoldneva en kul plac v naravi. zjutri sme neki naredil potem zaspal za mizo za uro dve. potem sem pa kinkal do konca.
potem eno delo podobno delu za trakom, nekej 4 ure brez spanja
potem 12 urna nočna. najprej tuš, kava, delo in spanje. od začetka 2 uri komaj na stolu, nazadnje 4 od šale. celo na tleh. potem spet tuš in dopoldanc.

žena je delal podobno, le da je moj trak zamenjala za trgovino.

v enem mesecu sva našparala, ne zaslužila, 2000+€, da sva kupila prenosnik.

je pa res, da sem od takrat skoraj redno spal v nočnih, kar prej nisem nikoli. ne da nisem hotel, ampak nisem imel potrebe. od takrat pa vedno vsaj 2 uri. zadevo sem tako izpopolnil, da sem spal na 4 stolih in se celo obračal. stoli so bili na kolesih, pa sem vedno uspel ostat gor.
smile-1.gif

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Zate bo to kar preskok. Dejansko delaš ene 5ur tedensko, ostalih 35 gledaš v luft. Zdej boš moral storilnost povečati na 10ur tedensko, da boš ostalih 50 gledal v luft
evil.gif

Sej ti pravim.... katastrofa....

Veš kaj bo jeba? Ko boš moral delat po 9 ur v pisarni in ne boš mogel nič na čik.... Cel teden burazeru....
aplauz.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
to je samo plus za kapitaliste. Cel dan boš delal za njih, plačo ti bodo dali manjšo, ker ne boš tolk rabil in imel časa za zapravljanje, pa še tisto, kar doma narediš sam boš moral najet privatnike. Sej bo opoldne kakšno uro ali dve frej, da ti čist zjebajo prosti čas. Z uvedbo neplačanega dežurstva boš moral bit skoz doma pripravljen za podjetje da te lahko pokličejo kadarkoli, čeprav te ne bodo zato nič plačali, Adijo dopusti, še napit se ga ne boš smel v prostem času, kaj če te pokličejo v službo?

Bolj te bodo jebal in imeli na špagci, boljš bo za državo. Pa prekrške ti bodo tud zaostrili, svobodo omejili uvedli nadzor, ....no sej vse to se že dela korak po korakom.

Vzeli cigarete, pijačo, hora legalis, pregledujejo na letališčih, (zaradi terorizma lol) povečali kazni, satelitski nadzor .....Pa še vedno se najdete tu, ki vskmu temu ukrepu ploskate.

Odkar je propadel komunizem ima kapitalizem monopol. Če pa ima kdo monopol pa vemo kaj sledi. no sej vse to se že dogaja.

Če ti bo pa vseeno ratal kaj prišparat in kupit kakšne delnice, si bodo izmislili recesijo da bo šlo vse v maloro, na nepremičnine pa uvedli davke.
Skratka oblast skrbi, da boš samo delal, in njim plačeval pa prdnit ne boš smel. Pomikamo se proti dobi sužnjelastništva, zavitega v celofan.
Skratka, črni časi se nam pišejo. Globalno se ustvarjata se dva sloja, peščica super bogatih ljudi, ki si bodo privoščili vse in množica podložnikov, ki jim bodo brezpravno služili.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Če mene vprašaš bodo ukinili nadure s tem pa nabili manjše plače ,pa tudi o pripravljenosti na domu se govori ,ko si ti doma in čakaš da te oikličejo ne bo nobenega plačila .

V bistvu pomeni to plus za delodajalca za zaposlenega pa manjši bruto .

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Mi npr podpišemo s 1.1. dodatek k pogodbi ,da boš delal tudi nadure in da bodo plačane .
Ker se lahko zgodi ,da z 60 urno mejo tega dodatka ne bo treba podpisovati ,pomeni ,da ti tudi ure ne plačajo kot nadure ampak kot normalne ure .To je pa lahko 30 % manj .....