50 evrov za vožnjo po mestu?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Bolj me zanima kaj si on predstavlja kot vožnjo po mestu?? Del od bavarca do drame??

Znotraj kroga obvoznice. Vsaj tako sem zastopil.

Kakor sem jaz razumel, bo 'zaprt' širši center mesta, ne pa vse znotraj obvoznice. Kje se pa začne širši center, je spet vprašanje...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Da ne omenjam vseh ki se vozijo v LJ na delo
bonk.gif
Si predstavljate vse "gorence" da parkirajo ob celovški pa na buse??

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Se ena poteza te komicne vlade. Tolk neumnosti kolikor je uspelo tej vladi v tako kratkem casu, je pa ze malo prevec.
10.gif
Zgleda da imamo visok prag tolerance, samo ko bo enkrat pocilo, bo to slo kot domino efekt.

Naj prvo uredijo javni prevoz, da bo primerljiv z evropksimi mesti, kjer je metro, pa trmavaj, potem bom pa zacel podpirati take ukrepe. Dokler je pa LPP tak kot je, pa niti pod razno.
10.gif

A prekomerno osvetlevanje pa nic ne skodi okolju? Spet bo slo prevec ojrotov za "pravljicno" Ljubljano v decembru,pa sami novi reklamni panoji ipd. Dajmo vlada se malo zresnit in se koncno ze zavedajte da ste bili izvoljeni od ljudi in si vsega res ne moreti privosciti, pa naj EU se tako zeli. Bomo sli pa ven iz EU.ja, kaj dobrega pa nam prinesel ta EU
crazy1.gif
Razen podrazitev in se vecjih socialnih razlik prav cisto nic.

Nazadnje urejeno:

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Kaj je zdaj to, gremo nazaj v komunistične čase, ko ni blo bencina in se je blo treba it par, nepar?
[censored] pa ta vlada in Evropa.

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Pa KAJ MA TU ZRAVEN sploh veze ena jebena Murska Sobota in Nova Gorica? To je praktično vas - po kakšni logiki boš tistim revežem še takse naprtil?
TAVZES: gnida sluzasta ritolizna, že od osamosvojitve ga serješ v vseh vladah, povsod moraš bit zraven in na vse zastopiš - upam, da se zavedaš, da si z današnjim arogantnim nastopom na TVju čez noč vladi zbil podporo za 10 odstotnih točk!
Prevzetno se delaš pametnega, da se navadni ljudje ne bodo več vozili z avtom - ne zavedaš pa se, da če bi to danes sprejeli, da bi bil jutri že mrtev, ker bi te množica zažgala na grmadi!

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
Pa ko bo kdo pelu nosecnico v porodnisnico, ce ne bo 50 eur v zepu, bo kar v avtu rodila bogica. Ali pa na obvoznici.

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Sicer totalno na slepo ugibam, ampak - če bomo že šli v to - bo verjetno spet kakšna nalepka, tiskana pri našem (
grims-1.gif
.

Sefan

Pripravnik
22. jul 2007
249
0
16
40
SG
ksz.

Ne me narobe razumet; vem, da smo dobesedno vas proti LJ, ampak v SGju imamo že nekaj let skozi Glavni trg "zaprto cono" oz. rampe na vsaki strani vhoda. Princip je podoben kot predvidevan v LJ. Če se samo pelješ skozi mesto (brez namena zapravljanja €) plačaš 0,20€ takse. Če si v "mestu" od 10min do 29min je zastonj, naprej pa pol € (se mi zdi).

Sprva je bla norija pa puntanje, ampak smo se navadli. S tem so hotli pač razbremenit mestno jedro tovornjakov (ker je itak obvoznica prišla) in z relativno nizkimi taksami opozorit na možnost izogiba gužvanja. V praksi je zaradi slabega oz. nobenega sistema kontrole vhodnih in izhodnih vozil včasih Glavni trg dobesedno zabit z avtomobili, ki iščejo parkplac (npr. nakupi v decembru).

Vseeno pa mislim oz. upam, da je to zajbancija kar mislijo nardit v LJ, ker je vsaj pomoje neizvedljivo
stupid-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
verjetno bo res kaka vinjeta.
Samo da bi bilo 50 EUR to pa je res hudo prevec, taksne takse nimajo nikjer.
Verjetno ne bodo sploh locili avtomobilov po eko klasah ampak vse skupaj v en kos, avto je avto in placaj.
V enih mestih so zaceli uvajat za hibride in eko avte da imajo znotraj mesta zastonj parkirisca, samo kje so se mi....

