17. Ljubljanski maraton

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Ljubljana zivi od tega da je glavno mesto, pac malo karikiram, cenralizacija itd. Sami nimaste kaj dosti industrije sama neka gluma import export.
Po vaseh ostanejo odrezano zaradi vec razlogov, tocno ves kaj sem hotel povedat.
Kaj prinasa mestu? Isto kot velecenjeni turisti, ki si pridejo ogledat evropsko vukojebino od LJ. Pardon, najlepso prestolnico.
Meni na kraj pameti ne pride, da bi sel tect po Ljubljani, pa se kakega Zokija poslusat, ampak glej, vsakemu svoje. A mislis, da je vrednost tvoje votline zaradi maratona kaj nizja?

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
No, daj razloži mi, kaj točno prinaša takšna prireditev mestu? Ljubljana živi od ljudi, ki v Ljubljani živimo in delamo, ne od skupine tekačev. Mimogrede, še nisem slišal za turista, ki bi ob omembi Ljubljane dobil asociacijo na maraton...mogoče kak pajkičar iz belgije?
Če gledaš prijave za letošnji maraton, je cca 3500 ljudi iz tujine. Tako da nekateri so le slišali.
http://vw-ljubljanskimaraton.si/sl/application/appstatistic

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Strašen delež glede na število tujih turistof...saj mogoče bi pa moral prijavit psa, najbrž bi celo zmagal
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Tile kataboliæarji so čisto nezanimivi, dobro rit se vidi na miss bikini ali pa miss fitness (recimo včeraj je bilo eno od tekmovanj), s tem da imajo tekmovalke več ali manj tangice.
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Kaj te tak muči ta maraton, pa saj to je samo en dan.

Sem pa vesel, da je v LJ
smile-1.gif

Kaj pa ko so kolesarske tekme, tam celo cesto zaprejo.

Miss fitness dobra rit? pokaži kak primer

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
KSZ

A lahko prosim nehate futrat sralca in poveste raje kaj o maratonu, pripravah, zakaj ja, zakaj ne,.... Hvala prosim.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Jaz ne, ker me ne mika in ne bi zdrzal 42 km po asfaltu. In seveda nisem natreniran za 42.
smile-1.gif
Sicer pa verjamem da more bit dober filing k je ogromno ljudi, mogoce nekoc. Seveda pa zelim lepo vreme tekacem in organizatorjem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Za 42km moraš bit že kar "rahitičen".

Mamo koga na alterju, ki je pretekel maraton? (itak da ja, kaj noro sprašujem)
smile-1.gif

Drugače pa tiste vmesne variante so pa najbrž res bolj družabne. Enkrat sem nekaj tekel, mislim da je bilo 12.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Citat:

confused-1.gif

To je za spodobnega tekaca 3 ure gibanja. In vsi polni znanja, kolk je to skodljivo itd. 3 ure smucarije niso? 3 ure soncenja? 3 ure odbojke, kosarke, rokometa? Natrenirat in odtect maraton ni nikakrsen bav bav in dalec od taksnih bedarij, da je to skodljivo.

I

Izbrisan uporabnik #488

14km/h 3 urce, sitnica ja
smile-1.gif
sem vedel, da so na alterju pravi tekači

Nisem rekel, da je škodljivo, samo poglej malo maratonce, vse je "rahitično".

Kdaj si ga nazadnje pretekel?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Lani. Pa nisem rahiticen.
smile-1.gif
Ene 6 kg prevec nosim s sabo. A rahiticen pomeni presuh? Nezdrav?

Pri starejsi populaciji poznam vec sportnikov, ki so bili kosarkasi, rokometasi... in se menja kolke, gleznji zjebani, kolena.

Jaz se pa rekreativno ukvarjam s tekom, ne po asfaltu, to mi je kontra. Steze, hribi, gor, dol.

I

Izbrisan uporabnik #488

No, pol veš da je asfalt smrt za tek. In ti v 3. urah maraton pretečeš?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Citat:

confused-1.gif

To je za spodobnega tekaca 3 ure gibanja. In vsi polni znanja, kolk je to skodljivo itd. 3 ure smucarije niso? 3 ure soncenja? 3 ure odbojke, kosarke, rokometa? Natrenirat in odtect maraton ni nikakrsen bav bav in dalec od taksnih bedarij, da je to skodljivo.

Ja tri ure gibanja pri kar veliki intenzivnosti, ni to isto kot tri ure hoje, 3 ure smučarije pomeni vmes če nič drugega, počitek na sedeženici/gondoli ali pa vsaj vlečnici, tudi pri košarki (katera tekma pa traja tri ure), odbojki (zelo redko tekma traja 3 ure), rokometu se vmes počiva, saj so odmori med posameznimi deli igre plus med igralnim časom igralci niso ves čas tako obremenjeni, kot si med maratonom...

Maraton je škodljiv za srce, sklepe, kosti, itd itd...tek sam po sebi je že v redu zadeva, ampak 42 km pretiravanje pač ni posebej zdravo

Klik

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Pa preden bo spet kak pajkiæarski fanatik prijavil, da nikoli 'nič ne delam zase'. evo posebej za to priliko sem si izmeril srčni utrip ,edt,e ko sedim za kompom...60 udarcev na minuto, kar v redu za netekaæa, mar ne?
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Najbolje je hoja po naravi, hitrejša, najbolj naravno in neškodljivo

Tek po asfaltu pa kot je napisal prejšnji

Pri profi zadevah pa brez igle itak ne gre

I

Izbrisan uporabnik #488

Gledam ta vw maraton? 40 eur štartnina za rekreativni tek po ulicah lj?

Ni to malo noro?