Vidim, da imaš spet probleme z mano in mi vsiljuješ neko svojo 100% resnico.Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
mtl: Ja fak... mehansko s plastelinom si res globoko v laku odstranil nečistočo ja.Ravno obratno, če že taka kontaminacija bi moral potem odbit vse kar se da s plastelinom, potem pa še kemijo čez, da razžre rjo, ki je že prodrla v clearcoat in s tem postala nedosegljiva plastelinu.
Skratka.. plastelin je super, odstrani 90% robe a ne 100% in naredi mikro praskice, ki so sicer neproblematične sploh na beli. Za take hude primere zračne rje bi pa jaz vsekakor kupil flašo odtranjevalca in pihnil po plastelinu najbolj kritične dele. Če tekočina ne bo reagirala, potem super, je vse naredil plastelin in pač iron out uporabiš za feltne buhu za 10€ in juhu za čiste feltne.
Tole si malo preberi:
http://www.hotbodywax.com/ClayBars.html
Za lažje razumevanje ti bom pa še slikco nalepil:
No vidiš, tako plastelin (pa ne tisti s katerim se otroci igrajo
Kot rečeno pa, nisem pameten glede kemikalij in nisem proti njim. Čeprav me res zanima, kako bi kemikalija stopila milimetrske železne opilke.
Vsak naj pač izbere svoj način, ni mi pa potrebno solit pameti glede nečesa, kar sem praktično sprobal in vem, da deluje. Po mojem postopku. Ne bom trdil, da je za to 100% zaslužen plastelin, ampak moj postopek (vključno s poliranjem in zaščito) zagotovi, da bo barva kot nova in gladka kot dojenčkova rit. In seveda, to kar si tudi že ti napisal: zaščitena za naprej.
PS: Se ne mislim več prepirat in merit kur... na to temo. Svoje sem napisal, bralci naj si pa izberejo, kar njim bolj paše.