17% dvig? A nardimo referendum?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj pa možnost, da se zavaruješ "izven sistema" ZZZS?
Mogoče celo pri kaki tuji zavarovalnici?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.439
7.092
113
stein, ne boš tokrat predlagal pisanje reklamacij, ipd?
smile-1.gif

Mimo ZZZS ne moreš, edino če si brezposeln, ampak potem je ZZZS le 15 eur, tako da to nek znesek tudi ni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.439
7.092
113
So ja, se še spomnim, ko je prišlo dodatno zavarovanje 20 pa nek drobiž, takrat ko so začeli s tem.

Ampak če se vse draži, zakaj se zavarovanje ne bi? Kolko je bil bencin pred 10 leti?

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
saj so lepo naredili kaj še hočemo !
bermena v % so iz splošnega zavarovanja sedaj prenesli na dodatno zavarovaje in normalo da VAZAJEMNA in ostale zavarovalnice dvigujejo cene da še imajo hudiči dobiček stroške pa naj nosimo mi Pametna vlada -pametne zavarovalnice ---bogi pa mi ko bomo to plačevali. NIČ VEČ NE SMEMO BITI BOLANI !! mamico jim spalim barabe !!!
13.gif

pozdrav.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Ksz
Jst sem se leta spraseval zakaj placujem dodatno zavarovanje, ce sem zdrav in ne hodim k zdravniku. No lansko leto ko sem zbolel in ker zdravila stanejo cca 1000€ na mesec [gre iz dodatnega zavarovanja] drugace razmisljam...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Ksz
Jst sem se leta spraseval zakaj placujem dodatno zavarovanje, ce sem zdrav in ne hodim k zdravniku. No lansko leto ko sem zbolel in ker zdravila stanejo cca 1000€ na mesec [gre iz dodatnega zavarovanja] drugace razmisljam...

Bistvo je, da bi lahko za strošek dodatnega zavarovanja povišali obvezno in to bi potem krilo čisto vse. V resnici bi bilo ceneje, ker bi bilo v verigi nekaj manj požrešnežev in pa bedastih reklam ne bi bilo treba plačevat.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Ksz

Bistvo je, da bi lahko za strošek dodatnega zavarovanja povišali obvezno in to bi potem krilo čisto vse. V resnici bi bilo ceneje, ker bi bilo v verigi nekaj manj požrešnežev in pa bedastih reklam ne bi bilo treba plačevat.
E bravo...
Ampak je v državi naši preveč voluharjev, ki se pasejo na račun dodatnega zavarovanja. Adriatic, Triglav in predvsem Vzajemna si ustvarjajo fajne profite iz tega naslova in bodo storili vse, da se tvoja, moja in še od marsikoga želja ne uresniči.

Pa ni pomembno, da je Slovenija ena redkih oz. edina država, ki ima tole tako urejeno in da bi že morala zdavnaj takšno zdravstveno ureditev ukinit. So zavarovalniški strici preveč močni in vplivni, da bi se tole kar čez noč s preprosto spremembo zakonodaje uredilo, čeprav bi "Happy feet" poslanci v vsakem primeru nasprotovali.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Če bi dvignili obvezno zavarovanje, bi bil to pritisk države na prebivalce, kar je nesprejemljivo, to ne gre, ker oni skrbijo za nas, zato to ne naredijo, temveč obremenitev različnih nivojev zavarovanja spremenijo tako, da si sam kriv, kaj pa ne plačuješ.
Menda ja nimate tako kratkega spomina, to so stari štosi naših vlad, najprej so tako, umetno, znižali število brezposelnih, ko so spremenili klasifikacijo, enkrat so na podoben način naredili profit v proračunu (ja, nič niso plačevali)...
Ne pri politiki, posebno, ko je v dreku, iskat preprostih kmečkih rešitev, ker niso sprejemljive.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.439
7.092
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Ksz

E bravo...
Ampak je v državi naši preveč voluharjev, ki se pasejo na račun dodatnega zavarovanja. Adriatic, Triglav in predvsem Vzajemna si ustvarjajo fajne profite iz tega naslova in bodo storili vse, da se tvoja, moja in še od marsikoga želja ne uresniči.

Pa ni pomembno, da je Slovenija ena redkih oz. edina država, ki ima tole tako urejeno in da bi že morala zdavnaj takšno zdravstveno ureditev ukinit. So zavarovalniški strici preveč močni in vplivni, da bi se tole kar čez noč s preprosto spremembo zakonodaje uredilo, čeprav bi "Happy feet" poslanci v vsakem primeru nasprotovali.

Eh daj no, zavarovalništvo je eden večjih biznisev povsod po svetu, ne vem če obstaja kje v poštena zavarovalnica
smile-1.gif
tako da naši niso tukaj nobena izjema.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hmm, a še komu preskakuje posnetek tule?

En čas je normalno, potem pa slika zmrzne, zvok pa preskoči nekaj sekund nazaj in se predvaja od tam. Potem se slika premakne, prehitro se predvaja, po kaki sekundi pa "se ujame" z zvokom in je en čas spet normalno.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mogoče vpliva to, da tu in tam pauziram in čez nekaj minut gledam dalje. (problem se ne pojavi takrat ko pvziram, ampak tak naključno, čez nekaj minut tekočega predvajanja)
(Chrome na Win7)