Žulji in planinski čevlji

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
daj poskusi z dvojnimi nogavicami..jaz jih imam vedno ne glede na letni čas. Ob dobrem čevlju ni problema s 'pregrevanjem' noge oz. pekočim občutkom.

Prvo dam gor kar športne (bele bombažne), čez pa imam ene debelejše (bolj hodniška varianta), take višje...za moje pojme super opcija, ker ti ravno te pritiske na določene dele dobro regulira (pa še če hodim po kakem gozdu, kjer je dosti rastja, so ravno prav visoki, da jih lahko zapigam nazaj po čevlju, ravno do te mere da zgoraj prekrijem vezalke, da se ne lovijo po vejah)

(sam, če samo pomislim na enojne nogavice me kar malo strese...po moje bi hitro žulj fasal
evil.gif
).

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kaj trapate z dvojnimi stumfi. to se je dajalo vcasih v tiste stare gojzarje z 1cm usnjem in podplatom zabitega z zeblji. danes so vsi cevlji, gojzarji svetlobna leta pred tem in zulji se pojavljajo ravno zaradi dvojnih, celo trojnih stumfov saj je vec pregibov pa se spodvijejo se kje tako, da sploh ne ves.

novejsi cevlji tudi ne rabijo vec 5 let, da se uhodijo. ponavadi je dovolj ena celodnevna tura ali dve in kar je, je! la sportiva ima taksne z visoko in siroko nartjo in visokim podplatom, ce te zanima. taksne nosim sam. ali pa scarpa. ceprav nosim samo se plastiko, za poletne ture pa nizke cevlje.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
mene je la sportiva nepal extrem prvič na ene zokne zažulo, na drugi turi sem mel obute trojne štumfe, navadne bombažne. od takrat dalje imam zmerom samo ene in ne žulijo več.