Pa da se še jaz vključim v debato, ker sem tudi sam začel gledat kovine kot naložbo. Moje mišljenje je tako: raje vsak mesec kupim 1g zlata in ga imam doma v predalu, kot pa da vsak mesec plačujem rentno zavarovanje recimo eni Merkur zavarovalnici. Ker čez 30 let bo zlato/srebro/platina še vedno v predalu, za zavarovalnico pa nisem prepričan da bo še vedno živela. Potem če čez 14 let nujno rabim denar, ga bom z lahkoto vnovčil. Tisti, ki ste kdaj imeli posla z rentnimi zavarovalnicami verjetno veste kako je z dvigom denarja, v krajšem roku kot je zavarovana doba. Ne rabim razlagat da v polovični zavarovani dobi dobiš več ali manj samo prst v rit in nekaj drobiža.
Drugače se strinjam da se splača vlagat v zemljo, saj je kmetijska danes zelo poceni in lahko se kar hitro zgodi da bo cena zrastla čim bo povpraševanje po zdravi hrani večje kot je danes. Ampak kako naj za 50 - 100 eurov na mesec kupim kako zemljo. Ne poznam junaka, ki bi mi prodal 25 do 50 m2 zemlje. Namreč to je denar, ki na koncu meseca ostane, in se ga splača nekam naložit.