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.521
954
113
BTC bojo morali preimenovati

IZ "Malo mesto velikih nakupov" v "Veliko selo malih nakupov", Drugače bo davek padu "na mesto"

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Javni prevoz naj zrihtajo v nulo, pa se bodo težave z onesnaževanjem same popravile od sebe.

Recimo ene par hitrih tramvajskih linij ne bi škodilo.
nahrung002.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
A zdej bom pa jst zarad vseh prosklednikov, ki se vozijo na delo/šolo v Lj plačeval, ker živim v centru?

Ne dam pa če se na glavo postavjo.

Cigani.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
62
28
KSZ

Kaj res mislite da je to zraslo na zelniku naše vlade ?

Vsaj za London vem da je enako v veljavi že leta. In ja, gre se seveda za nalepke. Če se želiš voziti v strogi center boš pač plačal neko letno takso, ki pa ni ravno mala. Res pa je mestni promet za razliko od naših mest urejen tako kot mora biti.

Omejitve veljajo tudi v nekaterih nemških mestih (konkretno vem za Ulm in NeuUlm) , vendar je tam vezano na tip in onesnaževanje samega vozila, ne pa na takso. Recimo v primeru onesnaženja čez neko kritično mejo lahko po mestu vozijo samo osebna vozila z XX eco nalepko, ki imajo vgrajen (nimampojmakakšen) katalizator.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Lej mene B.K. za te nalepke pa zakone. To naj velja za vse, ki pridejo v center ker pač se jim ne da na avtobus. A sedaj bom pa jaz, ki živim v že tako predragem mestnem središču, plačujem davke,..., plačujem še DAVEK zato, da se bom lahko pripeljal do doma na LASTNO parkirišče?

Niti pod razno!

Naj pa kar veselo zaračunajo vsem, ki se vozijio v Lj in ki tu nimajo prebivališča. Ali pa pač naj avto pustijo na obrobju.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
moroni retardirani v EU bodo oni nam težil sej imamo od vseh evropskih držav procentualno najevč gozdnih površin, bi oni mogli nam plačevat ker pucamo njihov zrak, pa tole taksiranje bodo spet po kmetavzarsko uredil da vsak enako plača, ne me je.bat da bom mogu plačat za moj avto z 1.4 mašino enako "ekološko" takso za čez mesto kot pa en v porsche cayenne k spusti 5x več CO2 v luft

mogoče če gre janša rit nastavt unim v bruselj nam tega ne bo treba, aja sej to že dela cel mandat pa nas očitno zarad tega še bl jeb.ejo

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ideja načeloma sploh ni slaba, samo bojm se, da bo pri nas izvedena zelo polovičarsko in neživljenjsko.

Napovedovati takšno stanje, brez da bi predstavili osnovne ukrepe skupaj s predvidenimi terminskimi roki in oceno investicij je pa poceni politikantsvo.
Me prav zanima kje bodo uredili parkirišča, samo v Medvodah okoli železniške postaje praktično ni več mogoče dobiti parkirnega mesta.

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Citat:
Uporabnik cat pravi:
KSZ

Kaj res mislite da je to zraslo na zelniku naše vlade ?

Vsaj za London vem da je enako v veljavi že leta. In ja, gre se seveda za nalepke. Če se želiš voziti v strogi center boš pač plačal neko letno takso, ki pa ni ravno mala. Res pa je mestni promet za razliko od naših mest urejen tako kot mora biti.

Omejitve veljajo tudi v nekaterih nemških mestih (konkretno vem za Ulm in NeuUlm) , vendar je tam vezano na tip in onesnaževanje samega vozila, ne pa na takso. Recimo v primeru onesnaženja čez neko kritično mejo lahko po mestu vozijo samo osebna vozila z XX eco nalepko, ki imajo vgrajen (nimampojmakakšen) katalizator.

Upam, da se zavedaš, da ima london 7,5mio prebivalcev in kakršnakoli primerjava med le-tem in LJ nesmiselna.
bonk.gif