Zobna ščetka - brez uporabe zobne paste ?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Soladey ionska zobna ščetka deluje na nov, revolucionaren način. Ščetka ima vgrajen kovinski del, prevlečen s titanom, ki ga aktivira svetloba. Ko je izpostavljen svetlobi (kakršnikoli svetlobi - dnevni ali umetni), proizvaja negativne ione. Negativni ioni preko sline pritegnejo pozitivne ione z zobnih oblog ter s tem nevtralizirajo kislost zobnih oblog. Ko se kislost nevtralizira, obloge razpadejo. S tem dosežemo naraven in znanstven pristop do čistejših in bolj zdravih zob, ter cele ustne votline.

Še en nateg po mojem.

Zobe je potrebno mehansko očistiti. Če ni ostankov hrane, ni bakterij, ni nizkega pH. Nobeni super-duper ioni ne pomagajo, če je vzrok - ostanki hrane - še vedno prisoten.

Ščetka (po možnosti električna) + zobna nitka.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
zobne paste itak ne potrebuješ, bolj je važna dobra ščetka in seveda njena pravilna uporaba

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj to marsikdo pravi, samo grem stavit, da ni zaradi njih nič manj ljudi pri zobozdravniku.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Statistike ne poznam, tako je to povsem subjektivno.

Ampak tudi če objektivno pogledaš. Najslabše so počiščeni zobje, ki niso najbolj "na dosegu". Torej 6, 7 in 8, ploskve ki gledajo proti žrelu in medzobni prostori. Slednje doseže samo nitka. Ostali pa zagotovo dobijo več "tretmaja" z električno ščetko, s katero samo drsiš preko površin in ni treba roke obračat v neugodnih položajih.

Kako je pa z dlesnimi in sklenino v zvezi z električnimi, pa ne vem.
confused-1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Kok pa stane to in kje se to dobi pri nas?

Sicer mi je cela zadeva malo "eeewww" ker si ne znam predstavljat umivat zobe brez da bi se mi pasta fino spenila
grin1.gif
ampak ajde, sm odprta za novosti... je treba it v korak s časom al kako. Drugač pa prisegam na navadno Curaprox ščetko ultra soft 5260 al kok že.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Raje uporabljam Curaprox in kvalitetno zobno kremo. Recimo Curaprox Toothpaste

Pred časom sem nasedel na reklamo in kupil super oh in sploh iso-active aquafresh zobno pasto. En mesec uporabe mi je prinesel bolečine v celotnem zobovju. Zdaj uporabljam samo še zgoraj navedeno (zjutraj) in še eno katere imena se ne spomnim (zvečer). Je pa od enega italijanskega proizvajalca, brez fluora, kupi se jo v drogeriji in je kar precej draga. So mi pa zobje hvaležni. Vse, kar se sliši na "bolj beli zobje", "čisti tudi med zobmi" in podobne floskule so navadni nategi. Če je ustna votlina nezdrava, ti tudi najboljša zobna krema in ščetkanje večkrat na dan ne pomaga. Zato prisegam na paste, ki "sodelujejo" s slino.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
zmaga.gif
meni je tudi to Curaprox the best, čeprav je malo dražje, ampak še vseeno ceneje kot zobar.

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
471
27
28
44
MB
pri meni isto..aquafresh reklama pa sem nabavo ono v kovinski tubi, po treh dneh uporabe pa me dlesni, najbolj pa nebo tak boli, da komaj kaj trdega grizem..prej pa nikoli..prokleto sranje ne
pol to Curaprox ENZYCAL pasto priporočate? zjutraj in zvečer? ali še kaj boljšega obstaja?

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
471
27
28
44
MB
sem nabavo enzycal + ščetko 3960 supersoft, edino te biorepair niso meli, še treba v kako drugo lekarno it..hvala za nasvet..

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.408
113
Malo off pa vseeno. Še malo pa se bo našel kdo, ki bo enim prodajal poseben tuš s posebno vodo, kjer vas bodo ioni oprali brez mila. Švic in vse ostalo bo izginilo samo z malo vode in voila že boste spet dišeči in čisti.

Mislim, zob in ostalih zadev se ne da umiti brez zobne paste ali drugega čistila in ščetke ali česa drugega. Tako je in pika. In ne verjet vsaki bedariji, ki jo eni spravijo na trg.