2011 Octavia 1.6 tdi cr mnenja

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Hondi jaz to prav super razumem brez skrbi. Filter se najbrž MORA preverit in najbrž TEST pokaže da je OK. Ampak težava je v tem da BMW pri nas (koliko poznam servise) tega ne delajo. In ko stranka pokliče ji rečejo 2 jurja za nov filter! Razumeš o čem govorim? Ne govorim da je lučka tam đabe ampak govorim o tem da vas večina pretirava s temi DPFi in zaradi nesposobnosti servisov kroži neko prepričanje da je to največje sranje in bog ne daj kupit avtomobil s tem ker boš moral slej kot prej 2k plačat. Glupost. Sicer pa kar se tiče te lučke sem tudi malo skeptičen, morda pa BMW hoče da se ti filtri super prodajajo? Zakaj pa Audi nima takšnega sistema da se lučka na 200.000 prižge če imata podoben sistem? No dajmo si zdaj hitro nekaj zmislit zakaj...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Nikakor ti ne morem povedati formule saj nisem jaz delal raziskave, se bo treba obrnit na kak inštitut ampak tudi če ti bodo tam pomagali najbrž ne boš razumel saj nisi dovolj izobražen za kaj takšnega, kmečka logika pa tudi ne dela najboljše
evil.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Najprej - jaz govorim iz prve roke, ker sem že delal na teh vozilih, ti pa ne. Interval na 200.000 km za DPF nima nobene lučke, ampak preprosto opomnik, kot za vse ostale intervale (olje, filtri, svečke, ploščice ...). Resetiraš ga lahko sam, brez uporabe testerja. Govorim za npr. E9x, E6x ... V veliki večini primerov je DPF pri 200.000 km še vedno v redu.

Govorim o dejanskih zadevah in dejanskih stanjih. Na pooblaščencih si seveda lahko izmislijo vse mogoče zadeve, odvisno od stranke. Poznam BMW servis, ki je nekaterim (starejšim) strankam računal menjavo zobatega jermena na E39/E46.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Brez ni mogoče več dobit teh kant.
Kar se tiče nemških DPF-jev je bil kolega dve leti nazaj konkretno razpizden, ker je pri nekaj čez 180 jurjih na 530d rekel, da bo moral skeširat 2 čukca za DPF. Pa se ta kolega običajno orenk znajde in je rekel, da nachbau zadev ni, če zadevo rukneš dol pa baje motor ne dela prav. Potem se na to temo nisva več pogovarjala, upam da je res rešil zgolj z resetom. Takrat ni kazalo na to.
Citat:
Sicer pa VAG v dokumentaciji nima predvidene menjave DPF filtra, piše LEBENSDAUER.
Fajn, to si ti napisal na Alterju in ker je tukaj en kup seratorjev (ne mislim nate) bi jaz to še na servisu preveril. Po drugi strani so pa DSG-ji tudi LEBENSDAUER, jeba je le, da te zna po kakih 150 jurjih km malce usekat po žepu za enih 5 jurčkov. Toliko o LEBENSDAUER in VW.
tongue-1.gif

pa tud nemško najbolj ne znate ne Lebensdauer pomeni samo : ŽIVLJENSKA doba, zraven bi moralo bit še kaj druga napisano

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Sicer nevem kje sem jaz omenjal kakšno lučko (ni mi za brat nazaj, če sem jo se opravičujem), vem samo da se že 20 30 al 40.000km prej odšteva zadeva in so vsi živčni in kličejo servise in tam jim dejansko IZ PRVE roke tako kot ti praviš ponudijo nov filter češ da ni rešitve. Nazadnje ko sem kolega poslal na določen BMW servis to lučko ugasnit je dobil odgovor da se tega ne sme delat in da oni niso za to pooblaščeni (nekaj v tem stilu) in da lahko dobi samo menjavo in 10% popusta. No kaj ti poznaš določene primere me sploh ne zanima, jaz ti pač povem kakšna je stalna praksa pri teh DPF-ih in BMWju.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
No, jaz pa ti povem, da to NI stalna praksa in da vas očitno nekdo nateguje. Interval lahko povsem enostavno pobrišeš sam (enako kot interval za olje npr.). Potrebuješ samo navodila (youtube) in roke.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
No, jaz pa ti povem, da to NI stalna praksa in da vas očitno nekdo nateguje. Interval lahko povsem enostavno pobrišeš sam (enako kot interval za olje npr.). Potrebuješ samo navodila (youtube) in roke.

