zmrznjena voda v avtu

lescanec

Pripravnik
27. mar 2009
132
1
18
danes mi je avto zakuhal med voznjo in iz masine mi je sla vn para...
zgleda da nisem imel dovolj antifriza
cry12bpy.gif
,
nimam tople garaze.!

kaj narediti da se odtali?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Avto zakuha, če ni dovolj vode, pa če je v njej antifriz ali pa ne. Bolj verjetno je, da ti je vse skupaj zmrznilo (zaradi premalo antifriza), ti kje preluknjalo hladilnik ali cev, ko se je mašina segrela je voda odtekla, in sledilo je zakuhanje... Lahko pa ti je crknila samo vodna pumpa. Saj si najbrž pogledal, koliko vode imaš v hladilniku...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Zakuha lahko tudi, če je antifriza premalo v vodi iz zamrzne hladilnik. Ker voda ne more krožiti, v bloku zakuha - motor se pregreje, v hladilniku in ceveh je pa še vedno led.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Če je avto zakuhal....zgolj počakaš da ta vročina stopi led. POtems e odplejše na prvi bencinski servis ter vliješ noter antifriz.

Vendar glede na stanje, bi svetoval da predhodno iz ekspanzijske posode spraniš vse ven (s šlavfkom), da boš noter spravil vsaj 2 litra koncentrata (antifriza) in bo mešanica držala vsaj do - 25 stopinj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Zakuha lahko tudi, če je antifriza premalo v vodi iz zamrzne hladilnik. Ker voda ne more krožiti, v bloku zakuha - motor se pregreje, v hladilniku in ceveh je pa še vedno led.
to je meni enkrat 101 naredila. Po 20 letih je prvic videla mraz in .... Pocakal da se je odtajalo, nalil friz in gasa dalje