17. Ljubljanski maraton

I

Izbrisan uporabnik #488

Odvisnost od teka je tudi bolezen.

Jaz vidim ta maroton kot tisto četvorko, ko zaprejo mesto, da pijani dijaki "plešejo" po titovem mostu
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Sam opažam trend, da je mesec do dva pred Lj. maratonom kar naenkrat en kup tekačev povsod, ki jih že čez en teden ne bo na spregled do drugega leta... Celo zimo ne vem če 2 srečam tam kjer sam laufam hehe

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Nekatere odvisnosti imajo pac en kup plusov, druge pa jih nimajo cisto nic.
Ker ze zlorabljam motoriste za primerjavo
smile-1.gif
, pol je tudi to odvisnost, ker se ljudje tresejo, karikiram, ko prodajo motor in ne morejo na furo v lepem vremenu...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
No, mislim imamo vec dedelih ljudi kot pa pajkicarjev, ki so ocitno gromozanska groznja zdravstveni blagajni in stibru, k ne more ven iz najlepse prestolnice.
Kje je se alkohol in nasilje, cigareti,... ne, tekaci so problematicni.

Problematiæno je to, da se zaradi nekaj pajkiæarjev zapira del meščanov ljubljane kot v kak geto, zaradi mene tekajte dan in noč, samo ne ovirajte nas, ki nas nekakšen 'maraton' ne zanima

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
No, mislim imamo vec dedelih ljudi kot pa pajkicarjev, ki so ocitno gromozanska groznja zdravstveni blagajni in stibru, k ne more ven iz najlepse prestolnice.
Kje je se alkohol in nasilje, cigareti,... ne, tekaci so problematicni.

A 20 tisoč ljudi bi dal kar v en koš samo zato ker tečejo? Daj si poglej enkrat lj. desetko, kaj vse je tam. V nedeljo zjutraj ko bo štart desetke bo tam nekje okrog 10 stopinj. Med tekači bo kup ljudi s tremi puloverji, anorakom, debelimi rokavicami, volneno kapo in masko čez obraz. Poleg njih pa ženske v modrcih, hoticah...younameit. Na daljših razdaljah je tega manj, ker je manj "padalcev". Tako kot se jih med motoristi določen % pač ne zna oblečt primerno razmeram in aktivnosti, tako je tudi pri tekačih, kolesarjih, fitneserjih,...da sumiram, ja, tekači so pajkičarji, ki ne znajo tečt, motoristi pa æefurčki v kratki majici po zadnjem kolesu. Drugega ni.

Gibanje počasnejše od 6 min/km je predvsem gibanje v vse smeri razen naprej. Razumem da si počasnejši ker si se vmes ustavil, jedel, pil, spal, sral, bruhal, skratka vse kaj drugega kot tekel. Ampak če tečeš, potem dosti počasneje ne gre.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Sam opažam trend, da je mesec do dva pred Lj. maratonom kar naenkrat en kup tekačev povsod, ki jih že čez en teden ne bo na spregled do drugega leta... Celo zimo ne vem če 2 srečam tam kjer sam laufam hehe

Samo res, danes je skupina pajkičarjev nekaj tekala po mostah, vodilna pajkičarka je skočila na cesto, ne da bi pogledala, je imela sreæo, da ni namesto na maraton šla v bolnico ali na žale...

kot sem dejal veliko tekačev grem na tale 'happening' samo zato, da se lahko razkazujejo in trkajo po prsih

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Svaka čast, da se gibljejo, jaz podpiram vsakega ki kaj naredi za svoje telo. Bolje kot se pritoževati kako ne moreš priti v zgornje nadstropje nakupovalnega centra z avtom, ker so vmes tekoče stopnice samo za pešce.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Ufa, kolk smo superiorni.
cool-1.gif

Ne vem, kaj se znasas nad mano. Meni dol visi za LM in kdo se tam kaze, kolk ti teces in kolk hitro, oziroma, ne vem, kaj si hotel povedat.
Kaj je bil tvoj point?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Bo prenos na Planet, bos lahko videl kdaj gredo zadnji mimo, ce jih bodo pokazali.
smile-1.gif

Sicer pa zali se Zokiju, na nas je zvalil Stozice, nate pa maraton.

Kruha in iger!

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Niti najmanj. Nerodno sem napisal, ni letelo nate, ampak sem komentiral tek s hitrostjo 8min/km. Kaj takega fizikalno ni mogoče, razen če se vmes tekač ne ustavlja. Ostalo je letelo na predalčkanje.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
No, sej se mi je zdelo mal cudno....
smile-1.gif

Nazaj na topic, gre kdo?

V soboto sem srecal znanko ki je pritekla na 'moj' hrib, sicer naokoli, 14km in 600 visinske, pa da gre nazaj po isti. Sem vedel, da se je prjavila na 42 in baba butasta ni zastopla, da je ze zacetnih 14 prevec, kaj sele dodatnih 14 in bi bilo bolje pocivat.
smile-1.gif

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Jaz grem na 21. tako kot ponavadi. Letos je bil precej bolj kolesarska, kot tekaška sezona zame, tako da rekord ne bo padel, bo pa šlo pod 1:30.
Vreme pa zaenkrat kaže, da bo špica za tek. Se vidimo v nedeljo oz. že v soboto na lumpi tekih.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
tisti ki ste veckrat ze bili,..kdaj je potrebno priti v Lj.... gre boljsa polovica na 21... in pa predvsem kje parkirat.....

Bi prisli z vlakom, samo so povezave katastrofalne...

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Ce bos cifro dvignil ze pred nedeljo potem je dovolj da si uro prej tam. Ce imas za oddat opremo potem poskrbi da jo oddas pravocasno, posebno ce bo slabo vreme. Pred tremi leti so nekateri zamudili na start ker so cakali v vrsti. Glede parkiranja ne vem ker me lani ni bilo, prejsnja leta ko se je teklo 2x po isti trasi pa sem vedno parkiral v centru, par ulic od starta. Poglej kje gre trasa da se ji ognes. Se bolje pa da parkiras kje zunaj in gres z busom.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik gas pravi:
tisti ki ste veckrat ze bili,..kdaj je potrebno priti v Lj.... gre boljsa polovica na 21... in pa predvsem kje parkirat.....

Bi prisli z vlakom, samo so povezave katastrofalne...

Predlagam izstop na postaji Dobova
evil.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Hvala jello....

stiber ti si pa itak bolan
smile-1.gif
sej te zastopim, je hudo ko moras gledat ljudi ki radi tecejo....

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Ja zadnji teden jih je res ene 4 krat več kot ponavadi.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Jaz pridem na štart max 10min pred začetkom. Res mi ni za stat v tisti masi po 30min. Posledično ponavadi štartam iz 2. boksa navkljub temu, da bi moral iz prvega. Imam pa na račun tega prazen mehur.
smile-1.gif

Enako delam na vseh ostalih maratonih. V Grazu smo celo zamudili štart lansko leto, tko da smo mi tekli na štart ostali pa mimo nas po progi. Smo vsaj ogreti štartal!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Če bo šlo tako naprej, se bojim, da bo morda kak udeleženec ostal doma, saj ne bo mogel do Ljubljane, migranti so na čedalje več cestah

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
V bokse se gre zadnje minute, je pa fajn prej se v miru ogret, koga srečat, spit kavo, odvajat....

Tudi če štartaš iz drugega boksa ne boš nič zamudil. Se še vedno da tudi prve kilometre tečt konkretno pod 4 min (hitreje za čase okrog 1.20 -1.25 ne rabiš)
grin1.gif