Zunanji disk-zaščita direktorijev z geslom

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
V kratkem dobim zunanji disk, ki pa ga bo poleg mene vrjetno uporabljal še kdo od domačih... Pa bi rad kak direktorij zaščitil z geslom, da glih vsakdo ne bo štoral po vseh mojih podatkih...

Kero zadevo uporabiti, da bo najbolj simpl???

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Aha...Hvala lepa...

Pa še eno vprašanje...Zej se mi boste vrjetn ''hekerji'' smejal, sam bom vseen vprašov... Tele NTFS pa FAT32 mi niso čist jasne... Neki sem zasledu, da na enega ne morš kopirat datoteke večje od 4gb, en pa ne podpira nekih operacijskih sistemov... Če bi mi kdo tko ''telebansko'' razložu tole zadevo prosim...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
FAT32 -> maks 4 GB fajl
NTFS -> ne dela z večino MP3/DVD itd playerjev

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Nov je pa FAT32, ane...
wink-1.gif

Se prav če bom imu disk predvsem za bekap slik ter ostalih podatkov se mi ga ne splača spreminat...

Kako pa je poj npr. z dvd filmi? Al pa kaka igrca? Ne bom mogu gor spravt al kako???

beyond

Pripravnik
14. avg 2007
174
0
16
Brežice
Citat:
Uporabnik stein pravi:
FAT32 -> maks 4 GB fajl

Sj ti lepo piše. Dvd-ji pa so skor vsi nad 4 gb, tak da dej rajši spremen v NTFS pa boš jemo mir.

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Kaj pa je fora, da NTFS poj ne dela z mp3/dvd playerji?

Zgleda bo treba še WD-HDTV zadevco kupt
cheer.gif

beyond

Pripravnik
14. avg 2007
174
0
16
Brežice
Ja nekateri dvd predvajalniki imajo usb vhod, kjer lahko štekaš zunanji disk. Pol je pa odvisno od modela al bo disk zaznal al ne.
Če misliš kupit WD-HDTV rajši malo počaki pa kup ta novejši model al pa kupi xtramer podobna zadevca.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik beyond pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
FAT32 -> maks 4 GB fajl

Sj ti lepo piše. Dvd-ji pa so skor vsi nad 4 gb, tak da dej rajši spremen v NTFS pa boš jemo mir.

Menda ne bo delal image-ov od dvdjev? Ker, na dvdjih so filmi razsekani na dober Gb velike kose, tako da glede tega ni problema. Razen seveda, če misli kake ogromne zazipane zadeve dol vlačit, se pa zna zgodit problem ja...

Lp

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Folder Access
A če ga gledam z Linuxa tudi ne vidim podatkov?

Sprašujem zato, ker me je nedavno nazaj zaje*val Mikrosoft, ki mi ni dovolil gledati lastnih datotek iz Windowsov (star sistmski disk sem priključil na USB vhod), z linuxom pa ni bilo težav.

Lp,
Peter

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:

Pa saj DVD na katerem je film ni v enem fajlu 4GB, tak da to sploh ne bi smela biti težava.

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Citat:
Uporabnik girisan pravi:
V kratkem dobim zunanji disk, ki pa ga bo poleg mene vrjetno uporabljal še kdo od domačih... Pa bi rad kak direktorij zaščitil z geslom, da glih vsakdo ne bo štoral po vseh mojih podatkih...

Kero zadevo uporabiti, da bo najbolj simpl???

Daleč najboljša zastonj zadeva, ki pa ni najbolj simpl, ni pa tud ne vem kolk zaje*ana, je http://www.truecrypt.org/ .

Kriptiraš določeno količino na disku, na izbiro maš malo morje algoritmov, vse skupaj zaščitiš z dobrim geslom in je. Je pa program tako za MS kot Linux, do podatkov prideš v vseh OS, seveda z poznavanjem pravega gesla. Ima pa program še eno zanimivo funkcijo in sicer Hidden Volume. Če te zanima, si malo preberi o zadevi.

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jaz uporabljam kar v Windowse vgrajeno kodiranje preko NTFS datotečnega sistema.