Žrtev na cestninski stezi

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Letos so slovenske ceste terjale 75 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lani pa 79 smrtnih žrtev.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Do nekje maja je dobro kazalo. Precej manj mrtvih kot lani. Se bo v parih tednih zgleda vse za nazaj nadoknadlo,

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Motoristi res "lepo" popravljajo statistiko.
crazy1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Sistem ne deluje, žal.

Predlagam naslednje zelp hude represivne ukrepe:
-aretacija in pripor za osebe pod vplivom alkohola, pike in kazen ne deluje
-aretacija in pripor za hujše kršitelje
-zahtevnejše CPP in izpit, dvig starosti iz 18 na 21. Mularija ni zrela, iz leta v leto je slabše
-več kamer na križiščih, sploh kje so?
-odvzem avtomobila že ob manjših kršitvah ali pa ponavljajoči se kršitelji itd....

in še in še. :D

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
če bi vsak imel kulturo, bi bilo ok...ker jo pač folk nima......se ubijajo.

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Motoristi umirajo ker jih mi zrivamo s cest?

Ne!

Motoristi umirajo, ker so prebutasti da bi dojeli, da z 200kg dvokolesnikom ne boš kos 1500kg štirikolesniku.

Jaz kot pešec nebi skočil na cesto, če bi videl da bo avto prevozil rdečo. Pa lahko potem ko bom na žalah uveljavljam svoj prav, da sem šel čez zeleno.

Sploh sem pa govoril o skuteraših. Kot da ne opravljajo CPP.

Pa ne mi o kulturi. Jaz ne prehitevam skuterja po desni, ne prilezem po pločniku in se postavim pred njega na semaforju.

Osnovne kulture manjka prav motoristom.

Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Dej naredi vsem uslugo in logoff.
sicer pa ne razumem zakaj te moti, ce nekdo opozori na ideje/dejanja, ki so nesprejemljiva, oz. ima drgacno mnenje kot ti

Ker nisi ne po izgledu ne po intelektu ne po duhovnosti podoben Ghandiju. Sploh te tretiram kot sebi mentalno neenakega (ni kompliment), zato mi od tebe res ni treba poslušati predavanj.

Sploh je pa to kreganje offtopic...

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Če bi vedel kolk tam pokasirajo z radarji bi ti bil odgovor jasen.

Citat:
Ne vem. Vprašaj policaje ki kasirajo. a sem kje napisal, da jest poznam točne števillke? Kolikor je meni znano jih policaji še skrbno skrivajo.

Kako potem veš, koliko pokasirajo na teh mestih? Najprej pišeš, kot da ti je vse jasno, potem pa priznaš, da ne veš.
Ti si funkcionalno nepismen.
besedna zveza "če bi vedel" ne pomeni da jaz vem. Očitno ti to ne štekaš.
no in kaj ti misliš, a dosti pokasirajo na cestninskih, ker pogosto merijo tam, vsi pa tud ne peljejo pol km prej 100, 80,60, ali 40km/h, kot je omejitev?

Če se malo navežem na tvoje dosedanje prispevke, stalno trdiš, da cestninksih postaj ne podrejo, zato da lahko tam kasirajo.
Po moje na cestninskih postajah z radarji ne pokasirajo veliko. Če pa imaš kake konkretne številke, pa dokaži, da se motim.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Če bi vedel kolk tam pokasirajo z radarji bi ti bil odgovor jasen.

Citat:
Ne vem. Vprašaj policaje ki kasirajo. a sem kje napisal, da jest poznam točne števillke? Kolikor je meni znano jih policaji še skrbno skrivajo.

Kako potem veš, koliko pokasirajo na teh mestih? Najprej pišeš, kot da ti je vse jasno, potem pa priznaš, da ne veš.
Ti si funkcionalno nepismen.
besedna zveza "če bi vedel" ne pomeni da jaz vem. Očitno ti to ne štekaš.
no in kaj ti misliš, a dosti pokasirajo na cestninskih, ker pogosto merijo tam, vsi pa tud ne peljejo pol km prej 100, 80,60, ali 40km/h, kot je omejitev?

Če se malo navežem na tvoje dosedanje prispevke, stalno trdiš, da cestninksih postaj ne podrejo, zato da lahko tam kasirajo.
Po moje na cestninskih postajah z radarji ne pokasirajo veliko. Če pa imaš kake konkretne številke, pa dokaži, da se motim.
Dokler policaji ne bodo dal ven tega podatka, ga ne bomo imeli, lahko samo sklepamo.
In če malo opazuješ promet, boš videl, da le redkokateri voznik vozi tam popolnoma po predpisih. Torej da že pol km pred cestninsko pri tabli i 100 vozi 100km/h, pa potem 80, 60, 40. Policijske radarske kontrole so pa tam pogoste, celo stacionarne radarje postavljajo, res pa da prav vseh kršiteljev ne ulovijo.

Če so samo enega kršitelja oglobili, je to več, kot če nebi nobenga. Se jimj je že pri enem splačalo tam stat in betonske bloke obdržat. Pa niso samo enga dobili, so jih že krepko več, in to ne malo. In če bi cestninske že podrli, nebi tam dobili nikogar.

Da pa bivše cestninske predstavljajo nevarnost, dokazujejo znaki za omejitev, no pa tudi ta smrtna nesreča. Vendar država ne razmišlja o odstranitvi teh nevarnih točk, država raje kupuje nove radarje in z njimi dobro kasira na teh nevarnih mestih. Za radarje ima denar, za podret hišice pa pravi da nimajo. Povsem ekonimsko razmišljanje, žal na račun naše varnosti in za potrebe polnjenja proračuna.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Jaz kot pešec nebi skočil na cesto, če bi videl da bo avto prevozil rdečo. Pa lahko potem ko bom na žalah uveljavljam svoj prav, da sem šel čez zeleno.

zmaga.gif

Našmu šerifu bo pa na nagrobniku pisalo. Ni me dohiteval s 130km/h.