zračna rja-flugfrost

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
s plastelinom hitreje očistiš zadevo + tega če imaš celoten avto od te zračne rje, umreš da moreš tako drgnit vsako pikico posebej
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Če se komu da, naj objavi prikaz čiščenja s plastelinom, ker si načeloma ne predstavljam sploh kako to zgleda.

22. jul 2007
13.583
1.764
113
124
Toliko posnetkov na yt, nobeden pa ne posname kako gre konkretno ta zračna rja-pike ven z claybarom iz belega avtomobila to mislim predvsem odstranjevanje teh pik - nekaj takšnega kot je pbutec posnel.
confused-1.gif

-p.s. sicer se pa tudi nisem poglabljal v iskanje takšnega videa, če obstaja na plano z njim
grin1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Kompliciraš. Nabavi Bilt hamber Clay, zrihti si šprico za vodo in šopaj. Jaz sem po-clay-al skoraj celo Ampero, pa mi ni nihče pokazal, kako - vse iz YT-a.

Lahko pa se oglasiš pri meni, pa ti pokažem.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.819
113
Kot zapisano ne moreš sfalit. In ja, tudi z belega avta gre vse proč. Opilkom in ostali umazaniji barva avta namreč ne igra neke vloge
grin1.gif
.

Dobro je pa potem zadevo vsaj še povoskat, če ne spolirat, da te poškodbe zaščitiš. Sedaj pa moje vprašanje: kaj uporabljate za to?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Jaz žal nisem poslikal avta pred in po čiščenju, ampak ti lahko povem, da je bil avto totalno pikčast do vratne letve in še kje + prtljažnik na polno in da sedaj ni vidne ene pikice, pa nisem delal druga kot "vozil" tisto glino levo, desno, gor in dol, na koncu pa še zadevo ročno namazal z AUTO MAGIC in to je bilo to. Kot sem že napisal, je sedaj avto gladek da glava peče, prej pa je bil hrapav kot da bi bil na njega nalepljen "šmirgl" papir
smile-1.gif

avto = beli Clio, l. 2006, prvič ščiščen z glino. Do sedaj je redno videval le gobo in šampon

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
ok, a potem te ni roka bolela
wink-1.gif

je, ampak šele po drugem avtu, ko sem ga "uredil"
wink-1.gif

glede na to, da je to le 1x na leto, vzamem bolečino v zakup
grin1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Kje si nabavil ta Automagic?

avtotrgovina Šerbinek MB

drugače pa sem našel še tukaj, ampak verjamem, da se da to dobiti še marsikje drugje
smile-1.gif

PUKI

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
puki je uvoznik. v slovenskih konjicah lahko dobiš. Drugače se pa zmeniš po tel pa ti pove kdo je tebi najbližji.

drugače pa tale bc2 ni nič kaj posebnega. Sem ga včasih dosti uporabljal, je dosti drugi boljših zadev če že gledamo paste s fillerji. recimo poorboys black hole ali pa white diamond (odv od barve avta), autoglym SRP, valet pro achilles prep tudi recimo.
drugače je pa bolje dat kako dolgotrajno zaščito (dober vosek ali sealant), da je učinek vsaj nekaj mescev. ker tale BC2 bo držal par tednov in gotovo. pa bojo spet vse praske vidne zaščite pa nobene.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.819
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
drugače je pa bolje dat kako dolgotrajno zaščito (dober vosek ali sealant), da je učinek vsaj nekaj mescev. ker tale BC2 bo držal par tednov in gotovo. pa bojo spet vse praske vidne zaščite pa nobene.
Kaj predlagaš? Kateri vosek ali sealant?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
meni trenutno je najboljša valet pro achilles prep. lahko z mašino lahko na roko. zadeva spuca oksidacijo iz laka mikro praske odstrani ostalo pa zafila. pa ful preprosto za uporabo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Automagic imaš zastopnika..pokličeš pa ti kar pripelje mimo (če si kje v Lj..za ven ne vem).

(hja..samo zdaj ne najdem njegove cifre
crazy1.gif
..ime firme je pa Dona..oz. nekaj v tem smislu..mogoče tudi s pomišljajem vmes)

Sem pa zato našel kje prodajejo plastelin:
- Glaso d.o.o., IC Trzin..imajo polirne zadeve, voske, paste, gobice, clay..je bil pa svoje čase tu dečko, ki je delal pri njih..tako da..če je še tu, naj se javi..ker meni je za ene zadeve zrihtal hudo dober popust
wink-1.gif

Automagic pa imajo za Bežigradom....Autocommerce - treba se zapeljat zadaj kjer je avtopralnica....tam je še štacunca pa imajo kar nekaj izbire.

Če ima kdo namen nabavljat BC-2 imam jaz enega viška..ga dam za pol cene.