2500 evrov za staro vozilo

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Plus za delavce, plus za firmo, plus za državo (od raznih davkov in prispevkov, ki jih daje firma).

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Pa saj če bi kurčevi DMV ukinili bi že bilo nekaj.

DMV za cliota zanaša 300€ ... toliko dobiš kjerkoli popusta... al bi ti rad kupil q7 w12?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.562
1.087
113
Titograd
Kdaj bi tole prišlo ven? Punca je rezervirala pa ga dobi nekje v roku 2 mesecev. No sicer bi jetra tudi trgovec vzel, ampak avto ni vreden 200 €, pač ravno toliko da ne plačaš za razgradnjo. če bi pa dobil 2,5 k € subvencije bi pa bilo super.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
da je vozilo vsaj eno leto registrirano na upravičenca, ki uveljavlja premijo, in da ima upravičenec potrdilo o razgradnji starega avtomobila

Kaj pa recimo moj primer... Doma imam vozilo, ki sem ga imel registranega do konca leta 2006, v moji lasti pa je od sredine 2004. Torej je bil na moje ime registrirano več kot 2 leti, sedaj pa že 2 leti stoji neregistriran. A bom upravičen do te subvencije al ne?!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
vir: STA

le nekaj odsekov ...
ja valda in potem svizec ...

Slovenski avtomobilski trg v zadnjih štirih mesecih beleži krepak padec povpraševanja. Sekcija za osebna tovorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije je zato pripravila predlog za oživitev povpraševanja na avtomobilskem trgu, ki vključuje uvedbo premije za čisto okolje in spremembo zakona o davku na motorna vozila. Predlog o uvedbi premije je zaživel že decembra lani, ko je sekcija po besedah njenega podpredsednika Bogdana Žvanuta predlagala uvedbo premije za oddajo rabljenega vozila v razrez in nakup novega avtomobila v višini 1000 evrov. Toda po izkušnjah iz tujine se je sekcija zdaj odločila za uvedbo tovrstne premije v višini 2500 evrov, kar bo tudi predlagala vladi. Premija naj bi se uvedla takoj, morda že prihodnji mesec, in bi veljala v letošnjem letu.

Pogoji za uveljavljanje premije so, da se o v razrez odda vozilo, starejše od 10 let (takih je po podatkih sekcije v Sloveniji okoli 400.000), da je vozilo vsaj eno leto registrirano na upravičenca, ki uveljavlja premijo, in da ima upravičenec potrdilo o razgradnji starega avtomobila. Novo vozilo mora zadoščati normi Euro 4, vključena pa naj bi bila tudi vozila, ki so bila v uporabi pri pooblaščenih trgovcih in uvoznikih in niso starejša od enega leta.

To se zdi meni popolna oslarija in beden poskus, da bi uvozniki na eleganten način s pomočjo države spraznili svoja skladišča. Drugih makroekonomskih plusov in novih delovnih mest ta ukrep zanesljivo ne prinaša, ker je naš trg enostavno premajhen, pa bi naša sekundarna industrija zaradi povečanega povpraševanja pri nas dolgoročno kaj bolje živela. Pa še to bi le v primeru, če bi subvencionirali samo vozila, ki imajo vgrajene slovenske dele.
hysterical-1.gif

Če že imajo trgovci take ideje, naj se kar lepo oni sami odpovejo kosu svoje pogače, ne pa da bomo davkoplačevalci častili praznenje njihovih skladišč.
bonk.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Sem gledal tega predsednika te zveze na nočniku sedaj na tv slo, nič kaj prepričljiv ni bil.

Pomoje ne bo nič vse skup.

Jaz vidim na temu, da se bodo pač avti malo zamenjal. Za nižji srednji sloj je dober deal. Drugi pa že sedaj nimajo 10 let starih avtov oz. mu tudi 2.5k€ ne pomaga kaj velik pri novem avtu.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ne pozna se pri velikih dragih kravah, se pa 2500 € odločno pozna pri nakupu majhnih avtov za okoli 10 jurjev. Toliko popusta pa ne dajejo trgovci.

Ne? Twingo 1.2TCE GT

Priporočena cena po ceniku 11.880 €
Osnovni popust 2.100 €
Finančna pomoč* 1.000 €
Končna cena 8.780 €

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kje pa dobis osnovnega popusta na renoja 2100eur? Meni je bilo namrec receno 700eur.
confused-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Meni se zdi, da samo pljuvajo v lastno skledo. Zdaj sploh ne bo šel nobeden kupovat avtomobila, ker bodo vsi čakali na subvencije
confused-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
do subvencij pač ne bo prišlo zakaj bi že država sponzorirala nakup avta? V nemčiji imajo sedaj en problem (mogoče še kje sam za nemškega vem) dajo subvencijo, zamennom pospešitve prodaje svojih avttov in sedaj ker je recesija se veliko ljudi odloči za menjavo in nakup cenejšega vozila iz vzhoda!
evil.gif
Pri nas pa gre le za poizkus reševanja servisov in salonov, ki so se na veliko gradili (s krediti) , prodaja je obstala in sedaj želijo to pospešit na državni račun! Vsi bi radi vse na državni račun!!!

