Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
bodo stare mame nosile cele pokojnine župniku, če pa klošarja sreča na cesti se mu pa v velikem krogu izogne, ker je škoda dat človeku 1€ , za litr najbl cenenga vina
Tu bi se pa jaz tudi odločil v prid stare mame. Vsaj škode neposredne škode ne naredijo s tem. Kar bi z denarjem, ki bi ga dale klošarju naredile. Oziroma bi podpirale novodobne podjetnike, ki klošarje vozijo lepo okoli. Ravno prejšnji teden je bil pri nas "na delu" dva dni en od nekod pripeljan. Noben ga ni poznal, malce temnejši (Romun?). Jaz občasno dam takemu, ki je domačin, ampak tudi ne vsak dan.
Kar se pa teme tiče. Župniki so pač taki kot so. So izrazito neodvisna instanca in škof mu ne more nič, razen če hudo odjadra izven uradne dogme. Pa še takrat ga prestavi in upa na najboljše. Kar je župnik, ki je na vrhu omenjen pisal, pa ni izven uradne dogme. Mislim, da je ravnal čisto prav, ker zavijati po vsakem vetriču in poskušati biti populist, se 2000 letni inštituciji ne spodobi. Vsak se pa sam odloči. Če mi ni všeč, pač ne grem. Se sicer tudi v Cerkvi malo po malo obrača in videl sem že, da vabijo na neke dogodke ločene osebe. Kar je konec koncev prav. Huda napaka je nekaj obsojati, potrebno je pomagati.
Problem RKC v Sloveniji je zaenkrat še prevelika množičnost (no ja, mogoče ne, če bi poslušali Rodeta). V našem mestu hodi cca 90% otrok k verouku. To je gotovo vsaj 60% preveč, ker gre samo za neko navado ali kdove kak razlog. Potem pa take mase nezaiteresiranih otrok župnik in kaplan ne obvladata in najbrž ni nobenega pravega pouka. Kaka polomija bi šele bila, če bi bil verouk v šoli in podobne bedarije, za katere si je prizadeval naš kardinal.