1.7.2014 in nižje cene roaminga znotraj EU

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Na VAG afero me spominja, ko so italijanskim avstiskim in še nekaterim trgovcem prepovedali avte nemcem prodajat. Pa je blo nekaj miljard kazni.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Dal skozi vse operaterje v slo, nazadnje iz firbca na telemachu. Te težave, kot sem jih navedel so se pojavljale pred več kot leto nazaj in se še danes, zato sem šel nazaj na telekom. Smo enkrat o tem že debatirali v starih temah. Razlika v slišnosti je ogromna. Ostajam na svojem, dokler zadev dejansko ne porihtajo.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Sedaj sem na Telekomu, ker sem dobil službeno številko.

Telemach mnogo manj prekinja in žre baterijo telefona napram Telekomu.

Kaj pomaga Telekomu LTE ali UMTS ko ga pa ima večinoma na frekvacah 1800 oziroma 2100. 2 km od bazne in že izgubi signal. In to tudi na avtocesti, tega pri Telemachu ni bilo. Prekinjanja je bilo v mojem primeru pri Telemachu mnogo manjkrat.

Zakaj bi že pri Telekomu plačeval 25 eur na mesec, če lahko pri Telemachu dobiš več za 15? To je 120 eur na leto. če si v tujini je ta razlika še večja.

Zanimiva opažanja, povprečno imam dnevno okoli 2h pogovorov, dost sem po Sloveniji, različni konci, kar nekaj po avtocesti, se res ne spomnim da bi kdaj kaj prekinilo če dobro pomislim... aja imam pa Telekom sedaj teče 3tje leto. Pred tem sem bil mnogo let na Simobilu, zelo zadovoljen, potem pa so cca. 3 leta nazaj prišli tisti "tihi klici" in to se je vleklo mesece in mesece in tehniki so se delali neumne "češ da je težava v kernelu mojega telefona" in da ima zgolj ta model težavo s tem. No saj ne da sem vmes telefon zamenjalo, tihe klice pa smo imeli vsi, od Androidarjev, do Japkarjev...

telekom prekine vedno na cestninski postaji Vransko...Vedno in vsak dan...ocitno premalo telefoniras

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja... verjetno je okoli 2h dnevno premalo da si ustvarim neko relevantno mnenje
smile-1.gif
Sicer pa ravno ko smo pri teh prekinjanjih, čudnih tunelskih zvokih, le te opažam ko se pogovarjam z svojo mamo ki ima Bob, in to prav vedno. No zvok je bil prej na starem GSM-u kakor tudi sedaj na novem ki niti ni bil tako poceni... dostkrat nama prekine, prav tako slabo slišim... Sicer pa naslednjič ko se peljem bom poskusil pred Vranskim nekoga poklicat in javim. Morda pa imaš ti zgolj težavo v tem da ima tvoj aparat morda malce slabši sprejem (to se je meni dogajalo na S4) in morda je tam v okolici postaje malce slabši sprejem in vrže ven... Skratka bom preizkusil in javim. Nimam razloga da bi lagal. Pač vse kar lahko rečem zdaj po nekaj letih Mobitela je to da jih še zaenkrat nisem preklel, nisem doživel izpada ali nedosegljivosti, prav tako se mi še ni zgodilo da bi mi izpisalo ob poskusu vzpostavitve klica da je omrežje zasedeno. Morda imam zgolj srečo, nevem.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Ne vem kje živiš in koliko signala imaš. Moja opažanja so taka da mi niti na Si.mobilu niti na bobu ne javlja kakšnih težav. Včasih prekine kak klic ko se dve bazne ne prekrivata popolno in ni signala...ponavadi pa tudi hiš ne.
Tunelski zvok občutim mogoče kdaj ko ima kateri od staršev zelo na glas nastavljen telefon in pride do interference...ko zniža glasnost je ok.
S Telekomom tudi ponavadi nimam problemov, edino včasih s Telemachom ni zvok kot bi hotel...ker pa imam z njimi malo klicev ne tudi tam ne moti.
Lpb

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Ker bo že simobil višal cene naročnin na starejših paketih, upam, da bodo fer in tudi na bobu malo vzdignili cene.... Ja ???
Zakaj bi se oni šlepali s starimi cenami, mi ki smo na "pravem" simobilu bi pa imeli podražitev ? Naj jo imajo vsi brez izjeme....

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Vsak izbere svojega operaterja.

Tako je - in po možnosti tistega, ki najbolje za najboljšo ceno deluje na območju, kjer se gibaš
zmaga.gif

Kaj ti pomaga poceni paket v npr. Trenti, če ti ne lovi osnovnega signala - priporočil pa ti ga je dober kolega iz Murske Sobote, ker njemu odlično dela
grims-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Kje na bobu ti kdo preprečuje menjavo paketa...vzameš tisto kar rabiš in je to to...
Pri Si.mobilu pa imaš oz si imel možnost menjat paket brezplačno. ..ne vidim razloga da hi ostajal na starih paketih...
Stare je treba zapret in dat prostor novim...
B

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Menjaš ga lahko vendar se ti lahko zgodi doplačilo...vsak od ponudnikov ima svoje pluse in minuse...
B

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:
Kupi prek interneta, ziher ti jo bo domov poslal. Sej pravim, da enotnega trga ni.
O saj so poskusali. Celo lastne prevoze /spedicije smo si naroceval. 2013 je se šlo (sem jo dobil preko sp) 2014 je poskušalo kar nekaj forumasev na pss, pa se ni dalo vec zmeniti. Ne vem pa kako je sedaj.
Baje je proizvajalec prodajalcem "prepovedal" prodajo v tujino. Zrelo najbrz za kako eu inspekcijo.

