Znorel bom, kateri LCD monitor vsaj 24'' ?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Pogoji: da ni TN......in pa priklop HDMI, ker bom fural Motorolo HDMI za T2 na njemu, da bom gledal še občasno TV.
Cena ni faktor...500-600€ ni panike
smirk-1.gif

LP

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hyundai W241D
wink-1.gif

S-PVA, HDMI, 450 EUR, ma vse

PS: Aja, ima za [censored] senzorske tipke. Pa mogoče bi koga motil klavir-lak ohišje (se malo okolica odseva).

Nazadnje urejeno:

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Predvidevam, da ga v slo trgovinah ni ali pač? Vsi samo samsung, lg in kitajska jajca...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
695
113
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Priporočam tega .

Jaz sem tudi enkrat gledal za ne-TN LCDji večji od 20", pa se mi je ta zdel še najbolj primeren.
Edino na wikipediji pri opisu piše: "suffers from a relatively high amount of input lag"
rolleyes-1.gif

Ko smo že pri tej temi: kakšne so dejanske prednosti in slabosti pri S-IPS in S-PVA.
Za S-IPS sem zasledil da ima boljše barve, črna pa od strani izgleda vijolčno (kar pa me do zdaj še ni motilo).
Za S-PVA pa piše da ima boljšo črnino in kontrast, malo slabši vidni kot in malo slabše barve.

Zdaj koliko je to še sploh aktualno (stvari se pač razvijajo) ?

Trenutno imam L2000C (S-IPS matrika). Edino kar me moti je zapečena slika
crazy1.gif

Zgoraj se mi po par urah zapeče modri bar ko je na vseh oknah (če imam dolgo odprto eno aplikacijo, se uspe zapeči tudi title od okna
bonk.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
695
113
Ti imaš tudi probleme z zapečeno sliko ? Pa zgornji centimeter ekrana je nenormalno vroč.
Pa v trgovini sem 3 pregledal, pa sem na dveh videl mrtvi pixel, potem pa veselo vzamem tega domov in opazim da ima tudi ta enega mrtvega
bonk.gif

Sicer ni tako hudo, ker je samo zeleni subpixel cel čas prižgan (druga 2 delujeta vredu) in razen na temnih podlagah ni viden.

EDIT: pa pred časom sem opazil da so se mi začele pojavljati neke lise po ekranu (območja malo temnejše slike). Upam da se ne bodo začele širit
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
preveč rdeča barva......nisem ga zmogel skalibrirati itd.

wide gamut ni zame.

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Jaz imam LG 245WP že slabo leto; uporabljam ga za PC + TV (HD T2) + Xbox;
monitor je odličen, menuji malo manj, a se jih hitro navadiš; po kalibraciji je še slika taka kot mora bit;

res priporočam;

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kako ga nisi mogel skalibrirat?

gorazdo: Ta tvoj LG ima tudi SIPS matriko.. hm.. zanimivo. Kar nekaj modelov z SIPS matriko v rangu od 430-600 eur.. kateri je najboljsi...
confused-1.gif

EDIT: hmm.. bojda ima pa tudi HP2475W LG zaslon..

Nazadnje urejeno:

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
289
34
28
Jaz imam na mizi 2x dell 2408WFP. Uporaba DTP in grafika. Stabilna slika, enakomerne barve, dobra svetilnost. Ko ga še barvno skalibriraš je zadeva na enakem nivoju kot applovi monitorji, vendar za veliko nižjo ceno.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Delli imajo ogromen input lag, te kaj moti?

Mene osebno na 214T niti ne, dokler ne delam par dni na eni TN matriki in se potem vrnem na 214T. Se samo za glavo drzim
smile-1.gif

Skalibriras... to so nastavitve ze kje na netu, ali si kupil se prav hardwarski kalibrator, like Spyder 2?

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
HW kalibrator... konkretno x-rite eye one

za "domačo" uporabo je dovolj kalibracija na uč oz. so programčki, kjer te vodi skozi "kalibracijo " (nastavljanje kontrastov itd..)

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Bojda je ze nvidin [ce imas nvidia kartico] display optimization wizard kul..

Ma, zanimal sem se za HPja 2475.. Pa sem malo forume prebral, pa pise, da je cist odvisno na kaksnega na letis. Da je fora v firmwaru. Eni so kul, drugi katastrofa. In, ker imam ponavadi sreco...

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
289
34
28
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Delli imajo ogromen input lag, te kaj moti?

Moram reči, da tega ne opazim.

Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Skalibriras... to so nastavitve ze kje na netu, ali si kupil se prav hardwarski kalibrator, like Spyder 2?

Za resno kalibracijo so primerni edino HW kalibratorji. Jaz uporabljam Xrite Eye One.