1.7.2014 in nižje cene roaminga znotraj EU

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:
Kupi prek interneta, ziher ti jo bo domov poslal. Sej pravim, da enotnega trga ni.
O saj so poskusali. Celo lastne prevoze /spedicije smo si naroceval. 2013 je se šlo (sem jo dobil preko sp) 2014 je poskušalo kar nekaj forumasev na pss, pa se ni dalo vec zmeniti. Ne vem pa kako je sedaj.
Baje je proizvajalec prodajalcem "prepovedal" prodajo v tujino. Zrelo najbrz za kako eu inspekcijo.
Ne vem pa kaj bi se zgodilo ce bi fizicno šel na Slovaško, naložil peč "v vozicek" in se pojavil na blagajni. Bi hoteli imeti naslov kupca in ko bi dal slovenska bi rekli no go?
Bi si moral nekega slovaskega prej pripraviti

Žal nimamo niti e od enotnega trga in kaže, da ga še dolgo ne bomo imeli.

Recimo naši predstavniki za Garmin, Brother, Karcher,.... v hipu propadejo, če bi lahko brez vsake ovire naročali njihove vsaj pol cenejše izdelke v tujini.

In potem ta naša zastopstva pritiskajo na proizvajalca, da prepove pošiljanje k nam in je zadeva kolikor toliko ugodno rešena in naši zastopniki še kar naprej vlečejo dobičke in vsi so srečni razen kupcev, ki moramo dvakrat več plačati za enak izdelek.

Če se pa kak trgovec najde, ki bi pošiljal k nam mu pa takoj ukinejo vse rabate in v hipu tudi on neha pošiljati izven svoje države.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Pa daj mami kupi neko Izimobil/Šparmobil kartico pa prekinjanja ne bo več, pa še skoraj pol nižjo "naročnino" bo imela kot jo ima pa na Bobu.
Cca štiri evre na mesec je 50 evrov na leto kar sploh ni malo.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Ker bo že simobil višal cene naročnin na starejših paketih, upam, da bodo fer in tudi na bobu malo vzdignili cene.... Ja ???
Zakaj bi se oni šlepali s starimi cenami, mi ki smo na "pravem" simobilu bi pa imeli podražitev ? Naj jo imajo vsi brez izjeme....

A vam Simobilovci držijo pištolo na vratu ali kaj????

Če ti gredo s podražitvami na živce greš enostavno k drugemu operaterju in je problem v dveh dneh rešen.
cheer.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
S parimi nemškimi trgovinami sem imel odlične izkušnje, tudi v garancijski dobi so mi pokvarjen izdelek zamenjali z novim in celo plačali poštnino.

Samo kaj, ko enostavno ne pošiljajo več ven iz Nemčije.
Tako, da se mi zdi pošiljanje po EUju še precej večji problem kot garancija.

Seveda bi pa morali poštimati oboje, če želijo biti vsaj e od enotnega trga.
http://mailboxde.com/

Kako je pa potem s pošiljanjem nazaj trgovini, če ti slučajno kaj crkne v garancijskem roku?

Je pa tole še vedno precejkrat dražje kot pa, če bi imeli znotraj EU enake cene za pošiljke znotraj države koz izven nje, kot bodo kmalu pri telefoniji.

Ampak evroposlance zanimajo samo zastonj klepeti in internet kamorkoli pridejo, za ostalo jim pa dol visi.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Tudi poštne storitve bo EU regulirala. Iz vseh EU držav bodo morali pošiljati v slovenijo. Pa tudi poštnina bo morala biti tam nekje kot v Sloveniji.

Nisi na tekočem.

Nazadnje urejeno:

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
http://mailboxde.com/ je v velikih primerih džabe, kot če bi nekdo (iz ebaya, amazona) direktno pošiljal iz Nemčije v Slovenijo. Imaš tudi opcijo, da pošiljaš s češko pošto.

Na nemški naslov je pošiljanje ponavadi džabe, iz mailboxde se pač plača 2,90 € + stroški poštnine. Poštnina s fiksnim pribitkom je ponavadi le 3-7 € dražja kot da bi kupil iz slovenske spletne trgovine, ki pa ima za enak izdelek tudi krepko višjo ceno.