Seveda ke, in bi bili kaznovani, pa nobenen ne pošlje. Imaš pairje, maile ipd? Prijavi jih.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Kje na bobu ti kdo preprečuje menjavo paketa...vzameš tisto kar rabiš in je to to...
Pri Si.mobilu pa imaš oz si imel možnost menjat paket brezplačno. ..ne vidim razloga da hi ostajal na starih paketih...
Stare je treba zapret in dat prostor novim...
B

Trenutno nimate nič cenovno in z istimi količinami enakovrednega Gigantu, ki je očitno precej boljši od prvih dveh Ultimativnih...
Še en od primerov da so stari paketi boljši od novih...

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
KSZ

telekom pravi takole: telekom pravi takole

V skladu z Uredbo (EU) št. 531/2012 o gostovanju v javnih mobilnih komunikacijskih omrežjih v Uniji (OJ L 310/1 z dne 26.11.2015) bomo s 1. 5. 2016 spremenili cene in način obračunavanja mobilnih telekomunikacijskih storitev v gostovanju v državah z veljavnostjo EU tarife: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper – grški del, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Francoska Gvajana, Gibraltar, Grčija, Guadeloupe, Hrvaška, Irska, Islandija, Italija, Latvija, Liechtenstein, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Martinique, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Španija, Švedska, V. Britanija in S. Irska, Vatikan.

Obračun posameznih storitev, opravljenih v območju EU, bo po novem odvisen od domače maloprodajne cene, torej cene storitev, ki jih uporabnik opravi v Sloveniji. Storitve bomo obračunali po domači ceni in pribitku za EU, pri čemer končna cena ne bo višja od sedaj veljavnih cen za območje EU (tj. 0,2318 EUR/min za odhodni klic v države EU, 0,0732 EUR/SMS in 0,2440 EUR/MB). Pribitki za EU bodo: 0,061 EUR/min za odhodni klic v države EU, 0,0244 EUR za SMS in 0,061 EUR/MB.

Cena dohodnih klicev, sprejetih v EU, se zniža iz 0,061 EUR/min na 0,01391 EUR/min.

Cene odhodnih klicev v države izven območja EU in klicev na posebne, komercialne in premijske številke ostanejo nespremenjene.

Od 1. 5. 2016 bodo zakupljene enote v Sloveniji (minute, sporočila, MB) veljale tudi za območje EU. Tako bo uporabnik zakupljene enote lahko porabljal tudi v območju EU, pri čemer se bo obračunal le pribitek v višini 0,061 EUR/min za odhodni klic v države EU, 0,0244 EUR za SMS in 0,061 EUR/MB za prenos podatkov. Po porabljenih enotah se bodo storitve v EU obračunavale po polnih cenah, navedenih zgoraj (domača cena in pribitek).

In še zanimivost:
Naročniški paketi z omejenim dnevnim plačilom za storitve v EU (plačilo po porabi, a ne več kot 2,90 € na dan), ki so Neomejeni C, Neomejeni D, Poslovni Neomejeni C, Poslovni Neomejeni D, Paket 2015, EU Neomejeni: od 1. 5. 2016 se bodo uporabnikom teh paketov za odhodne klice, sporočila SMS/MMS in GPRS prenos podatkov v EU obračunali le EU pribitki, a ne več kot 2,90 € na dan. V EU porabljeni MB prenosa podatkov se ne bodo odštevali od zakupljene količine v Sloveniji, princip pravične uporabe v EU pa ostaja nespremenjen (po porabljenem 1 GB na dan v EU se uporabnika obvesti in hitrost prenosa podatkov se omeji na 64 kB/s).

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.398
384
83
Kdaj bo Izimobil spesnil pojasnilo glede tariff po 1.5. ? Uporabljam tarifo izibrezmeja. V kolikor ostanejo enaki pogoji plus pribitek zna biti tarifa 008 bolj zanimiva v prihodnje. Izimesec tarifa ne pride v poštev. Vaše mnenje?

Nazadnje urejeno:
2. okt 2007
3.803
2.283
113

Še vedno bo potrebno poleti imeti alternativo za Hrvaško. Koliko jaz razumem, bo sedaj 100MB stalo 6€, ali se motim.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Ni mi jasno, da EU lahko predpisuje torej niža cene za telefonijo, ne zna pa narediti red pri poštnih storitvah, kjer marsikaj sploh naročiti ne moreš, ker enostavno ne pošiljajo izven svojih lastnih držav(čeprav naj bi bila EU enoten trg)?
confused-1.gif

Če govoriš o spletnih trgovcih, te stvari EK že preiskuje. In kazni ne bodo majhne.

Za roaming so se evroposlanci še potrudili, da lahko praktično zastonj klepetajo po vsem EUju, za ostalo jim pa itak dol visi.

Od Munchna do Hamburga je vsaj tako daleč kot do Lj., pa imajo tam brezplačno pošiljanje ali pa največ pet evrov na paket, k nam pa robe sploh ne pošiljajo, ker se zaradi predrage poštnine enostavno ne splača.

Žal nimamo niti še E od enotnega trga.