Zvestoba ni moderna

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Danes sem nekako čudno razpoložena in čudne misli mi prihajajo na pamet. Mogoče pa samo odraščam in postajam bolj ležerna do vsega.

Je zvestoba še moderna? Ali kdo dejansko še ceni da mu je nekdo zvest? Kot neštetokrat zasledimo na raznih diskusijah; če nekdo obožuje špagete s tartufi, in bi jih lahko jedel 3x na dan, se bo lepega dne vseeno naveličal in vprašal; Kaj pa če bi poskusil še torteline s sirovo omako? Mogoče mu bo všeč, mogoče ne. Na koncu se bo skoraj 100% vrnil k svojim tartufom, tistih tortelinov pa se bo spominjal kot neke male spremembice, nevredne skorajšnje omembe. Pač, poskusil sem -nič posebnega. Dobrodošla sprememba.

Partner prevara partnerko po tem, ko sta skupaj leto in pol. Ženska se je trudila ostati enaka, še vedno privlači svojega moškega, za ženske itak pravijo da starejše ko so, boljše so. Sploh, če so srečne. Ampak pustimo to. Ženska se skratka trudi za zvezo, enako pa dela moški. Pomaga ji pri raznih delih, jo podpira pri vsaki odločitvi, pove svoje mnenje in upošteva tudi njeno, jo razvaja, vozi naokoli, ji zaupa, ga privlači. Potem pa se pojavi neka druga ženska. Moški je lovec. Zavoha morebiten plen kot lačen volk. Takrat ne misli kaj dosti na ženo. Njej je zvest na drug način -njen je. Vekomaj amen.

Plen se počasi premika, nevede zapeljuje, namiguje, koketira… Moški se odzove. Le kdo se ne bi? Plen in lovec pristaneta skupaj. Tortelini s sirovo omako, ampak še vedno pogreša okus po tartufih. In ve že vnaprej, da bodo tartufi ostali njegovi najljubši.

Zakaj ne moremo ženske tako razumeti moškega varanja? In kdaj bomo dejansko dojele, da tisti skok čez plot ne pomeni nič? Samo sprememba. Želja po nečem novem. Ženske se lahko trudimo biti zanimive in pravi partner bo opazil, da smo vedno urejene in privlačne še za druge. Tiste, resne. Toda, ne moremo pa biti enkrat, ko smo v resni zvezi, tiste male koketirujoče smrkljice, ki bodo dobile samo goli seks in nekaj lepih pogledov.

Trudim se razumeti varanje. Mogoče bom nekdaj celo dojela. Če bi bilo varanje v današnji družbi dopustno in sprejemljivo, bi bilo več parov, ki bi ostali pari dolgooo časa. Zakaj? Ko bi se nekoč partnerja rahlo naveličal, bi šel k drugemu. Malo spremembe res ne škodi nikoli -pomislite, kolikokrat si to rečete v življenju. Potem, ko potešiš radovednost (goli seks brez čustev) pa se vrneš nazaj. Kjer imaš toplino, čustva, kjer je seks tisti staromoden, tak s čustvi. Z osebo, do katere dejansko nekaj čutiš. In tako bi lahko živeli v večni harmoniji drug z drugim. Tisti, ki jim ne bi bilo do zveze, pa bi se lahko družili posebej. In pari bi obstajali, ne bi bilo ločitev.

Ker bi moški in ženske razumeli varanje. Vsega se naveličaš. Tudi partnerja. Po seksu z drugim mladim juncem se vrneš k svojemu možu kot rožica. Ga ljubiš še bolj kot prej. Moški se vrne od svoje mlade damice k tebi, in je dobre volje in ve kaj ima, ker te ima. Tebe.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
veš kaj mi gre faking na jetra? da maš point...
tongue-1.gif

samo... ne vem... jaz osebno sem raje ... raje sem zvest, boljše se počutim in avtomatsko potem tudi sam pričakujem zvestobo.

nisem ljubosumen, sploh, vsaj nisem bil, do zadnje veze, ampak je tako ali tako bilo toliko enih stvari, za katere si nisem nikoli mislil, da se mi lahko kdaj v življenju naredijo, pa so se mi...

ne vem, razumem tvoje stališče, ampak... ko ljubim, ljubim samo eno osebo, in ko ljubim to osebo, želim, da je samo z mano in seveda, to tudi vrnem...

je pa res - zvestoba danes nikakor ni moderna.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Sprememba jedilnika ni enako spremebi partnerjev.

A mogoče čutiš kaj do špagetov, kremšnit, tortic, goveje juhe? Te mogoče spremljajo, te razumejo, poslušajo?
Ko boš nehala primerjati s hrano se oglasi.