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.734
113
ja no mene osebno ne bodo vidli kupovat nov avto
wink-1.gif
mogoče foter kako kračo, pa še to mislim da bomo z DE kaj potegnili

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Jp. Država mi je prišparal 10k EUR, s katerimi sva nameravala kupiti star model Xsare Picasso, namesto trenutnega 10+ let starega Twinga, za planirano mlado družinco.
13k EUR pa ne dam.

V prvem primeru bi država od mene imela davke minus subvencija, tako pa ne bo imela nič.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Dobra!

Trgovci z avti so se pretirano razpasli na krilih visoke prodaje, in sedaj, ko je pred nami 7 suhih let, naj jih država vleče ven iz kota, v katerega so se sami spravili (poslovno tveganje pa take stvari; brez tega pač nisi podjetnik). In ven bi jih zvlekla tako, da bi takim, kot ti, izpulila 10K prihrankov (morda tudi bodočih) za avto, ki g v resnici ne potrebujejo tako zelo (nice to have). Recimo, da kriza udari še močneje, t.i. drugi val. Čez pol leta, ko bi ta denar prav prišel za golo preživetje, bo lahko subvencionirala še tebe in take - ker bo avto itaq izgubil vrednost pa trg rabljenih se bo še skrčil pa tako dalje.

Good thinking.
cheer.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jaz sem se tudi v Proceedu videl, tko bodo pa 15 letna jajca še nekaj cajta.... upajmo da ne bodo 17 letna, ko jih bom še imel
rolleyes-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Dobra!

Trgovci z avti so se pretirano razpasli na krilih visoke prodaje, in sedaj, ko je pred nami 7 suhih let, naj jih država vleče ven iz kota, v katerega so se sami spravili (poslovno tveganje pa take stvari; brez tega pač nisi podjetnik). In ven bi jih zvlekla tako, da bi takim, kot ti, izpulila 10K prihrankov (morda tudi bodočih) za avto, ki g v resnici ne potrebujejo tako zelo (nice to have). Recimo, da kriza udari še močneje, t.i. drugi val. Čez pol leta, ko bi ta denar prav prišel za golo preživetje, bo lahko subvencionirala še tebe in take - ker bo avto itaq izgubil vrednost pa trg rabljenih se bo še skrčil pa tako dalje.

Good thinking.
cheer.gif

10k prihrankov ni bodočih.
Namesto da bo denar krožil, bo sedel na računu, kar bo še upočasnjevalo ekonomijo, ker bodo vsi šparali za hude čase, ravno to bo pa povzročilo padec ekonomije, ker noben ne bo več kupoval in bodo vsi sedeli na denarju.
Ko bo pa usekala hiperinflacija, bodo pa vsi prihranki šli v k*.

Res pametno razmišljanje. Da ne govorim, da se potem otroci/dojenčki vozijo v 10+ let starih ne-varnih jajcih, namesto v sodobnem, varnem avtomobilu.

Bomo videli, kako boš razmišljal, ko si boš moral sam kupiti stanovanje ali pa avto za svoj naraščaj - razen seveda, če si po poklicu sin.

Nazadnje urejeno:

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Hmm a mora država poskrbeti za to, da se tvoji otroci vozijo v varnem avtu ne 10 let starem jajcu (btw. imam enako jajco, samo da je stara 14 let) al ti? Oz. da vprašam drugače ali ti je varnost otroka vredna 10k kolikor bi dal 13k pa ne?

Glede subvencij mi je pa vseeno, ker v nobenem primeru nebom kupil novega avta, so letos drugi projekti v planu. razen če bo subvencije 15k
grin1.gif
.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Je pa 2500€ malo optimističen predlog. 1000€ se mi zdi še nekako normalno...
Zakaj optimističen? Država vse dobi nazaj že ob nakupu avta (DDV+DMV+registracija). Pri tem se povprečen kupec seveda še zapufa, kar se posledično sanira tudi finančno stanje bank (no , samo delno, a vendarle), profitirajo pa tudi zavarovalnice, saj na nov avto itak vsak vzame še kasko. Država bi bila samo v plusu, samo tam gori tako ali tako ne znajo računati.
2500€ je preveč, tam nekje okoli 2000 je meja, ki ne obremenjuje proračuna ...