Mene nihče ne nateguje, tudi youtuba ne rabim saj nimam BMWja
smile-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
kakorkoli že...lebensdauer nikoli v nobenem kontekstu ne bo pomenlo doživljensko...ma nemščina vsaj 2 bolj primerna izraza...

ti že veš...

najboljše da greš še primorca italijansko učit...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Hja kaj ti naj rečem če v Nemški knjigici pod rubriko Partikelfilter piše tako in zraven ni nobenega drugega izraza niti kilometrine. Razen če boš trdil da je tiskarski škrat?
smile-1.gif
Enak dogovor sem dobil na pooblaščencu, da po njihovih (nevem kako se je izrazil, nekih navodilih al nekih planih) menjava tega filtra ni predvidena in da bi moral zdržati življensko dobo avtomobila.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Najprej - jaz govorim iz prve roke, ker sem že delal na teh vozilih, ti pa ne. Interval na 200.000 km za DPF nima nobene lučke, ampak preprosto opomnik, kot za vse ostale intervale (olje, filtri, svečke, ploščice ...). Resetiraš ga lahko sam, brez uporabe testerja. Govorim za npr. E9x, E6x ... V veliki večini primerov je DPF pri 200.000 km še vedno v redu.

Govorim o dejanskih zadevah in dejanskih stanjih. Na pooblaščencih si seveda lahko izmislijo vse mogoče zadeve, odvisno od stranke. Poznam BMW servis, ki je nekaterim (starejšim) strankam računal menjavo zobatega jermena na E39/E46.
TOČNO!

uradno se filtra tudi ne sme čistit na drug način kot z regeneracijo ki se jo sproži preko testerja (ne govorim o BMWju), neuradno pa se zadeve še kako fizično snamejo in čistijo na vse mogoče načine

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
skoraj prepričan sem da gre za napako...polek bi nekaj še moglo pisat. lebensdauer 200.000 km al pa Fahrzeug lebenlang kar bi pomenlo življenjsko dobo avta...

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
evo danes pisalo v financah:citiram:
Uradni podatki mestne občine Ljubljana (MOL), ki je lastnica Lekarne, kažejo, da v Ljubljani umre od 80 do 120 ljudi na leto zaradi onesnaženja zraka, ki ga povzroča promet. S stalnim preseganjem koncentracije prašnih delcev in dušikovega dioksida v zraku je Ljubljana prejela že več evropskih opominov, mestna uprava pa je že večkrat zarožljala z uvedbo takse za vstop v mesto.

Tako da imajo ti filtri nek namen.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
gledam nekaj v tej smeri, ima 4 letno garancijo brez omejitve km, avto sam po sebi mi ni švoh, ima kdo izkušnje z omenjenim motorjem? poraba mi je smešna bil danes na testu, nič kaj posebej pazil nanjo in ni prilezla čez 4,5l/100km...
xenon, pdc, 2 conska klima, touch screen radio mp3/usb,.., temna stekla, pot. rač., usnjen volan, tempomat,....za cca 20k €

mnenja za , proti, alternative?
cheer.gif

No, da ti pomagam - jaz sem vceraj narocil RS Combi diesel... Presaltal sem pa iz Passata 2.0TFSI - 200 konjickov in en osel.

Sem gledal med njo, Superbom limo (in Accordom, in Mondeom), pa je firma zrihtala najvec popusta na Skodo, tako da je bil to na koncu no-brainer.
smile-1.gif
Meni se je zdela kot najboljsi price/performance - sicer je konkretno manjsa od vseh ostalih (saj je v resnici golf.pres), ampak raje imam "polno" opremljen avto, kot pa oskubljenega večjega. Pri RSu pa res ni da ni, vse kar sem doplacal so bili senzorji za parkiranje, boljsi avtoradio + 12 zvocnikov (pri nas je en cuden standardni, sem pa vzel Bolero), tempomat (ki tudi ne vem zakaj ni v standard opremi...), gretje zicev in to je to.

Edini problem je, da je dobavni rok 18-22 tednov
frown-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
evo danes pisalo v financah:citiram:
Uradni podatki mestne občine Ljubljana (MOL), ki je lastnica Lekarne, kažejo, da v Ljubljani umre od 80 do 120 ljudi na leto zaradi onesnaženja zraka, ki ga povzroča promet. S stalnim preseganjem koncentracije prašnih delcev in dušikovega dioksida v zraku je Ljubljana prejela že več evropskih opominov, mestna uprava pa je že večkrat zarožljala z uvedbo takse za vstop v mesto.

Tako da imajo ti filtri nek namen.

In kaj čakajo še 200 mrtvih?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Da se vrnemo na temo. Ta teden sem izvedel, da je nova GreenLine izvedenka na voljo za naročiti, ki ima za isto ceno že vključen ESP (do sedaj je bil za doplačati) in celoten 'BlueMotion Tech' od VW-gna; torej start-stop, regeneracija v 12V acu,...

Nazadnje urejeno:

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Za avtorja teme solidna alternativa: Seat Exeo.
Ta iz linka ima zelo privlačno ceno, čeprav gre za staro A 4-ko.

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
ja, hvala ampak da za to ceno ne dobiš nič omembe vredno boljšega sem že sam ugotovil
cool-1.gif

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Da se vrnemo na temo. Ta teden sem izvedel, da je nova GreenLine izvedenka na voljo za naročiti, ki ima za isto ceno že vključen ESP (do sedaj je bil za doplačati) in celoten 'BlueMotion Tech' od VW-gna; torej start-stop, regeneracija v 12V acu,...

ja, to je seijsko pri 2011 modelu
cheer.gif