Pri meni je zvestoba na prvem mestu. Če sem jaz zvest partnerci, potem enako pričakujem tudi od nje. Če pride do težav, naj pove in poiskala bova rešitev. Ko zvem, da me je varala, je v istem trenutku konec.

In še nekaj, po čem sklepaš, da samo moški varamo? Ženske ste pa vse svete glede varanja?
Varajo vsi, ki še niso zreli za trajno vezo in to je to.

Pojdi naprej.

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Se strinjam!

Varanja ne prenesem, niti ga prakticiram. Razen če gre za "odprto" zvezo, samo se do zdaj ni obneslo in pomoje se v večini primerov ne.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
veš kaj mi gre faking na jetra? da maš point...
tongue-1.gif

In zakaj ti gre to na jetra? Ne preneseš, da ma ženska prav? Ni nč čudnga, da maš pol tok problemov na ljubezenskem področju.

Ma varal se je tko 50 let nazaj kokr se dons. In prav tako so nekateri zvesti danes kot so bili nekateri pred 50 leti.

Če pa eni trzate na to kaj naj bi blo moderno in se po tem ravnate ste pa reveži.

Ko enkrat začneš razmišlat o tem, da bi si ustvaru družino rabiš ob seb zvesto partnerko ne pa eno, ki bi jo vsak drug vikend mal nastavlala okol...

Normalno, da pogledaš kakšno, ko se šetaš po mestu al greš v kakšen klub ampak, če imaš doma pravo žensko bo vse ostal sam pri pogledu in kakšni poredni misli. Če maš pa doma eno tečnobo, ki se je zapustila odkar je s tabo in ti je muka bit z njo pol pa ne bo dolg trajal, ko boš pristopu h kakšni raketi in jo v najboljšem scenariju nažgal na zadnjih sedežih na parkingu... šel domov spat k svoji tečnobi in naslednji vikend dalje dokler ne bo zvedla in se bo vse skup klaverno končal.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Povej mi, zakaj bi sploh hodil nazaj domov, če pa vidiš, da enostavno ne gre. Do partnerice ne čutiš nič in vseeno boš hodil k njej. To pomeni naslednje: a ona nosi denar domov, bi preveč izgubil če bi jo zapustil, se ne moreš osamosvojiti, in tako dalje . . .

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Punca, razočarala si me s svojim mišljenjem
frown-1.gif

me pa rezveseljujejo fantje/moški, ki so se oglasili v temi in rekli, da so zvesti in od partnerice pričakujejo zvestobo
cheer.gif
upam lahko samo to, da niso le besede ampak vaše resnično mnenje, kateremu se pridružujem.

Varanja ne odobravam, nisem varala in upam, da bom vedno tako močna, da se bom uprla, da ne bom prevarala, prav tako to pričakujem od svojega partnerja.

Priznam pa, da sem že bila razlog varanja in da mi je bilo vseeno zaradi njega (nje itak nism poznala) slabe vesti nisem imela.... ne vem pa, kako bi bilo to danes, ko drugače razmišljam in ker se postavim v "njeno" kožo pa čeprav je ne poznam, ampak kar mimo pa tudi ne morem več.

LoveGirl

Pripravnik
13. avg 2007
102
0
16
dezela medijev in zelenih gozdov =)
Jst sm bla vedno zvesta in tega se držim še zdaj. Valda pol enako tud pričakujem nazaj. Če nisem sigurna se raje umaknem.. se je že večkrat zgodilo.

Je pa res da dandanes je zgleda varanje v modi. To kar že vsak z vsakim da jim sploh več ne slediš. Ampak ne hvala, jst nism za to
bonk.gif

Ne rečem, da nisem razmišlala o tem da bi mogoče prevarala, sam pol mi je bla že sama misel na to podla. Pač nisem tak tip človeka. Če sem z nekom, sem z njim in mi drug ni potreben, če bi mi že blo do koga druzga pol ne bi melo smisla da ostajam z neko osebo.

Mogoče se sliši noro, ampak kljub modernim zapovedim pa noremu svetu še zmer vrjamm v happy ending
srce-1.gif

Pa če sm zato nora, pač sem
wink-1.gif

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Ej, tole je pa več kot odlično razmišljanje! Čestitke, veš, da imaš popolnoma prav....vsaj za večino moškoh skok čez plot pomeni samo malo drugačne telovadbe brez čustev. Večina nikoli ne pomisli, da bi zapustili ženo in otroke, ker jih imajo zelo radi. Seks za moškega ne pomeni čustvene vpletenosti je kot hrana...če si lačen pač ješ....
Da ne bo kdo mislil, da varanje odobravam.....
Je pa zanimivo, da tukaj nihče od vas nikoli ne razmišlja o takih zadevah, ste sami čistuni...pošteni, zvesti, skratka vse naj naj....
17758-icon_confused.gif

