zvočniki VW Passat

davorchi

Zelenc'
19. nov 2015
6
0
1
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, kateri zvočniki bi dali od sebe najbolj podoben bass tem, ki so že vgrajeni v Passatu? Naj povem da je zvok prijetno globok (to najbolj veste tisti ki imate VW-ja), vendar bi rad to osnovno ozvočenje nadgradil. Naj še povem da ne gre za Dynaudio sistem.

Najlepša hvala za odgovor in lp
smile-1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik davorchi pravi:
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, kateri zvočniki bi dali od sebe najbolj podoben bass tem, ki so že vgrajeni v Passatu? Naj povem da je zvok prijetno globok (to najbolj veste tisti ki imate VW-ja), vendar bi rad to osnovno ozvočenje nadgradil. Naj še povem da ne gre za Dynaudio sistem.

Najlepša hvala za odgovor in lp
smile-1.gif

Katerkoli subwoofer, praviloma večja kot je membrana, nižje (globje) bo šel
smile-1.gif

davorchi

Zelenc'
19. nov 2015
6
0
1
Zdaj si me pa res nasmejal do solz....nevem kako lahko primerjas ozvocenje za vec kot 1000 evrov z osnovnimi zvocniki iz passata...v primerjavi z osnovnimi zvocniki iz kakega renaulta, igrajo taksni iz passata res "globoko"
Drugace pa v mojem jih je 8, tako da zvok ni slab, bi pa rad kaksen rank visje kot pa je tole originalno ze vgrajeno...
smile-1.gif

davorchi

Zelenc'
19. nov 2015
6
0
1
Pa zaenkrat nebi posegal po wooferjih...bi ostal kar pri locenih sistemih ki se vgradijo v vrata...
Hvala za mnenje drugace!
smile-1.gif

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Vrata pri VWjih kar dobro tesnijo, posledično zvočniki lepše igrajo. V vratih so 16 cm zvočniki z papirno membrano ranga 20 EUR. Ker ima vsak svojo prestavo o dobrem zvoku, stopi do najbližjega monterja avtoaksutike in malo podebatirjata

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Jap, ni catch v zvočnikih ampak vratih, ki so v celoti zaprta s plehom, zato je efekt podoben kot če bi mel zvočnik v kompresijski škatli.

davorchi

Zelenc'
19. nov 2015
6
0
1
Prebral sem precej člankov o občutljivosti zvočnikov, njihovi frekvenci in podobno. Pa me zanima, če bi tole igralo precej globoko in posledično podobno temu zvoku, ki ga že sedaj dosegajo ti originalni zvočniki:
- avtoradio Pioneer FH-X700 BT
- zvočniki Pioneer TS-H1703 v sprednjih in zadnjih vratih (občutljiovst imajo 91db kar ni tako slabo in pa frekvenčni razpon se jim začne pri 30 Hz) - prebral sem tudi da če priklopiš takšne zvočnike samo na avtoradio, mora biti občutljivost čimvečja in frekvenčni razpon čim nižji (za doseganje lepega basa).

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Za zvočnike bi jaz raje pogledal h kakšni drugi znamki. Sicer teh zadev že dolgo ne spremljam več, ampak včasih so na radiu lepo igrali kakšna nižja serija DLS, Rainbow, Hertz itd. Pioneer nikoli ni slovel preveč po zvočnikih.

Sem malo pobrskal na hitro:

http://www.caraudioempire.com/...3-avto-zvocniki

http://www.caraudioempire.com/avtozvocniki/dls-avtozvocniki/avtozvocnik-dls-b62-avto-zvocniki

http://www.caraudioempire.com/avtozvocniki/rainbow-avtozvocniki/avtozvocniki-rainbow-el-c6-2

DLS bi od teh po mojem bili optimalka za na radio, glede na občutljivost in nizko nazivno moč.

davorchi

Zelenc'
19. nov 2015
6
0
1
Pa misliš da bi ti DLS igralo dovolj globoko da nebi bilo potrebno kake nadgradnje suba zaenkrat?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Mislim da bi bila lepa nadgradnja original ozvočenja, v kolikor ti je zdaj zvok prijetno globok. Bi pa vsekakor veliko več naredil, če bi vzel še en štirikanalni ojačevalec in dodal sub. Zvočnike v zadnjih vratih bi lahko v tem primeru pomoje pustil serijske da nekaj privarčuješ, tako ali tako se ti voziš spredaj.
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik davorchi pravi:
Drugace pa v mojem jih je 8

To so fore proizvajalcev avtomobilov. Preštejejo vse zvočnike in toliko jih imaš (po svoje res
grims-1.gif
).

a govora je realno o 4ih zvočnikih ..torej dveh parih (večji za srednji/bas, ter manjši za visoke).

Sicer ne vem kaj imaš to za eno zadevo vgrajeno..ko sem jaz na svojem starem pasatu zamenjal avtoradio, je bila razlika v zvoku kot noč in dan (pa sem nabavil radio za 130 EUR
evil.gif
). Tako da..zvočniki so v povprečju sposobni igrat kar solidno, a kaj ko je vgrajen radio tak poden.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Na servisu so mi nekak "zrihtal" z računalnikom da mi MFI ne prikazuje več OIL TEMP Grrrrrrrrrrrrrrr in tudi med možnostmi ga nimam več...
Si lahko to sam zrihtam ali moram nazaj na priklop...hvala

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
Na servisu so mi nekak "zrihtal" z računalnikom da mi MFI ne prikazuje več OIL TEMP Grrrrrrrrrrrrrrr in tudi med možnostmi ga nimam več...
Si lahko to sam zrihtam ali moram nazaj na priklop...hvala

pojdi v meni Car setup oz. ne vem kak ma VW to rešeno in tam notri poglej, v katerem podmeniju se nahajajo stvari katere obkljukaš, da ti jih displej kaže. (vsaj tako imam v Leonu)

davorchi

Zelenc'
19. nov 2015
6
0
1
Po moje je isto ozvočenje v obeh...imam radio že doma in ga nameravam v kratkem priklopit, pa da vidimo kaj bo dalo potem ozvočenje od sebe...verjamem pa da RCD310 od VW ne da toliko od sebe in niti nima toliko nastavitev, kot kakšen soliden radio...
moj namen pa je samo nadgradit to ozvočenje z nekoliko boljšimi zvočniki
smile-1.gif