Zobni aparat

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Citat:
Uporabnik westie pravi:
od katerih "unih gumic" ?

p.s.: pa ženska sm

Tok bolš da si ženska, pa dej mu sliko od gumic
evil.gif

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Ne vem katere gumice naj bi ti gledale iz ust

Pri fiksnih aparatih imaš možnost izbire različnih bracketov:

kovinski
fotofiksniaparatkov.jpg

zlati
fiksnizlat.jpg

in beli bracketi
fiksniaparatbeli.jpg

Edine gumice, ki obstajajo pri tem, so tiste, ki objamejo bracket in lok, da lok ne pade ven iz backeta. Obstajajo pa različne barve.

A sem ti odgovorila, al nisva na isti valovni?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Okok, nekako študiram, da bi bilo dobro imeti res ravne zobe in filmski nasmeh, zato se odločam za ortodonta. Fiksne kovinske tračnice ne mislim imeti, še najraje bi imel tisto nevidno 14-dnevno protezo, ki ti ravna zobe. Sicer zadeva stane 5.500€, a na zobih se ne špara, pravijo.
cool-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
ucer sm gledu tisto na popu ko je po 24 ur in je blo tocno o teh nevidnih, ki ti jih vstavijo na notranjo stran zob. kako prit do tega nimam pojma, ampak izgleda pa mnogo bolje kot tracnice:D

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Okok, nekako študiram, da bi bilo dobro imeti res ravne zobe in filmski nasmeh, zato se odločam za ortodonta. Fiksne kovinske tračnice ne mislim imeti, še najraje bi imel tisto nevidno 14-dnevno protezo, ki ti ravna zobe. Sicer zadeva stane 5.500€, a na zobih se ne špara, pravijo.
cool-1.gif

Na tvojem izgledu se ne špara ali na zobeh se ne špara?
Ker tvoj edini motiv za notranje "tračnice" je to, da se ne vidijo.
Ne pa da "so najboljše za to zdravljenje".

Pozanimaj se pri ortodontu, kako je tudi s kvaliteto tega zdravljenja.
Samo jaz sem hudo skeptična do 14-dnevnih "šnel kurs" terapij na področju ortodontike.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Kozarčeva, blo včeraj na viziti. Gre za to, da ti naredijo računalniško simulacijo tvojega zobovja ter na podlagi tega načrt, kako bo potekalo zdravljenje. Nato dobiš takšne nevidne proteze, ki si jih vstaviš in menjaš na 14 dni - kakor je pač predpisan načrt zdravljenja.

http://www.invisalign.si/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=28

Zadeva pride 5500€ (piše, da za zgornji in za spodnji del zob), oča so mi prej dali zeleno luč, da naj grem v akcijo, tako da moram še malo preštudirat, kje bi se dalo to naredit in če se mi sploh splača metati take denarje, ker moram v bistvu poravnati samo 3 zobe, pa še to ne preveč - pač niso čisto v liniji.

Torej, če ima kdo še kakšen nasvet ali info, se priporočam!
cool-1.gif

(hehe, vidim, da me namenilniki in nedoločniki malo yebeyo
wink-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
No, najprej me zanima, ali je treba imeti napotnico od zobozdravnika za pregled pri ortodontu??

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Ne potrebuješ napotnice, ker boš samoplačnik. Moraš pa imeti ortopan s seboj, da vidi kako so korenine razmetane.

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Ka te je
grin1.gif
pregledna rentgenska slika, da ti lahko pove kako bo terapija potekala

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Ni potrebno, greš tja, plačaš 25€, dobiš ortopan, greš do ortodonta, pregleda, pove kako bi potekala terapija, naredi okvirni izračun stroškov, se odločiš a boš ali ne ... to je to

tina501

Zelenc'
3. feb 2010
2
0
1
Jaz sm stara 33, fiksni aparat pa imam od septembra (zgoraj in spodaj), vsem ki imate "komplekse" zaradi krivih zob, ga močno priporočam, vreden je vsakega eura! vsaj v mojem primeru... Že sedaj se samozavestno smejem, kar prej nikol ni bilo povsem na sproščen način... hja..

več pa v priponkici, tam so đe slikce zraven... Do junija bom baje konc.

lpt

Priponke

• 858628-zobniaparat.doc
    162,5 KB · Ogledi: 422
Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Približno trajanje zdravljenja, okviren strošek?

Mene to čaka ..

LP,
PIC

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Deklina si je tudi dala zrihtati zobe, saj je pri 20ih imela še mlečni zob, ki ga je bilo potrebno izruvati in dol potegniti stalnega ter vse skupaj spraviti v linijo...

Strošek cca. 800.000 SIT, trajalo je pa nekje 2 - 3 leta...

Vsak obisk je stal cca. 30.000 SIT

Je pa pri tem zobozdravniku in ga gre samo pohvaliti
zmaga.gif

http://www.ortodont.info/prvastrort.htm

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
To hudičevo železje sem jaz 2 leti nosil. Dokler se mi nista začeli majati obe zgornji trojki, ki so še bile mlečne. Zobi spredaj pa spet šli narazen. Čez nekaj mesecev sta mi ta dva zoba odmrla. Če bi jaz zobozdravnike poslušal, bi sedaj bil že 10x brez zob. Pri meni je bilo tako, da nisem imel zasnove za 6 zob. In če nebi tistega hudiča takrat nosil bi sedaj še imel tista 2 mlečna zoba. Vseeno raje vidim da sprednja dva zoba 2 milimetra narazen, kot pa da mi bodo začeli ven izpadat.