Zopet zažgali strunjanski križ

mistique

Guru
16. jun 2009
14.189
1.973
113
Emona / Carnium
Lahko mu zakuriš betonsko korito za rože, v katerem se mu prikazuje voluhar
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In po čem sklepaš, da je strunjanski križ ostal popolnoma nepoškodovan? A zato, ker je to rekel psihološko moten človek, pardon, umetnik? Kako pa je (če je) zagotovil, da ni prišlo do prav nobene poškodbe?

Ker koliko jaz poznam materiale ter primerjam z ognjem na sliki, se križ sicer ni porušil, a poškodbe na njem so gotovo. Tako da moraš na svojem avtu dovoliti najmanj poškodbe laka. Ter o kakem času ni govora, tudi umetnik ni nič naznanil zavodu za spomeniško varstvo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če je škoda, pa se ve koga lahko terjajo za odškodnino. Saj se nič ne skriva, niti nič ne zanika.

(a pri prvem ognju je bila kaka škoda?)

Mr_Globus

Fizikalc
1. dec 2011
236
26
28
Eh, park je park. Betonski kriz je betonski kriz. Tisti kriz razen imena ni dal nic pametnega od sebe. Hvala bogu da ga sistematicno rusijo
smile-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Če je to nek umetniški protest proti religiji - opij za ljudstvo, predlagam da naslednjič zažge zraven še karikaturo mohameda, kip bude in še kakšnega. Prej naj pokliče par tv postaj in bo postal svetovno znan "umetnik"

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.161
113
Ubogi "umetnik" ni vedel, kako bi ga kdo vsaj v Sloveniji opazil. Delati verjetno ne zna nič konkretnega in takega, kar bi kdo želel plačati. Pred leti se je spomnil dobre fore, zažgal je križ in cel mesec se je vsaj govorilo o njem. Žal se po nekaj letih tuhtanja ni spomnil nič novega.
Glavno težavo vidim v tem, kako se zlorablja beseda "umetnik".

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ubogi "umetnik" ni vedel, kako bi ga kdo vsaj v Sloveniji opazil. Delati verjetno ne zna nič konkretnega in takega, kar bi kdo želel plačati. Pred leti se je spomnil dobre fore, zažgal je križ in cel mesec se je vsaj govorilo o njem. Žal se po nekaj letih tuhtanja ni spomnil nič novega.
Glavno težavo vidim v tem, kako se zlorablja beseda "umetnik".

Ja, kje so časi ko se je preganjalo tiste, ki so postavljali križe... takrat smo imeli vsaj nek red.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.777
6.553
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
(a pri prvem ognju je bila kaka škoda?)
Pred desetimi leti ga je zažgal in lani so ga obnovili.

DELO:

Provokativna umetniška instalacija je ponovno ustvarila velik medijski učinek in tudi odziv javnosti. Najbolj ogorčeni so Strunjančani, ki so lani kamniti križ obnovili, ga obdali s kamnitimi stranicami, letos pa je občina poskrbela za osvetlitev poti do križa. Vse to zaradi letošnjega praznovanja domnevnega prikazanja Marije, od katerega bo avgusta letos minilo natanko 500 let.

...

Dean Verzel in fotograf Goran Bertok sta podobno akcijo izpeljala pred desetimi leti in bila zaradi tedanjega dejanja kazensko ovadena, vendar sta bila kasneje na sodišču oproščena.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.161
113
Ne vem po kaki fori so ju hoteli kazensko ovaditi. Verjetno kot vsakega požigalca in te se pač kazensko oprosti. Križ ima verjetno lastnika in ta bi pač zahteval plačilo obnove. Če stoji na državni zemlji bi to morala zahtevati in po potrebi iztožiti država. Oziroma drug lastnik, občina ali cerkev. To bi morala biti dolžnost lastnika.
Ne more družba dati vtisa, da je pri nas možno neko stvar zažgati zato, ker je sosedova, ker ti preprosto ni všeč ali zato, ker ti je všeč kako gori.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.771
113
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
kriz.jpg

.[/I]

Meni ja pa tale goreči križ resno zelo všeč in se mi to dejanje zdi celo umetnost.

Zdaj me pa zaradi mojega mišljenja raztrgajte
bonk.gif
No, meni se tudi zdi slika čisto solidna

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meni bi se tudi zdela solidna slika, ma kaj solidna, vrhunska, velikega kresa na stolpu ljubljanskega grada, ampak to se pač ne sme delati, mar ne?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.202
11.114
113
kod Džej-Zija
No ja, sama slika fotografsko ni nič posebnega, samo korektno izveden snapshot, ker približno štimajo proporci. Takole fotko ti naredi vsak, ki je prebral kako fotografsko knjigo ali obiskal kak tečaj. Daleč od kake resne umetniške vrednosti.