Znižano plačilo vrtca za leto 2014

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Še enkrat ponavljam kar sem že napisal. Če boš doma čakal da se oni spomnijo nate ne bo nič. Roki, v katerih bi morali oni odgovoriti na pritožbo so že davno potekli, verjetnost da bo tvoja pritožba po enem letu sama skočila iz fascikla pa je manjša od 0. Sicer pa imajo take kot si ti najraje. Pritožbo si zataknejo za klobuk in nič se jim ne zgodi, čeprav kršijo vse po spisku.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.759
113
pri taščici
Imaš predlog na koga naj se obrnem? CSD mi samo odgovarja da se zadeva rešuje na MDDSZ. za začetek bom njim mejl poslal.
Razmišljam da bi mejl poslal Teršku, ki je bil v Tedniku.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Za začetek se prepričaj če na MDDSZ res kaj vedo o tvoji pritožbi. Ja najprej mail, če ni odgovora kliči ali pojdi tja. Skratka potrebno je biti aktiven, ampak iz prakse ti povem da tudi to pomaga samo toliko da veš kdo je zares zajebal in da mu nič ne moreš.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
ksz...
In kako je pri vas, so že uspeli sprocesirati vloge
confused-1.gif

Presneto jim govna lena nesposobna, od 8.12. do sedaj še niso uspeli nič spacati.
crazy1.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
sj bo.... enkrat februarja ali marca.

vlogo sem dal 22.12, pa zaenkrat še ni nobenega odgovora.

lp

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Pa se hvalijo, da so vloge za ponovno uveljavljanje krajše, da se postopek pohitri
evil.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Pa se hvalijo, da so vloge za ponovno uveljavljanje krajše, da se postopek pohitri
evil.gif

Poenostavili so tako da na eno vlogo odgovarjajo stokrat. Septembra sem oddal "enotno" vlogo za znižano plačilo vrtca in otroški dodatek. Ob tem oni avtomatsko, brez vloge, ugotavljajo še če ti pripada dodatek za veliko družino in enkratno pomoč ob rojstvu otroka.

Na podlagi te ene vloge, oddane septembra, sem prejel 5 odločb, zadnjo tik pred novim letom. Se pravi, poenostavili so tako da če nekdo dobi novega družinskega člana in odda vlogo, se oni s tem ukvarjajo 5x, ločeno, vse skupaj pa traja 4 mesece. Ob tem načinu se čudim da ne traja vse skupaj kakšno leto dlje.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Decembra sem hotel oddati vlogo preko spleta. Ni delovalo s tremi pcji in tremi brskalniki. Pogledam na njihovo stran.vidim tel in email kontakt za pomoč. Klicem telefon in avtomatski odzivnik pravi, da ne odgovarjajo na vprašanja preko telefona, da naj pošljem mail. Posljem mail....po slabem mesecu brez odgovora.

Toliko javni upravi.

bonk.gif

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Če te res ignorirajo priporočam naslednje:

Spiši lepo berljiv, jedrnat in argumentiran sestavek. Brez čustev, ampak ne pozabi jasno napisat pričakovanj - kaj bi moral narest, kdaj bi moral to narest po zakonu, da ni bilo nobenih zadržkov in da smo danes natanko xzy dni od tistega roka oz. nekaj čimbolj nazornega, da dojamejo časovni interval (recimo, če je to 10 mesecev - v tem času se naredi otroka iz jajca v zibko, ne pa ene vloge sprocesira)

Pošlji po mailu na vse možne CSD naslove, enote ki je pristojna zate. Pobrskaj po spletu (ne samo njihova stran), direktor, njegova tajnica, bla bla, čimveč imen. Zraven daj še vse možne mail naslove iz pristojnega ministrstva na katerega zgovarjajo krivdo. Ne pozabi prej v jedru napisat kaj naj bi to ministrstvo naredilo. Hkrati s tem, pošlji še na normalno pošto s povratnico na tvoj CSD.

Potem počakaj kak dan, da se med sabo zmenijo kdo je večji lolek. Ponavadi deluje.
Telefon je pa živ obup, bi moral dopust vzet da imaš čas lovit prosti interval znotraj njihovih uradnih ur. Osebno na CSD bi tudi šlo.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Podal vlogo za podaljšanje sredi decembra preko e-uprave, dobil odločbo pred božičem. CSD Bežigrad. Pohvalno
zmaga.gif

EDIT:tipkarska napaka

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.759
113
pri taščici
Tudi jaz dobil v roku enega meseca. Presenecen.
za odgovor na pritozbo so rabili leto in pol priblizno (oni pa dajo meni 15 dnevni rok)

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Tole spodaj ne sprašujem zase:

zanima me kaj se še da narediti glede znižanega plačila vrtca, ker so med prihodke šteli tudi denar, ki so ga dobili od prodaje stanovanja pa čeprav so nekje v roku enega meseca že kupili drugo stanovanje? (šli so iz manjšega v večje stanovanje zaradi prostorske stiske in se še dodatno zakreditirali)
Posledično so dobili odločbo da morajo zdaj plačevati nenormalen znesek za vrtec, ker so na papirju bogataši.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.759
113
pri taščici
Jaz bi takoj vlozil se eno vlogo in jih skladno z zakonom obvestil o bistveno spremenjenih okoliscinah v druzini (oziroma nekaj takega,pise v odlocbi) . Vse spremembe si dolzan javiti v 8 ali 15dneh.
Ampak ne jebejo. Vsaj niso. Ostanes brez sluzbe, po pol leta se brez nadomestila ti pa se dve leti placujes vrtec kot da imas sluzbo. Pritozba je bila zavrnjena. Naprej se mi ni dalo iti.
pa ne o tem da imas otroka lahko doma ce si brez sluzbe,ker je ista zgodba pri dokladih. Ko dobis sluzbo,moraš to seveda javiti in takrat bo takoj popravljena odlocba na obljubljeno placo (ce jo bos sploh dobil)

Nazadnje urejeno:

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Evo, pr men podobni stosi. Lansko leto, ko je moja se imela sluzbo sem dobil nekaj otroskega dodatka, tokrat, ko je brez sluzbe, pa sem ostal brez dodatka in visji razred za placilo vrtca. Nic jasno. Sem klical uno na csd in pravi, da oni pac dobijo podatke od fursa in to je to.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.336
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
Evo, pr men podobni stosi. Lansko leto, ko je moja se imela sluzbo sem dobil nekaj otroskega dodatka, tokrat, ko je brez sluzbe, pa sem ostal brez dodatka in visji razred za placilo vrtca. Nic jasno. Sem klical uno na csd in pravi, da oni pac dobijo podatke od fursa in to je to.

Oddaš novo vlogo za spremembo in določajo glede na trenutni položaj. Verjetno bodo hoteli kakšna dokazila.... da je prijavljena na zavodu ipd.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.970
6.589
113
stopicljamo nekje na meji med razredoma in sem se odločila, da bom tisto nekaj denarja, ki ga skupaj še imamo, pobrala z arčunov. Zanima me, če se bančni računi s.p. (poslovn račun torej) tudi gleda.

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Gleda se, samo mislim da se upoštevajo samo obresti (ne vem kako jih obračunajo), ki bi jih dobil od tega zneska.