Jaz sem ravno ta teden iz nemške Google Store trgovine naročil Chromecast Audio ter Nexus Player.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Za Player sem dal 99 €, za Chromecast Audio 39 €

V Google Store je cena (akcijska do 6. maja):
- Nexus 5X: 349 € (pri Telekomu: redna 550 €, spletna 499,99 €, cena z 24m vezavo 358,80 €)
- nexus 6P: 499 € (pri Telekomu: redna 630 €, spletna 599,98 €, cena z 24m vezavo 454,80 €)

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Ker bo že simobil višal cene naročnin na starejših paketih, upam, da bodo fer in tudi na bobu malo vzdignili cene.... Ja ???
Zakaj bi se oni šlepali s starimi cenami, mi ki smo na "pravem" simobilu bi pa imeli podražitev ? Naj jo imajo vsi brez izjeme....

A vam Simobilovci držijo pištolo na vratu ali kaj????

Če ti gredo s podražitvami na živce greš enostavno k drugemu operaterju in je problem v dveh dneh rešen.
cheer.gif

Sej bodo tudi ostali začeli dvigovat cene ko bo treba prinest to izgubo.. Bomo videli kolk bo izimobil dvignil cene ko se ukine roming v EU drugo leto..
evil.gif

Boš jokal ko dosedaj..
evil.gif
Se ne splača menjat operaterja.. ampak samo paket itn..

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Naj dvigujejo cene, bomo pa pač šli k cenejšim nemškim predplačniškim operaterjem.

Če bo šlo tako lepo naprej, potem bomo kmalu lahko izbirali tudi med tujimi ponudniki in ne več samo med našimi
cheer.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Kaj misliš da tudi tuji operaterji ne bodo šli dvigovat cene.. Prav vsi bodo dvignili ki so v EU... Si naiven ja..
grims-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
http://mailboxde.com/ je v velikih primerih džabe, kot če bi nekdo (iz ebaya, amazona) direktno pošiljal iz Nemčije v Slovenijo. Imaš tudi opcijo, da pošiljaš s češko pošto.

Na nemški naslov je pošiljanje ponavadi džabe, iz mailboxde se pač plača 2,90 € + stroški poštnine. Poštnina s fiksnim pribitkom je ponavadi le 3-7 € dražja kot da bi kupil iz slovenske spletne trgovine, ki pa ima za enak izdelek tudi krepko višjo ceno.

Jaz sem ravno ta teden iz nemške Google Store trgovine naročil Chromecast Audio ter Nexus Player.

Upam, da EU res čimprej regulira tudi poštne storitve, ker to zdaj ni
normalno. Ali so nenormalne cene pošiljk ali pa sploh ne pošiljajo k nam.

Tale mailbox.de je videti odlično in precej cenejše od našega ponudnika
http://www.cheaperandmore.com/cenik

Torej tam se enostavno registriram, določim neko ime in potem naročam na
tisti naslov.

Zanima me še to dvoje.

A takrat, ko oni prejmejo pošiljko pa mi pošljejo email, da določim preko
katerega ponudnika naj pošljejo meni in potem poštnino plačam preko paypala
oz. kako?

A za morebitne okvarjene izdelke v garanciji moram pa plačati običajno
poštnino za pošiljanje nazaj v Nemčijo ali tudi za to dobim kak kupon za
brezplačno pošiljanje nazaj kot sem ga recimo pri voelkner.de?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Dokler bom pri nas dobil vsaj tisoč enot za sedem evrov ali manj, porav gotovo ne bom kompliciral s tem, če bi se pa res krepko podražilo(v kar dvomim) bo pa pač treba najti cenejšo tujo alternativo.

Naši operaterji me zagotovo ne bodo nikoli več obirali.

Lep dan želim.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.703
3.307
113
Torej za 20 minut klica ti bodo odbili 40 enot, za 10 SMSov ti bodo odbili 90 enot in za 50 MB ti odbijejo 50 enot. A niso to neka zanimiva razmerja?

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Mogoče kdo ve, če se dela kaj v smeri, da bi se reguliralo tudi klice iz ene EU države v drugo? To je namreč še vedno ogabno drago.

Nazadnje urejeno:

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Torej za 20 minut klica ti bodo odbili 40 enot, za 10 SMSov ti bodo odbili 90 enot in za 50 MB ti odbijejo 50 enot. A niso to neka zanimiva razmerja?

Kje to vidiš? Primer "bundle"-a je: 60 minut klicev/100 SMS/100 MB date - odšteješ porabo količin v roaming-u 20/10/50 in ostane (enako kot če bi trošil doma) 40/90/50...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Za roaming v EU ima Telekom odlično opcijo EU Zakup. Neomejeni klici in SMS ter 1GB podatkov za 6€ mesečno.