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Seveda sta si lahko dva zvesta, seveda pod pogojem, da je odnos tak, da osrečuje in izpopolnjuje obe strani. Ko pa ena stran začuti neko praznini, pomanjkanje, nerazumevanje....potem pa lahko rečemo, da se pripravljajo ugodna tla za prevaro....Zanimivo je to, da lahko prevara prinese tudi pozitivno spremembo v odnos.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Mopgoče pa oddajaš tako energijo, da je tipom hitro jasno, da sama nisi oseba, ki ji je vredno biti zvest? Zdej če beremo tvoje poste tu gor, je iz njih jasno razvidno, kako se sama obnašaš do tipov. Tako da če tebe kakšen prevara, se ne čudi.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ne vem ali sem edini ki razmišlja da je včasih prijetno malo "čez plot" skočiti? Ali sem edini, ki upa kaj takega priznati? Izgleda da so tu prisotni samo angelčki ali pa jim je težko kaj takega priznati! Večkrat me kaka punca izrabi, ker sem pač dober po duši in se ne morem umakniti!
cheer.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
@ ALL: Hudiča, nikjer nisem napisala da me je kdo prevaral niti da bi jaz varala svojega fanta. Pisala sem samo o tem, ker sem se zadnjič z nekom pogovarjala o tej temi <<zvestoba vs. nezvestoba>> in mi je dal malo bolj širše poglede na to zadevo.
Kolikor vem, me moj fant (bivši, sedanji -to ni važno) ni prevaral nikoli. Ravno tako jaz nisem še nikoli prevarala svojega partnerja, in tudi ne vem če bi ga bila sposobna. Najverjetneje bi se počutila kot kur.ba na kvadrat.

Stieber, me pa zanima če imaš morda daljnovidno-jasnovidske sposobnosti, da veš kako se obnašam do tipov?
rolleyes-1.gif

Prosim te, drugič piši o meni in taki dokaj občutljivi zadevi le, če me boš vsaj enkrat videl in se dejansko pogovarjal z mano.

Še enkrat; to je bilo samo razmišljanje (dejansko je to zapis v blog, prekopiran sem na forum) in ni krik vpijočega v morju; Rešite me, varajo me! Sedaj ko me varajo, bom pa to poskusila razumeti.

LP

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Še nisem bila prevarana (vsaj ne, da bi vedela
grin1.gif
) in še nisem prevararala....je pa res, da tudi še nisem bila v vezi, ki bi bila tako resna, da ne bi mogla kar tako "uiti" ven, če bi mi tako pasalo - otroci, skupno stanovanje,...tako da ne vem kako bo takrat,..lahko rečem samo to,da upam, da tudi takrat ne bom,...

Je pa žal tako, da poznam veliko ljudi in veliko vez, vendar niti ene dolgotrajne, kjer ne bi vsaj eden od partnerjev prevaral (drugi ali ve za to ali ne)....zadnje čase velikokrat slišim definicijo, da je zvestoba samo pomanjkanje pravih priložnosti, ali je to res ali ni, prepuščam presoji vsakega posameznika, sama pa še vedno mislim, da če doma vse štima (dovolj komukacije, kvalitetno preživljanje prostega časa s partnerjem, dovolj sexa in pozornosti, skrb partnerja zase, se pravi, da ti je še vedno privlačen,...), ne vidim razloga za varanje...se mi pa zdi, da je takih vez, ki sem jih opisala vedno manj,..živimo hitro življenje, pomanjkanje časa za partnerja, prevečkrat ga vzamemo za samoumevnega, premalo truda vložimo v vezo in počasi se tisti, ki je recimo čustveno malo bolj labilen začne počutiti neljubljenega in ljubezen išče drugje (po navadi ženske), po drugi strani pa ženske velikokrat zatajijo na področju sexa in moški iščejo sex drugje (tu niso zajeti moški, ki so sexualni odvisniki oz. moški, ki imajo probleme z egom in iščejo samo črtice)

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
En veeeeeeeeeeeeeeelik problem je tu......

Večina lahko to razume objektivno, subjektivno pa zelo malo ljudi.
Torej, v teoriji ja, v praksi pa ne.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Bom čist kratek in "banalen"! Ni šanse, da imam bejbo(n vredna lepšega naziva), katero še poriva nekdo drug!!!

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
js pa priznam da sm varala. velika napaka v lajfu, ker sem mislna, da se lahko na tak način maščujem tipu.
Tega ne bi nrdila več v lajfu, ker mi nekak ni to način odnosa med dvema...like ja js grem na pijačo, ti pejt pa seksat.