½socialna½ trgovina Lidl/Hofer

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Kera glupa tema in predsodki avtorja (tipično slovensko pač, status in bla bla bla)... Lidl zakon, hofer in spar še tudi ok. Mercator in tuš pa me vidita še samo če bodo imeli kako res ugodno akcijo ali zadevo, ki je ne bi dobil v drugih trgovinah.

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Moj je najmanj vreden v celi ulici, pa mi dol visi.

Grem zdaj pripravit za žar z domačim ogljem in ne tistim iz diskonta.

Pa še sreča, da sem nabavil meso v Sparu in ne v Lidlu, tako da ga bom pekel brez slabe vesti, da sem revež.
hysterical-1.gif

hysterical-1.gif

B81

22. jul 2007
37.003
10.534
113
KSZ

Zakaj je ceneje v hoferju in lidlu? Ker hofer in lidl stisneta dobavitelje in hočeta imeti robo skoraj zastonj (govorim iz 1. roke).
Drži, da nimata takih marž, kot naši, ampak vseeno.
Marsikatero slovensko podjetje si ne more privoščiti sodelovanja z njima, ker jima enostavno za tako nizko ceno ne more prodat robe slovenske kvalitete, ne iz uvoza.

Vem pa za izdelke iz "moje branže", ki se prodajajo v hoferu in lidlu: izdelek ima tako zelo nizko ceno, da bi moral glavno sestavino dobiti zastonj (brez heca), da bi lahko izdelek ponudil tema dvema.

Morda bo zdaj kaj bolje, ko bo morala na izdelku biti napisana država porekla.

In ker poznam njihovo politiko, sklepam da je tako pri vseh ostalih artiklih, kar mi lahko pove samo eno.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

Lahko poveš kaj več o tem? Napis ''proizvedeno v EU'' ne bo več dovoljen? Najbolj me razjezi, da so vse večkrat napisani samo distributerji in piše gor neki ''Warenhandels Frankfurt'', folk pa tako na finto mečejo, da so kupili nemško robo
tongue-1.gif
Sem glede tega pisal na ZPS, pa itak ni bilo odgovora...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
In kaj je s tem narobe? Ce se najde podjetje, ki je pripravljeno isto ali boljso kvaliteto prodati za manjsi denar (konstantno so njihovi izdelki v vrhu testov) s tem da potrosnik placa manj, je to win win situacija. Pocasi se bodo slovenska podjetja mogla navadt , da delujejo na globalnem trgu, in ce ne morjo konkurirat s ceno, bodo mogl produkte predstavt drugace al pa zapret stacuno in it pocet neki druzga...

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
KSZ

Zakaj je ceneje v hoferju in lidlu? Ker hofer in lidl stisneta dobavitelje in hočeta imeti robo skoraj zastonj (govorim iz 1. roke).
Marsikatero slovensko podjetje si ne more privoščiti sodelovanja z njima, ker jima enostavno za tako nizko ceno ne more prodat robe slovenske kvalitete, ne iz uvoza.

Vem pa za izdelke iz "moje branže", ki se prodajajo v hoferu in lidlu: izdelek ima tako zelo nizko ceno, da bi moral glavno sestavino dobiti zastonj (brez heca), da bi lahko izdelek ponudil tema dvema.

In ker poznam njihovo politiko, sklepam da je tako pri vseh ostalih artiklih, kar mi lahko pove samo eno.

Če pa kdo stiska dobavitelje so pa to lih Merkator,Špar....120+ dnevni roki plačila, super rabati, če hočeš prej denar kot v najdaljšem roku spet rabat, potem rabat za kataloge, rabat za dobrodelne namene (potem se pa sami hvalijo koliko pomagajo), vse na konsignacijo, kar prodajo prodajo...ostalo vrnejo ti pa njim denar, rabat glede na pozicijo izdelka na policah, rabat da sploh lahko delaš z njimi, dodatni rabat na izdelke ki bodo v akciji....in hebeš višjo ceno če na koncu z rabati še skoraj ti njim plačaš da prodajajo izdelke, kar ne prodajo moraš pa še nazaj vzet.....cene pa nabijejo da lahko odplačujejo svoje kredite za meganctre. Ko vidim te pogodbe me kar kozlat prime.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Se zdej nisi pogruntu da govorim o aldiju... Zivim na irskem mimgrede. Pa svetujem ti, da svoje znanje geografije poupdejtas na kej novejsga kot je osnovnosolska geografija iz leta 75..
http://www.aldi.com/ ja in? aldi ima trgovine po celi evropi. brez podkatka da menda živiš na irskem kjer imajo mogoče res bolj lokalno je tvoje nakladanje brezpredmetno. ampak še vedno 21 staro meso brez kemije ni več živo rdeče. kupi sveže in staraj 21 dni boš idel da nebo več tako zelo lepo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
KSZ

glih v tem je poanta, da tukaj pač ne pridejo zraven razni mutibariči ... glede tehnične robe, pri nas je enih 20 firm ki so vse "zastopnik" vsaka za 30 različnih znamk, pa vsake prodajo par kosov letno, taki mi je popolnoma jasno da nima eni taki verigi kaj ponudit
hysterical-1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Sej ni zivo rdece, dalec od tega. A sm kje napisu da je rdece? Dejstvo je da so njihovi produkti med boljsimi kar se tice masovne potrosnie.

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
v hoferju,lidlu,eurpspinu in podbnih kupujejo tudi bogati in to najveckrat.
Saj ves ferari pred bajto v hladilniku pa pasteta cel teden.
Ne govori neumnosti v vsaki trgovini se najde kaj zelo dobrega.
Jaz osebno kupujem v hoferju čipse, pijače,sladkarije,meso in čistila v eurospinu.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
sedaj se hvališ da si 19€ dal za kilo šnicla? pa še čudne barve pa pakiran. ajejejejejejej....

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
v hoferju majo dobre zmržjene pice, pa so mislim da za euro.. V sparu pridejo 2x več pa so slabšiga okusa..

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Naj gre nekdo od socialno zavednih patruljirati še pred McD, kjer so mimo drive okenca stalno neke makine, pa naj se jih preusmerja v drage oštarije.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
v hoferju majo dobre zmržjene pice, pa so mislim da za euro.. V sparu pridejo 2x več pa so slabšiga okusa..

Nimajo pa več paketa treh margarit za 3€, pa so bile daleč najboljše od vseh zmrznjenih pic. Si dal še kako šunko, gobe itd. gor, pa je bil enak okus kot če bi v picerijo šel...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Uh, nagravžne ko hudič. Zanič so vedno pice, ki imajo testo iz modela (ko jih spečeš so ko neki hrustljavi keks
crazy1.gif
), morajo biti ročno narejene.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik hrci pravi:

Nimajo pa več paketa treh margarit za 3€, pa so bile daleč najboljše od vseh zmrznjenih pic. Si dal še kako šunko, gobe itd. gor, pa je bil enak okus kot če bi v picerijo šel...

Kak da nimajo, če sem pa zadnjič še kupil. Ta margarita je res super, samo to sem kupoval.
zmaga.gif

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Ko se že primerja različne trgovine. Kam se mi v SLO najbolj splača kupiti pivo (laško, union) v steklenicah(0,5l)?