12, 13 palcni prenosnik

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Pogoji:

Core2Duo
1GB (2) ram
vsaj 120 GB disk
wifi, bt
dvd rw
spodobna baterija
teza do 2 kg
cena do 1100 eur

Chilligreen in podobna sranja odpadejo. Enako vse EEE in podobne igrace, ker bo primarna masina in se mi trenutno 15 colas ne vlaci s seboj, ker skupaj s torbo in napajalcem pomoje nosim naokoli 5 kg. Doma se mu bo pridruzil se en LCD.

Nasel sem enga della xps m1210 za 650 EUR, ki pa je zal razprodan, drugod ga pa ni vec po taki ceni. Pa se predvidevam, da je malce starejsi model. Opcija je se xps m1330 in morda macbook, nasel se enega Fujitsu Siemensa. Ima se kdo kaksen predlog?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
sicr sta 14` ampak ok ... meni sta dobra ... sploh sony je sexi ... škoda edino da je treba SLO tipkovnico dokupit

http://www.rolan.si/katalog/24...MB_160GB__5126_

http://www.rolan.si/katalog/25...ta_Home_Premium

al pa DELL XPS 1330
tongue-1.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ja pol pa res edino XPS 1330, ki pa so res petarde male
grin1.gif

tud sam razmišlam o nakupu 13` laptopa nekje jeseni
tongue-1.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
tega sem tud sam že gledal in so mi tukaj uporabniki povedali, da je to stari model, ki gre iz prodaje

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Jest imam že od novembra XPS-a 1330, malce boljši od tvojih zahtevanih performans (core2duo, 2gb, 160gb disk, 13,3...). Kwa naj ti rečem? Z eno besedo dela BP, odvisno za kaj ga rabiš. Za moje pojme to ni več ultraportable. Prej imel Dell Latitude X1 (12palčni), pa ti povem da se pol kile teže pozna k strela (pri X1 se mi je zgodilo da sem ga v službi pozabil na mizi pa šel domov s prazno torbo (ok nekaj papirjev notri), pa šele doma ugotovil to- pri 1330-ki teh zadreg ni). Jaz priznam da ga res rabim za internet in office poganjat (pač taka služba), tako da za portability del razmišljam o Asusu EEE (samo bi moral videti če se bi tam navadil kolikortoliko tipkat - tule in pri X1 je le tipkovnica kot se gre, za EEE bi moral še sproba če se da recimo par strani napisat normalno v eni uri). Cena mislim da je malček čez tvoje zahteve - mogoče niti ne več, jaz sem dal okrog 1400€ s triletno garancijo plus.
Sicer pride notebook z visto, novembra še ni bilo podpore za XP-je, mislim da so drajverje sedaj tudi dali ven za to (ene 2 dni sem porabil za sound v XPjih gor dat, ostalo je šlo iz prve). Če bi še enkrat jemal bi pa rdečega vzel
cool-1.gif
. Ne vem, sicer je kul, ampak sem se prejšnjega tako razvadil da če sedaj razmišljam bi vzel 12palčnika če bi bil pol kile lažji (ampak mislim da 12palčni od Della ni manj kot 1,5 kile sedaj, čeprav je tist notranji dvd čista potrata - se da z zunanjim velik boljš skoz priti - vzameš ko pač rabiš), ali pa bi razmišljal o kombinaciji večjega (14-15 colarja) in ultraportabla v stilu EEE-ja - zdej mi je mal čudno da bi imel tega pa še enega eee-ja, zato si slednjega zaenkrat še nisem omislil (pa pol bi se samo še s sinhronizacijo filetkov ukvarjal - se mi zdi mal neumno)...
Zadnjič sem še eno zanimivo reč videl - celo 1x sem ga v živo videl (firma Hasse, cca 650€, 12palčni, pa na .si (spredaj je ime firme) mislim da se jih da ogledati. Ne vem kakšen je po kakovosti, cena je ok, teža pa opazno večja od X1 - to vem po roki ker sem ga potežkal.
No, upam da ti bo to kaj pomagalo pri odločitvi (do jeseni boš imel še svašta novega na trgu), če te še kaj zanima o 1330ki pa vprašaj, v 8. mesecih sem ga že temeljito obdelal
grin1.gif

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
161
4
18
Ozri se še po Toshibi satellite U300 in prihajajočem U400 in pro U400.

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Razmaki med tipkami niso taki švohna ideja, podobno tipkovnico ima sony vaio TZ in je super.