ZM - Plačilo popravila škode po prometni nesreči?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ni zavrnjen.

odobren je, ampak narobe.

recimo
imaš zavarovana stekla, prileti kamen..šipa poči.
po zavarovanju imaš novo šipo
zavarovalnica ti turi nek carglass

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Alo majster pa kaj je s tabo narobe saj pa pri Carglassu tudi dobiš originalna stekla z logotipi, samo gob** moreš stegnit in zahtevat. Jaz imam Triglav na vseh avtih doma in samo na Carglassu popravljam, pač zahtevam vedno originalno steklo z logotipom, pač nočem Pilkington stekla. Kje šteka? Kot ti je marinko rekel, kaj imaš zavarovano da ti niso odobrili in kak je zakon? Ne mi trubit, povej celo zgodbo. Meni se bolj zdi da ti sam ne veš kaj imaš zavarovano in kaj bi sploh rad...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Problem na Carglassu je ta, da če hočeš 'brendano' steklo (z logotipom proizvajalca vozila) da zna trajati tudi cel teden da ga nabavijo. Za razliko od pooblaščenca, kjer ga imaš ponavadi še isti dan.
Zdej, če je poškodba majhna še gre, če je pa poškodba stekla prevelika da bi se še naprej vozil, boš pa kaj?
Sicer pa Pilkington, Securit, SaintGobain... Delajo stekla za avtomobilsko industrijo. to so samo OEM izdelki, ki pa so cenejši (pomembno za zavarovalnico) od brendanih zadev in pa Carglass ima nabavo neposredno pri teh proizvajalcih oz. Njihovi distribucijski mreži.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Že že da je steklo enako ampak ti plačaš zavarovalno premijo 60% nižjo ali plačaš kasko na 4% novega avta ter na originalne rezervne dele pri Triglavu ali kako? Torej? Daj mi rečt, kakšna je možnost da imaš luknjo v vetrobranskem steklu? Glede na to da nisem več star 5 let in imamo doma konstantno od 4-6 avtomobilov in da sta 2 nonstop na terenu in se še v 25ih letih to ni zgodilo bi rekel da zelo zelo majhne, skloraj nične. Prosim ne pretiravat z butastimi primeri
wink-1.gif
Je pa res, čakam vedno na steklo 3-5 dni, če pa je na zalogi kar je pogosto pa dan ali dva.

Lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Imel sem jo. Prejšnji mesec.
Ko govoriš o zalogi. Ne vem , mogoče imajo brendana stekla na zalogi za ljudska vozila. Za Renault pač ne. Konkretno za Modusa: Pilkington OEM v dveh dneh, brendan Pilkington v enem tednu. Servis: brendan Pilkington naslednje jutro.
Svojčas je bilo 30% off na delno kombinacijo, če si peljal na Carglass.
Sicer pa kot si rekel... So pa sprednje šipe postale potrošni materijal in ni rečeno da ne bo potrebo še kakšno menjati... Važno je, da je zamenjano ASAP, OEM ali brendano pa ima smisel samo v primeru, ko si plačnik sam (pa kot sem videl ni takšne razlike v ceni med obema...)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Neoriginalna stekla pri Carglassu so tudi dostikrat nizje kvalitete, in ne govorim rekla čula,temveč sem videl konkreten primer na Corsi. Kolegu so jo menjali oziroma njegovi mami, pa je imela prej še prvo sipo, po zamenjavi pa je bila "no name" sipa. skratka, rezultat je bil tak, da se je steklo lomilo oziroma ne vem kako naj to opišem, kot da ni bilo povsod enake debeline, uglavnem porazno res. Zahtevala je seveda original steklo in ga tudi dobila potem, samo sprva so jo pa hoteli nasrat s tem ponaredkom, češ da je enak originalu.

Sej mogoce je bil to samo en primer...

Sam osebno vozim striktno na pooblascenca menjat te zadeve, šipa je drug dan na zalogi, zmontirana kot je treba in pa vsi senzorcki na njej pritrjeni in sprogramirani kot je treba
grin1.gif

Nebom trdil za ziher,ampak si ze slisal da pri BMW če demontiras in montiras senzor za dez, da je potrebno kalibriranje?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vidim, da ste se zdej zalepil na carglass, kar pa ni poanta.

dejmo malce bolj podoben primer

razbijem avto, ki ga ima zavarovanega kasko. recimo da škoda obsega..odtrgano kolo in zvit pleh.
zavarovalnica pogleda in reče. pleh ok, amortizer je rabljen..izrabljen..40% amortizacije. roka..70% amortizacije.
potem pa reče, d aje višina škode enaka 60% obnovljenega amoprtizerja in 30% obnovljene roke.

obnovljene.

zdej pa to roko preslikaj na nek drug del, ki je svinjsko drag. na zračne blazine..aktivno vzmetenje....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Prijatl nisi edini ki si to opazil na neoriginalna (ne vsa) stekla niso na nivoju kvalitete originalov. Na mestih kjer se steklo upogne pride do efekta povečevalnega stekla oz. lomi se zadeva in izgleda zelo zelo čudno smešno. Skratka ni to to. Meni so na moji A6 menjali že 3x, steklo z dežnim senzorjem, ni bilo potrebno nobene kalibracije koliko je meni znano. Sicer pa sem jaz vedno vozil na Carglass iz tega razloga ker sem prvo kot prvo dobil gratis nadomestni avtomobil za cel dan, drugo kot drugo pa sem dobil avtomobil vedno nazaj še v istem dnevu, pri pooblaščencu bi ga moral tam čez noč pustit ker se kao lepilo suši.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Sam problemo z amortizacijo nisem imel,smo vedno realno rešili.

je pa zanimiv primer, ko so stranki nabili amortizacijo na avtoradio in zvočnike ( so bili ukradeni) .
Mislm WTF, a se je radio obrabu al kaj??

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No zdaj je slika že bolj jasna. Torej ni primarni problem v ne-priznavanju škode temveč v amortizaciji poškodovanih delov in to armortizacijo si ZM razlaga po svoje oz. določa po svojih lestvicah? Če je tako je svinjsko, ni kaj. Daj ti njih vprašat če pride tebe premija za kasko X denarnih enot, če so ti upoštevali -50% še končnega dodatnega popusta saj ne moreš zaračunavat polne premije če veš že vnaprej da tudi škode ne boš poplačal za nov del temveč z 50-60% amortizacijo. Pred zavarovanjem je treba pogledat avtomobil v kakšnem stanju je. Torej so ti tudi premijo previsoko zaračunali?

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne..prjatu anrobe..tudi amortizacija je ok..pač je kakršna je..nima smisla ugovarjat

problem je, ker se visina skode ocenjuje od obnovljenega dela - amortizacije

tam en clen spp pravi
visina skode je..lalalalala..od novega dela minus amortizacija

nov amrotizer je 1000, amortizacije 70..dajo 300 serviserju..ti bi moral dat 700

rečeš mal vleik..a mi date 300 da popravim sam. ne, ne damo

lahko pa popravite z obnovljenim, ampak
obnovljen je 300 -70 je 90e..dejte servisu 210 pa popravite z obnovljenim

ne..dej ti 300, pa nej on popravi z obnovljenim